Introducerea cerealelor in alimentatia bebelusului - ce trebuie stiut

Introducerea cerealelor in alimentatia bebelusului - ce trebuie stiut

Introducerea cerealelor in alimentatia bebelusului - ce trebuie stiut

Teoriile si sfaturile despre cerealele pentru bebelusi introduse la inceputul divesificarii, sunt la fel de variate ca si brandurile disponibile pe piata. Poate fi confuz sa stiti cu ce, cand si cum sa incepeti.

→ Introducerea solidelor nu trebuie sa fie dificila. Trebuie doar sa stiti cateva lucruri fundamentale, iar bebelusul dumneavoastra va explora in curand lumea alimentelor solide.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Traditionalele cereale pentru inceputul diversificarii bebelusului
Deci, de ce sunt cerealele o alegere atat de populara?
Cum se prepara cerealele pentru sugari?
Cereale in sticla - cat este de buna aceasta alegere?
Introducerea cerealelor în alimentația bebelușului: cînd, cum și ce fel de variante

Cerealele și diversificarea bebelușului

Cerealele pentru sugari sunt deseori alegerea traditionala a primului produs alimentar introdus in alimentatia bebelusului  - cand incepem diversificarea. Cu toate acestea, Academia Americana de Pediatrie (AAP) recunoaste ca pentru bebelusii sănătosi nu există nici o dovadă medicală care sa arate că, oferindu-i bebelusului ca prim aliment cerealele, acestea ii oferă mai multe beneficii pentru sănătate decat alte alimente. 

Academia Americana de Pediatrie continuă sa recomande inceperea diversificarii alimentatiei bebelusului de la varsta de 5 luni si nu mai devreme, principala sursa de nutritie fiind inca laptele matern sau formula.

Deci, de ce sunt cerealele o alegere atît de populară?

Cei care pledeaza pentru a incepe diversificarea cu cereale fac adesea urmatoarele afirmatii:

 Cerealele nu au un gust puternic si bebelusii simt mai mult gustul formulei sau laptelui matern cu care sunt amestecate. Prin urmare, vor consuma cerealele cu pofta si vor manca tot.
 In jurul varstei de 6 luni, bebelusii tind de obicei sa isi epuizeze toate resursele de fier si au nevoie de un surplus in alimentatia lor. Deoarece majoritatea cerealelor sunt fortificate cu fier, aceasta este o modalitate de a aborda nevoile nutritionale ale bebelusului.
 Se crede ca cerealele de inceput, in special cerealele de orez, prezinta un risc mai scazut de reactie alergică decat alte alimente solide si cereale mixte.

Acestea fiind spuse, exista si alte optiuni. O conversatie cu medicul pediatru va poate ajuta să decideti cel mai bun punct de plecare pentru copilul dumneavoastra. Un aspect cheie in alegerea alimentelor pe care copilul dumneavoastra ar trebui sa le consume la inceputul diversificarii si cand trebuie sa incepeti, este starea de sanatate a bebelusului.

Cum se prepară cerealele pentru sugari?

Pregatirea cerealelor pentru sugari este destul de simpla. Doar amestecati-le cu formula sau laptele matern pana ajunge la consistenta dorita. Majoritatea pediatrilor sugereaza sa incepeti cu o textura subtire, apoasa. Pe masura ce bebelusul se obisnuieste cu solidele, puteti face amestecul mai gros.

Ceva interesant de observat, daca optati sa amestecati cerealele cu laptele matern, s-ar putea sa observati ca, pe masura ce sta, compozitia devine mai subtire. Acest lucru se datoreaza faptului ca laptele matern contine o enzima care digera carbohidratii.

Cereale in sticlă (biberon) - cat este de buna această alegere?

S-ar putea sa fi auzit sugestia de a oferi bebelusului cerealele din sticluta cu biberon. Chiar si pentru bebelusii sanatosi, aceasta este de fapt o alegere nesigura. Cel indicat este ca bebelusul sa fie hrănit mereu cu lingurita, nu din sticlută!

Introducerea cerealelor în alimentația bebelușului: cînd, cum și ce fel de variante

Ce fel de cereale putem oferi bebelusului si mai ales cand exact i le putem oferi pentru a nu ii irita stomacelul? Iata multe informatii despre cereale in alimentia bebelusului si un infografic util al introducerii cerealelor in alimentatia bebelusului

Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet

Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 5 luni.

Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi - vezi GHIDUL DIVERSIFICARIII BEBELUSULUI aici. 

Alergiile la bebelusi

Cum pot spune daca bebelusul meu are o alergie sau doar o raceala?

Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere. Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile citeste in continuare aici.

Citeste si: Reactii la alergiile alimentare

Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului

Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului.

 Functionalitati ale aplicatiei: ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. 
(autor Desprecopii - cost 4,99 euro one time)

► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.

► Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)

Desprecopii.com © Toate drepturile rezervate 2020
surse de documentare: Academia Americana de Pediatrie, Babycenter.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII