Si copiii pot avea probleme cu ficatul - afectiuni hepatice la copii

Si copiii pot avea probleme cu ficatul - afectiuni hepatice la copii

Si copiii pot avea probleme cu ficatul - afectiuni hepatice la copii

Pe scurt

  • Da, si copiii pot avea probleme cu ficatul.


    Unele semne si simptome ale afectiunilor hepatice nu sunt considerate urgente. Acestea pot fi tratate frecvent in timpul vizitelor obisnuite la pediatru.


    Dar, cu toate ca nu sunt cazuri de urgenta, trebuie sa le recunoasteti si sa fiti atenti la orice schimbare.

Semnele ce pot indica afectiuni hepatice la copii pot include:

Fracturi osoase - Acestea pot aparea mai usor atunci cand un copil prezinta afectiuni hepatice, deoarece boala hepatica poate duce la o scadere a densitatii osoase.

Probleme ale pielii - Acestea pot aparea din cauza acumularii de bila in organism. Probleme ale pielii includ: iritarea pielii, palme rosii, senzatie de prurit, eczeme.

Apetit scazut - Lipsa poftei de mancare poate aparea din cauza bolii hepatice. Este posibil ca organismul sa nu primeasca suficiente substante nutritive de care are nevoie si sa se ajunga la malnutritie. In acelasi timp, cresterea sau scaderea brusca in greutate indica faptul ca ficatul nu poate ajuta organismul sa utilizeze in mod normal grasimea.

Scaune deschise la culoarea - Acestea pot fi un semn ca ficatul nu produce sau elibereaza bilirubina, care in mod normal culoreaza scaunele. Pot indica o infectie sau inflamatie hepatica. Important: un scaun sau varsaturi cu sange indica o situatie de urgenta!

Aparitia cu usurinta a vanatailor (ori sangerarilor) - Acest lucru se poate intampla din cauza lipsei de vitamina K sau daca ficatul nu poate utiliza cantitatea ce deja o detine.

Un copil cu afectiuni hepatice cronice poate avea, de asemenea, semne de malnutritie. Acest lucru se poate intampla deoarece ficatul nu proceseaza substantele nutritive.

Cand mergem la medic?

Iata simptomele si semnele care trebuie sa va trimita la pediatru:

Icter - Semnele de icter includ ingalbenirea pielii si a albului ochilor, urina inchisa sau scaune de culoare deschisa. Acest lucru este cauzat de cresterea bilirubinei. Bilirubina este o substanta galbena care se produce cand corpul rupe celulele rosii din sange. Ficatul colecteaza bilirubina pentru a fi expediata din organism in scaun. Atunci cand ceva nu este in regula cu ficatul sau cu canalele biliare, bilirubina se poate acumula in organism.

Dureri abdominale - Acesta poate fi un semn al unei infectii sau inflamatii hepatice. De asemenea, constipatia si diareea pot fi si ele dovada unei probleme de functionare a ficatului.

Febra - Mergeti la medic dupa primul semn de febra. Acesta va incerca sa afle daca febra este cauzata de o problema hepatica sau altceva.

Umflarea abdomenului - Acest lucru poate fi cauzat de acumularea fluidului in abdomen (ascita), de o infectie sau presiune ridicata in vasele de sange care alimenteaza ficatul.

Cand mergem la camera de urgenta?

Mergeti cu copilul la urgenta sau sunati la 112 daca acesta are oricare dintre urmatoarele simptome: confuzie, delir, coma, somnolenta extrema, varsaturi si scaune cu sange

Hepatotoxicitatea

Atunci cand micutul tau urmeaza un tratament medicamentos, medicul poate recomanda utilizarea unui hepatoprotector natural, care sa ajute la eliminarea toxinelor rezultate in urma medicamentelor. Ficatul joaca un rol important in transformarea si curatarea reziduurilor chimice si devine extrem de sensibil din cauza toxicitatii unor agenti numiti hepatotoxine. Hepatotoxicitatea implica leziuni la nivelul ficatului, cauzate de anumiti agenti farmacologici si chimici.

Toxicitatea asupra ficatului in urma expunerii la anumite medicamente sau toxine provenite din mediul inconjurator creste riscul de aparitie a unor afectiuni ale ficatului la copii.

Prevalenta afectiunilor hepatice la copii este in continua crestere – de exemplu, boala ficatului gras nonalcoolic (steatoza hepatica) afecteaza 1 din 10 copii in Europa, ca urmare a “epidemiei” obezitatii.

In cele mai multe cazuri, disfunctiile ficatului la copii se manifesta prin dureri abdominale frecvente, diaree sau constipatie, tulburari de apetit, consecinta fiind uneori o greutate necorespunzatoare, stari de greata si de voma, stari de oboseala si de apatie, eczeme, icter.

Remedii naturiste pentru ficat

85% din populatia lumii foloseste fitoterapia in scop curativ, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), iar 45% din medicamentele moderne au la baza extracte vegetale active.

S-a demonstrat prin studii clinice ca efectul terapeutic al produselor din plante de calitate este similar celor de sinteza, dar fara efectele secundare ale acestora. Astfel, produsele fitoterapeutice ale gamei Phytodep de la Dr. Phyto reprezinta o alternativa de prima intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea celor mai frecvente afectiuni ale copilariei: colici, constipatie, infectii respiratorii, orofaringiene, alergii, stari de agitatie, deficiente nutritionale (de fier) etc.

De asemenea, pe langa ajutorul oferit de plante, este foarte important sa formam copiilor un stil de viata sanatos. Acesta include: o dieta echilibrata cu ingrediente de sezon (preferabil organice), fara preparate fast-food, consumul de lichide, incurajarea activitatii fizice, protejarea ficatului in timpul unui tratament si evitarea expunerii la toxine.

HEPADEP® solutie orala - Cand ficatu-i atacat, natural l-am protejat!

HEPADEP® solutie orala: Citeste prospectul | Cumpara online

HEPADEP® solutie orala are efect antihepatotoxic si hepatoprotector care ajuta la sustinerea functiei hepatice, reducand riscul de citoliza hepatica indusa de medicamente.

BENEFICII

Are efect citoprotector.
Reduce simptomatologia hepatobiliara (greata, voma, meteorism, durere, intoleranta la alimente grase).
Are efect hepatoprotector si regenerator.
Reduce inflamatia hepatica.
Are proprietati antioxidante.
Normalizeaza valorile transaminazelor serice.
Actioneaza la nivelul metabolismului hepatic.
Stimuleaza pofta de mancare.

Profilaxia si tratamentul citolizei hepatice induse medicamentos

Profilaxia si tratamentul steatozei hepatice

Profilaxia si tratamentul tulburarilor hepato – biliare

Inapetenta

Adjuvant in tratamentul dislipidemiilor

Cumpara HEPADEP® solutie orala 50ML | 43.00 lei

6 luni - 2 ani: 0.5 ml de 3 ori pe zi

Peste 2 ani: 1.5 ml de 2 ori pe zi

Adulti: 3 ml de 2 ori pe zi

extract uscat deglicirinizat din radacini de lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), extract uscat din radacini de papadie (Taraxacum officinale), cu 2% inulina, extract uscat din fructe de fenicul (Foeniculum vulgare), cu 1% ulei volatil, extract uscat din parti aeriene de flori de musetel (Matricaria chamomilla), cu 0,3% apigenina, extract uscat 1/4 din radacini de angelica (Angelica archangelica), extract uscat din frunze de anghinare (Cynara scolymus), cu 5% acid clorogenic.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 4 comentarii

  1. Marinela
    Marinela trimis la 30/8/2023

    Buna ziua mamici. Va rog frumos puteţi sa-mi recomandaţi un medic gastroenterolog bun in afecţiunile ficatului?

    Raspunde la acest comentariu
  2. Tanase Tamara
    Tanase Tamaratrimis la 4/4/2022

    Am nepotelul de 5 ani .in urma ecografiei abdominale . lobul drept al ficatului estecde 83 mm.Cat de grav este ? Multumesc .

    Raspunde la acest comentariu
  3. Oprișan florentina
    Oprișan florentinatrimis la 4/12/2020

    Buna ziua ia facut analize la baiat de 7 ani şi ia ieşit TOG marit 45ul ce parere aveti restul analizelor sunt bune ce parere aveti ma îngrijoreaza tare poate fi hepatita

    Raspunde la acest comentariu
  4. Radu Miruna
    Radu Mirunatrimis la 10/4/2020

    Copilul meu nu are pofta de mâncare as vrea sa stiu ce as putea face in legatura cu mâncarea vrea sa îi dau sa manânce ia o înghiţitura şi dupa aceea pleaca nu mai vrea .Intrebarea mea este poate fi de la ficat şi ce pot sa-i dau la început ca sa înceapa sa aibe pofta de mâncare şi sa nu uit a i ceput sa slabeasca. Mulţumesc şi aştept o idee.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII