Mamicile si cele 300 intrebari care li se adreseaza zilnic

Mamicile si cele 300 intrebari care li se adreseaza zilnic

Mamicile si cele 300 intrebari care li se adreseaza zilnic

Credeti că a numarat cineva câte intrebări sunt adresate mămicilor in fiecare zi? Ei bine, da. Un psiholog englez le-a numărat si a concluzionat că mămicile sunt somate de catre copiii lor să raspunda in medie, la23 de intrebări pe ora...

Mamicilor li se adreseaza aproximativ 300 de intrebari pe zi insa fiecare intrebare a copilului merita un raspuns... Iată de ce.

 

in acest articol veti citi mai multe despre:
Mamele si cele 390 de intrebari zilnice
Intreab-o pe mama!
Intrebarile adresate de copii difera in functie de varsta si sex
5 din cele mai dificile intrebari adresate mamelor
De ce fiecare intrebare a copilului merita un raspuns
3 ani e varsta lui DE CE: iata de ce trebuie sa ne bucuram de ea

Mamicilor li se adreseaza aproximativ 300 de intrebari pe zi

Mami de ce? Mami unde se duc norii? Mami ce mancan? Mami ce fel de rochie iti place? Mami te joc cu mine? Mami ce este sub pat? Mami ce e in dulap...??? si asa mai departe.

Credeti ca a numarat cineva cate intrebari sunt adresate mamicilor in fiecare zi? Ei bine, da. Un psiholog englez le-a numarat si a concluzionat ca mamicile sunt somate de catre copiii lor sa raspunda la in medie 23 de intrebari pe ora/

Cu alte cuvinte, mamicile sunt cele mai chestionate persoane, pe subiecte din toate domeniile. Lor li se adreseaza pe ora mai multe intrebari decat unui profesor de scoala primara (19), precum si mai multe decat medicilor si asistentelor (18).

Mamele si cele 390 de intrebari zilnice

Studiul a descoperit ca fetele in varsta de patru ani sunt cele mai curioase, adresand un numar incredebil de 390 de intrebari pe zi – in medie, o intrebare la fiecare minut si 56 de secunde din timpul cand sunt treze.

Studiul s-a focusat asupra unei zile obisnuite la domiciliu cu copiii a unei mame britanice, in perioada cand ele au de-a face cu cele mai multe intrebari.

De la micul dejun la ora 7:19 pana la ora ceaiului de la 19:59, o mama se confrunta cu o perioada de chestionare de 12,5 ore – lucrand la cate o intrebare la fiecare doua minute si 36 de secunde. In timpul meselor sunt adresate cele mai multe intrebari, copiii mici avand cam 11. Acest lucru este urmat indeaproape de iesirile la magazin, aproape 10 intrebari si la momentul citirii povestii de culcare – 9 intrebari.

Intreab-o pe mama!

Interesant, un procent imens de 82% dintre copiii mici merg mai degraba la mama atunci cand au o nelamuriere, decat la tata. Un sfert dintre copii (24%) au spus ca merg prima data la mama lor daca au o intrebare pentru ca tatal le va spune simplu "Intreab-o pe mama".

Tipurile de intrebari care tind sa fie adresate mamelor variaza foarte mult, insa printre cele mai dificile se includ "de ce apa este uda?" si "din ce sunt facute umbrele?".

Alte intrebari, mult mai ciudate, includ "de ce trebuie sa mergem la scoala?" si "de ce esti atat de batrana?" Pentru toate acestea, cunostintele mamei sunt foarte solicitate intrucat in fiecare an raspund la un numar mare de intrebari ale copiilor.

Intrebarile adresate de copii difera in functie de varsta si sex

Studiul a constatat ca numarul de intrebari adresate de catre copii difera in functie de varsta si sex, fetele in varsta de patru ani fiind cele mai curioase. La celalalt capat al spectrului, baietii in varsta de noua ani sunt mult mai multumiti de cunostintele lor, adresand mamei numai 144 de intrebari pe zi, cate una la fiecare cinci minute si 12 secunde.

Si, cu toate ca numarul de intrebari pe care le adreseaza copiii scade odata cu varsta, intrebarile cresc in dificultate – atat de mult incat 82% dintre mame recunosc ca nu le pot raspunde copiilor.

Noua din zece mame chiar recunosc ca au recurs la utilizarea in secret a internetului pentru a rezolva problema.

Studiul a implicat 1000 de mame cu copii cu varsta cuprinsa intre doi si zece ani. O mami cu norma intreaga Emma, in varsta de 41 de ani, are doi fii in varsta de trei si cinci ani.

Ea a spus: „Din momentul in care baietii mei se trezesc, ei par sa puna intrebari non-stop. Unele dintre intrebarile pe care mi le pun sunt chiar bizare si ma intreb ce se intampla in mintea lor... Uneori poate fi obositor sa incerci sa le raspunzi, insa adesea este distractiv si face parte din dezvoltarea lor si din invatarea despre lumea in care traiesc.”

Cu cat copiii pun mai multe intrebari, au un grad mai ridicat de IQ

Aceasta cercetare demonstreaza ca toate mamicile sunt bombardate zilnic cu intrebari. In timp ce mamele poate ca se lupta sa raspunda la unele dintre intrebarile copiilor lor si trebuie sa consulte internetul, experientele lor arata cat de curiosi sunt copiii mici si cum se intreaba constant despre lucrurile din jurul lor. Faptul ca mamelor le sunt adresate mai multe intrebari decat unui prim ministru interogat in parlament arata ca ele au unul dintre cele mai grele locuri de munca din lume. Si, va veste buna, cu cat copiii pun mai multe intrebari, au un grad mai ridicat de IQ.

5 din cele mai dificile intrebari adresate mamelor:

1. De ce este uda apa? (35%)
2. Unde se termina cerul? (34%)
3. Din ce sunt facute umbrele? (33%)
4. De ce este cerul albastru? (20%)
5. Cum respira pestele sub apa? (18%)

De ce fiecare intrebare a copilului merita un raspuns

Fiecare intrebare a copilului merita un raspuns - dar cum trebuie sa ii raspundem?

Ei bine, da, orice intrebare a copilului merita un raspuns. Pentru ca daca el copilul- are curiozitatea sa puna aceasta intrebare - are o dilema si merita sa i se raspunda.  Iar daca evitam raspunsul, copilul va cauta raspunsul in alta parte ...sau si mai rau, nu isi va mai pune intrebari. Si asa nu ne dorim - pentru ca prin intrebari si raspunsuri, copilul isi dezvolta inteligenta iata de ce este important sa raspundem la fiecare intrebare pe care o are un copil.

Care este cea mai ciudata sau cea mai dificila intrebare pe care ti-a adresat-o copilul tau? Asteptam raspunsul tau intr-un comentariu  

3 ani e varsta lui DE CE: iata de ce trebuie sa ne bucuram de ea

In jurul varstei de 3 ani, copilul incepe adorabila etapa a intrebarilor. Incepe etala lui DE CE. Intreband, copilul descopera lumea si incearca sa o inteleaga din punctul sau de vedere. Si chiar daca ti se pare ca sunt prea multe intrebari, cel mai bine e sa te bucuri de aceasta etapa a intrebarilor care de mai de care ... Iata de ce 3 ani e inceputul etapei lui de ce: de ce trebuie sa ne bucuram de ea.

Forum de Parenting modern

Suntem parinti si invatam mereu: Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.

autor: Dr. Justina Marinescu, Psiholog in exclusivitate pentru Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate, desprecopii.com (c) 2019

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII