Crampele abdominale ale bebelusului sunt cauza colicilor - iata ce trebuie sa stii

Crampele abdominale ale bebelusului sunt cauza colicilor - iata ce trebuie sa stii

Crampele abdominale ale bebelusului sunt cauza colicilor - iata ce trebuie sa stii

Crampele abdominale ale bebelușului sunt cauza colicilor - sustin pediatrii de la WebMD.
Dacă bebelusul plânge și nimic nu pare să il linistească desi il ții in brațe, l-ai schimbat și i-ai oferit sa pape dar refuză... atunci mai mult ca sigur ca are crampe la stomacel.  Excesul de gaz din intestinele bebelusului - este o altă manifestare a crampelor la nou-nascuti. Dacă gazul este problema - nou nascutul poate avea burtica tare si pronuntată. Atăt excesul de gaze cât si crizele de plâns sunt concomitente ... și se agravează reciproc.

In ajutorul bebelușilor care au gaze abdominale si implicit colici, dar și al parintilor de bebeluși - vine insa BALONIX.  Balonix® med, emulsie este o formula special dezvoltată, care tratează colicile și crampele abdominale ale bebelușilor datorate excesului de gaze abdominale.

 

- veti citi;
Semne de crampe la bebeluș?
Când bebelusul plânge și pare de neconsolat
Gazul in exces
Scutecele bebelușului pot indica o problemă gastro-intestinală
Oferă confort și intelegere bebelușului
Balonix® med, emulsie - Formula special dezvoltata, care trateaza colicile si crampele abdominale ale bebelusilor datorate excesului de gaze abdominale
6 informatii despre colici, care pot fi de folos

Semne de crampe la bebeluș?

Dacă bebelusul plange si nimic nu pare să il linistească desi il tii in brate, l-ai schimbat si i-ai oferit sa pape si refuză... atunci mai mult ca sigur că are crampe la stomacel
Dacă insă bebelusul are febră, nu mai creste in greutate si pare că are o durere  - cere de urgentă părerea medicului pediatru pentru a te asigura că nu e altceva.

Când bebelusul plânge și pare de neconsolat

Colicile sunt de cele mai multe ori diagnosticate când bebelusul plange mai mult de 3 ore pe zi si cel putin in 3 zile pe saptămană - dar este totusi sănătos. Desi nici macar medicii pediatri nu au o explicatie clară a colicilor - există o serie de teorii (sustinute de medicii pediatri de la WebMd si KidsHealth) care sustin că, atentie - colicile sunt cauzate de crampe abdominale.

Astfel, avand crampe, bebelusul se inroșește la fată si deseori isi indoaie piciorușele in pozitie fetală - când sufera de crampe stomacale. Plânsul de neconsolat al bebelușului poate fi foarte descurajant pentru părinti  - și tocmai de aceea, e bine să găsim o solutie acestei probleme de care suferă atat bebe cât si părintii extenuati. (vezi aici pe larg Simptomele colicilor la bebelusi)

Gazul in exces

Excesul de gaz din intestinele bebelusului - este o alta manifestare a crampelor la nou-nascuti. Dacă gazul este problema - nou născutul poate avea burtica tare și pronunțată. Atât excesul de gaze cât si crizele de plâns sunt simultate ... si se agravează reciproc.

Când bebelusii plâng, inghit si aer si in acest fel, excesul de gaze din intestine se agravează. Ca prima măsură - pentru a micșora cantitatea de gaz din burtica bebelușului, asigurati-vă că bebelușul elimină gaz prin ragaire - Dacă bebe este alăptat, mămica este sfătuită sa elimine alimentele din dieta sa care fac mult gaz - ca - fasolele, cafeaua, varza, brocoli.

Scutecele bebelușului pot indica o problemă gastro-intestinală

Chiar si scutecele bebelusului (continutul lor) pot indica probleme gastro-intestinale. Dacă bebelusul are scaune verzi, cu spumă - ar putea avea prea multa lactoza in organism ceea ce poate cauza un exces de gaze si disconfort.

Conform La Leche League - mămicile care alăpteaza pot preveni această problemă prin a se asigura că bebelusul goleste sânul complet. Aceasca practică va asigura faptul că bebelusul primeste  laptele de la urmă (hindmild) - sau laptele care este mai bogat in grasimi din sânul mamei. Acest tip de lapte are un continut mai mic de lactoză decat laptele care vine la inceputul sesiunii de alaptare iar acele grasimi speciale pe care le contine - ajută la digestie.

Oferă confort și ințelegere bebelușului

Crampele stomacale ale bebelușului pot fi cu adevarat inconfortabile pentru bebeluș și stresante pentru părinti.

Oferă așadar confort bebelusului - ia-l in brate, poartă-l intr-un marsupiu sau leagăna-l incet.  Dar, atentie, o stimulare excesivă poate exacerba crampele bebelusului si implicit disconfortul dat de colici. Unii bebelusi se calmează dacă sunt legănati incet intr-o cameră linistitaă.  In general, bebelusii scapa de colici in jurul varste dei 3-4 luni.

In ajutorul bebelușilor care au gaze abdominale, dar și al parintilor de bebeluși - vine insă BALONIX.  Balonix® med, emulsie

Balonix® med, emulsie - Formula special dezvoltata, care trateaza colicile si crampele abdominale ale bebelusilor datorate excesului de gaze abdominale.

In ajutorul bebelusilor care au gaze abdominale, dar si al parintilor de bebelusi - vine insa BALONIX.  Balonix® med, emulsie - Formula special dezvoltata, care trateaza colicile si crampele abdominale ale bebelusilor datorate excesului de gaze abdominale.

► Avantaje

Favorizeaza eliberarea pe cale naturala a gazelor intestinale (eliminând astfel principala cauza a colicilor)
Calmeaza colicile si crampele abdominale ale bebelusilor
Utilizarea constanta poate ajuta la prevenirea acumularii de gaze abdominale

Compozitie
1 ml emulsie contine simeticona 40 mg.
Alte ingrediente: hidroxietilceluloza, acid sorbic, aroma lichida de portocale, zaharina sodica, apa purificata.

Indicatii
Balonix med este indicat pentru tratamentul simptomatic al afectiunilor abdominale cauzate de excesul de gaze intestinale si pentru ameliorarea colicilor si crampelor digestive la copii.
Durerea asociata colicilor poate fi cauzata de acumularea de gaze la nivelul tractului digestiv al bebelusilor.
Balonix med favorizeaza eliminarea acestora pe cale naturala.

Administrare recomandata
Doza uzuala este de 0,5 ml inainte de fiecare masa. Balonix med trebuie utilizat timp de câteva zile pentru a obtine rezultate optime. Utilizarea constanta poate ajuta la prevenirea acumularii de gaze abdominale. Daca dupa 3-4 zile de la prima administrare colicile bebelusului inca persista, doza se poate dubla la 1 ml. De asemenea, aceasta doza se recomanda inainte de masa de seara si pe timpul noptii.
In cazul in care are loc cresterea dozei la 1 ml si nu s-a obtinut o imbunatatire a starii sau starea copilulul s-a inrautatit, adresati-va medicului. Mai multe informatii despre Balonix® med, emulsie

6 informatii despre colici, care pot fi de folos

Ce putem face daca bebelusul are colici
Colicii bebelusului, tot ce trebuie sa stii
Alaptarea exclusiva si colicile bebelusului
Super alimente pentru mamici care alapteaza
Colicile bebelusului si alimentatia mamei
Ceaiuri anticolici pentru bebelusi – recomandari de produse romanesti

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2019

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII