Frica de a merge cu un nou-nascut in masina sau de ce primele drumuri sunt asa stresante

Frica de a merge cu un nou-nascut in masina sau de ce primele drumuri sunt asa stresante

Frica de a merge cu un nou-nascut in masina sau de ce primele drumuri sunt asa stresante

Din categoria fricilor mămicilor incepătoare, am ajuns la cea care implică si mașina ...si anume, frica de a face primele călătorii cu bebe in mașină.  

Aproape fiecare mamica care ne-a povestiti pe forumul Desprecopii primele experiente, ne-a povestit si despre spaima la primele calatorii cu masina. Dar, indiferent daca este o calatorie acasa de la spital sau o vizita rapida in oras, faceti drumul cu masina si bebe fara stres, cu ajutorul sfaturilor noastre: 

in acest articol veti citi mai multe despre:
Din categoria fricilor de mamici, iata inca una: frica de a merge cu bebe in primele calatorii cu masina
Luati pauze
Daca bebe plange in masina...
Nu va complicati
Fiti gata pentru orice
Cum alegem scaunul de masina pentru bebelus
Care este locul cel mai sigur pentru scaunul de masina al bebelusului?
Alte frici de mămici de nou născuti

Din categoria fricilor de mamici, iata inca una: frica de a merge cu bebe in primele calatorii cu masina.

Nu voi uita niciodata cat de inspaimanta am fost la primul drum cu nou-nascutul de abia iesit din spital, cu masina. Fiecare denivelare o simteam ca pe un crater imens si toti soferii pareau sa conduca imprudent (chiar daca de fapt nu era asa). Sotul meu a fost, de asemenea, extrem de prudent, probabil ca mergeam cu 35 de km pe ora ... insa aduceam acasa cea mai importanta incarcatura si nu avea voie sa i se miste un fir de par din capusor (dar nici din parul meu de mama stresata...) - spune o mamica pe forumul nou nascutilor de la Desprecopii.

Indiferent daca este o calatorie acasa de la spital sau o vizita rapida in oras, faceti drumul cu masina si bebe fara stres, cu ajutorul sfaturilor noastre:

Luati pauze

Prea mult timp intr-un scaun de masina nu este grozav pentru spatele bebelusului, deci faceti opriri regulate.

Daca calatoriti departe, incercati sa faceti o pauza la fiecare doua ore. Utilizati pauzele pentru a-l hrani sau schimba de scutec.

Daca bebe plange in masina...

Ramaneti concentrata pe ceea ce trebuie sa faceti: sa conduceti in siguranta. "Nu este deloc usor sa-ti auzi copilul plangand, dar probabil ca ii este doar foame sau e putin agitat in scaunul masinii.

Nu va faceti griji - gasiti un loc unde puteti parca in siguranta, apoi faceti ceea ce trebuie sa faceti pentru a-l linisti. Va fi mai eficient si mult mai sigur decat sa incercati sa il linistiti in timp ce sunteti in miscare.

Nu va complicati

In timp ce bebelusii mai mari se vor bucura de o jucarie sau de niste muzica, nou-nascutul nu are nevoie de ele in primele cateva luni.

Sansa este ca el sa doarma in cea mai mare parte a drumului, oricum.

Fiti gata pentru orice

Cu cat sunteti mai pregatiti, cu atat va fi mai usoara calatoria.

Fiti pregatiti si impachetati cateva scutece, sticle si alte obiecte esentiale de care este posibil sa aveti nevoie, in cazul in care planurile se schimba.

Cum alegem scaunul de masina pentru bebelus

Plimbarea bebelusului cu masina este o noua rutina ce urmeaza dupa nastere. De aceea trebuie sa va pregatiti din timp pentru acest moment, prin achizitionarea unui scaun potrivit pentru masina. De altfel, in unele tari, la iesirea din spital, parintii sunt obligati sa prezinte dovada ca au in masina un scaun pentru bebelusi.  Iata sfaturi despre cum alegem un scau de masina pentru bebelus.

Care este locul cel mai sigur pentru scaunul de masina al bebelusului?

Cand vine vremea calatoriilor cu masina, este foarte important sa ne asiguram ca bebelusul este in siguranta. Este clar (chiar si in Romania) ca orice bebelus trebuie sa posede un scaun de bebelus. Dar care este locul cel mai sigur pentru a plasa scaunul bebelusului? Citeste mai departe sfaturile de siguranta ale specialistilor.

Suprizele unei mamici incepatoare

Si iata... acel moment a venit. Ti-ai tinut bebelusul iubit in brate pentru prima oara si ai atins al noulea cer de fericire. Ei si acum? 

 

Toata lumea ti-a spus deja ca totul se va schimba si nimic nu mai este la fel. Insa te-ai pregatit din timp de tot, ati citit tot ce se putea citi pe Desprecopii.com si ai discutat la Odiseea Sarcinii cu alte mamici. 

Dar chiar totul este pregatit si stim la ce sa ne asteptam oare? Iata cateva surprize pe care le vei avea in calitatea noua de mamica incepatoare si sfatul intelept de la Desprecopii.com.

Alte frici de mămici de nou născuti

Frica unei mamici de nou nascut: cand ii asculti ingrijorata toata noaptea respiratia

Prima din fricile unei mamici: Ingrijirea buricului bebelusului

Prima baita a bebelusului: sau una din fricile mamicilor incepatoare

Fricile mamicilor la prima iesire afara a nou-nascutului

Frica unei mamici: de ce ma tem ca relatia mea cu partenerul nu va mai fi niciodata la fel

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor. 

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

 autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII