Este mai bine sa cumpar o masina noua de spalat sau sa o repar pe cea veche?

Este mai bine sa cumpar o masina noua de spalat sau sa o repar pe cea veche?

Este mai bine sa cumpar o masina noua de spalat sau sa o repar pe cea veche?

Când e timpul să iti inlocuiesti mașina veche de spălat cu una nouă?

Daca atunci cand te-ai gandit la repararea masinii ai luat in considerare achzitionarea unei masini noi de spalat, este posibil sa doresti sa iei in considerare si costul de astazi al acestui aparat stralucitor. Pana la urma, preturile probabil au crescut de cand ti-ai cumparat masina de spalat curenta. Atunci cand cantaresti daca sa arunci sau sa pastrezi vechea masina, vei dori sa faci o comparatie cu privire la cat timp rezista masinile noi in comparatie cu cele vechi, precum si cu privire la costurile de functionare - ca electricitate, apa si detergenti - peste durata lor de viata anticipata.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Unele masini de spalat sunt proiectate sa utilizeze mai putina apa si energie
Speranta medie de viata a unei masini de spalat noi este de 11 ani
Impactul pe care il are decizia ta asupra mediului

Mi s-a stricat masina de spalat si sunt in mare dilema... Repararea ei ma costa destul de mult si sa imi iau o masina noua de spalat nu e chiar ceva usor...dar pentru ca masina de spalat este esentiala pentru o familie cu doi copii - iata si dilema mea...reparam masina de spalat sau cumparam una noua? - iata o intrebare de pe forumul mamicilor de la Desprecopii.

Unele masini de spalat sunt proiectate sa utilizeze mai putina apa si energie

In timp ce acestea au de obicei un pret mai mare decat modelele standard, unele masini de spalat sunt proiectate sa utilizeze mai putina apa si energie.

Clasa energetica a masinilor de spalat rufe

Masina de spalat e un electrocasnic care consuma curent electric asa ca e bine sa alegi un model din clasa A sau A+

Chiar daca sunt putin mai scumpe, investita se merita pentru ca vei plati mai putin curent electric consumat.Sfatul nostru este sa alegi una din cel putin clasa A. Exista si modele care pe langa consum de energie, faca economic si la consuml de apa: clasele A+, A++ sau A+++

Daca gasiti masini de spalat de clasa energetica C sau chiar mai slaba, va recomandam cu tarie sa va feriti de ele si nu neaparat datorita consumului mai ridicat de energie, ci in special datorita faptului ca acestea mai mult ca sigur sunt modele foarte vechi, mult depasite ca si tehnologie de spalare.

Masinile de spalat cu clasa energetica mai buna de A+ sunt cele relativ noi, iar ca orice tehnologie noua, pretul acestora este o idee “umflat”. Pe fisele energetice ale masinilor este trecut exact consumul de KWh/an sau KWh/ciclu, astfel puteti sa faceti un calcul pe loc intre economia pe care o faceti la o masina de spalat A++ vs A. In majoritatea cazurilor diferenta de pret la achizitie intre aceste masini de spalat nu e amortizata decat in 4-5 ani.

Masinile de spalat frontale au devenit alegeri mai comune ale gospodariilor, deoarece folosesc mai putin apa si detergent decat masinile care se incarca pe deasupra. Retine ca masinile cu incarcare frontala pot costa de doua pana la trei ori mai mult decat masinile de spalat traditionale, astfel incat ar trebui sa iei in considerare de cate ori pui la spalat intr-o saptamana. Daca speli frecvent, economiile se pot vedea rapid. Creditele fiscale si rabaturile pentru achizitionarea de aparate eficiente din punct de vedere energetic pot compensa si ele pretul de vanzare.

Speranta medie de viata a unei masini de spalat noi este de 11 ani

Asociatia consumatorilor din Olanda recomanda inlocuirea oricarui aparat care are mai mult de opt ani, cu exceptia cazului in care acesta este un model high-end si are o insemnatate speciala pentru tine. Altii sugereaza inlocuirea oricarei masini de spalat de inalta performanta fabricate in 1999 sau mai devreme. Chiar si inlocuirea unei masini de spalat pe care ai achizitionat-o pana in anul 2005 poate reduce consumul de apa . in cazul in care un aparat este inca relativ nou, dar nu mai este acoperit de garantie si s-a cam stricat de mult, ar fi mai bine sa scapi de el.

Impactul pe care il are decizia ta asupra mediului

Daca esti preocupat de impactul pe care il are decizia ta asupra mediului, trebuie chiar mai mult sa ai in vedere confortul si costurile monetare. Sa presupunem ca esti de parere ca este mai ecologic sa repari un aparat cu orice pret decat sa-l distrugi. Este posibil sa nu mai poti gasi piese de schimb pentru o masina de spalat care are mai mult de 10 ani. Si aminteste-ti ca aparatele mai vechi folosesc mai multa apa si electricitate decat cele fabricate dupa anul 2005. Pe de alta parte, ar putea dura ani de zile pentru ca noua masina de spalat sa se plateasca singura prin economisirea consumului de energie. si o nota finala: masinile de spalat vechi nu ajung, de obicei, in depozitele de deseuri in aceste zile. Otelul lor este reciclat.

Cum alegem masina de spalat rufe: criterii, secrete si decizii

Daca masina veche de spalat rufe trebuie inlocuita si e cazul sa iti cumperi o masina noua de spalat, alegerea e dificila. Trebuie sa alegi intre putere, pret, clase de consun, turatii, programe sofisticate si altele...Nu e chiar simplu. Insa vestea buna este ca nu cumparam o masina de spalat in fiecare zi asa ca trebuei sa facem o alegere bine gandita.

Iata cum alegem masina de spalat rufe: criterii, secrete si decizii ...   

Merita citit si:

Idei de organizarea pentru mamici dezorganizate
Cum scapam de purici: 10 remedii simple pe care trebuie sa le stii
Idei pentru amenajarea balconului de la bloc
O casa curata – idei practice pentru o viata lipsita de stresul curateniei
12 lucruri frumoase si utile pe care le poti face din tricouri vechi
Idei utile pentru organizarea holului de la intrare

BINE AI VENIT! Noii veniti se pot prezenta aici, cei vechi sunt rugati sa ii indrume, in spiritul Comunitatii DC.

Casa noastra, dulce casa: Decoratiuni, stiluri, perdele, planuri de casa, dulapuri, faiante, bidinele, galeti cu var :))

autor: Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII