Asa spalam si ingrijim parul bebelusului

Asa spalam si ingrijim parul bebelusului

Asa spalam si ingrijim parul bebelusului

Părul bebelușului are nevoie de îngrijire specială, pe de o parte datorită texturii fine, pe de altă parte datorită schimbărilor multiple pe care le traversează.


Părul „inițial” cu care se naște bebelușul, va fi înlocuit în primele luni de viață. Copilul trece prin multe schimbări de adaptare la viața extrauterină (maturizare neurologică, maturizare hormonală etc.) Fiecare schimbare are efecte asupra întregului organism al copilului. Părul nu face nici el excepție de la acestă regulă.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Cum arată parul bebelușului?
Cum alegem un produs cosmetic destinat îngrijirii părului copilului?
Criterii general valabile
Baita bebelusului: un ghid practic, dincolo de ritualuri sofisticate si idei preconcepute
Despre baita si ingrijirea bebelusului
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Cum arată parul bebelușului?

Părul bebelușului poate avea aspect de „puf” sau poate fi foarte des, poate avea nuanțe diferite, structură fină sau aspră, densă. Părul bebelușului, inițial fin, cu fir subțire la naștere, suferă modificări în primul an de viață. Ulterior, ciclic și caracteristic fiecărei etape de viață, o serie de transformări îl vor duce la stadiul de păr de tip adult. La vârsta de 1 an, părul se îndesește, își definește culoarea, care poate să difere de culoarea cu care a venit pe lume, poate fi structural drept sau creț, cu fir subțire, dens sau gros. Pubertatea, alături de furtuna hormonală, aduce alte modificări.

În toate aceste perioade din viață, pe lângă genetică, hormoni, creștere sau îmbătrânire, esențială este îngrijirea pe care o acordăm părului.

Recomandări la alegerea unui produs cosmetic destinat îngrijirii părului copilului:

1. Utilizează produse destinate vârstei copilului.
2. Utilizează produse cosmetice în acord cu textura părului copilului.
3. În cazul existenței unei afecțiuni dermatologice a scalpului (pielea capului), utilizați produse destinate toaletei părului bebelușilor, în acord strict cu recomandarea medicală.
4. Citește atent eticheta produsului destinat îngrijirii copilului: compoziție, atenționări producător, valabilitate, intervenție în caz de accidente.
5. Produsele destinate copiilor au recomandarea fermă de a fi riguros testate anterior punerii pe piață. Verifică dacă această cerință este îndeplinită de către produsul utilizat de tine pentru îngrijirea părului bebelușului.
6. Evită produsele care conțin coloranți artificiali.
7. Evită produsele care conțin conservanți industriali agresivi la adresa pielii.
8. Alege produse de calitate, care au trecut de proba timpului.
9. Nu utiliza concomitent produse din mai multe game de cosmetice pentru îngrijirea părului copilului tău. Utilizează o singură gamă de cosmetice completă pentru toaleta bebelușului, astfel încât să fii sigur dacă o afecțiune dermatologică (ex. alergie, intoleranță) a fost indusă de acea gamă sau de un alt factor din mediu (ex. infecții cu fungi).
10. Cosmeticul ideal pentru scalpul și părul copilului tău este cel pe care acesta îl tolerează.

Criterii general valabile

Calitățile unui produs destinat pentru îngrijirea părului copilului respectă criterii general valabile: să fie un produs testat, adecvat vârstei, să nu irite ochii, să ofere părului îngrijire delicată, să hrănească structura firului de păr, să protejeze scalpul și să aibă un parfum plăcut, neiritant.

Baita bebelusului: un ghid practic, dincolo de ritualuri sofisticate si idei preconcepute

Absolut necesara pentru igiena si pentru mentinerea sanatatii, baita bebelusului inseamna totusi mai mult decat atat. Experinta mea de mamica a doi copii extrem de diferiti, nu doar prin sex si prin cei 10 ani care ii despart, ci si printr-o sumedenie de trasaturi de personalitate, ma face sa cred ca baita este, dincolo de un obicei cotidian ce tine de igiena, o modalitate de a intensifica atasamentul copilului fata de parinti si o ocazie extraordinara pentru acestia de a se bucura de minunea de a fi parinte. Citeste un ghid practic despre baita bebelusului, dincolo de ritualuri sofisticate si idei preconcepute.

Despre baita si ingrijirea bebelusului merita citit si:

Prima baie a bebelusului meu
Ghid practic despre baita bebelusului, dincolo de ritualuri sofisticate si idei preconcepute.
Baita impreuna cu copilul - DA sau NU?
Cele 5 nevoi esentiale ale unui bebelus
80 de sfaturi si invataturi de la babe
Leziuni cutanate comune la nou-nascuti 
Iritatia produsa de scutece
Traditii romanesti: prima scalda sau prima baita
Ce produse cosmetice sa alegem pentru baita bebelusilor?

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Pentru mamicil de bebelusi - Desprecopii a realizat aplicatia mobila Eu, Mămica care se poate descaca pe telefon tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate © 2019

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII