Luna 2 de sarcină: apogeul grețurilor și prima bătaie a inimii bebelușului tău

Luna 2 de sarcina: apogeul greturilor si prima bataie a inimii bebelusului tau

Luna 2 de sarcină: apogeul grețurilor și prima bătaie a inimii bebelușului tău

A doua lună de sarcină, considerată de la săptămâna 5 până la săptămâna 9, este perioada în care grețurile de sarcină devin mai intense, alături de alte simptome ale sarcinii. Cu toate acestea, drept consolare, află că este în regulă să ai grețuri de sarcină, chiar este un semn bun. În această lună are loc întâlnirea cu medicul și poți auzi prima bătaie de inimă a bebelușului...

⇒ Iată care sunt săptămânile din a doua lună de sarcină, ce se întâmplă cu tine și bebelușul și la ce trebuie să ai grijă.

- veti citi:
A doua lună de sarcină
Consolarea lunii a 2-a de sarcină: Grețurile de sarcină sunt un semn bun
Ce se întâmplă cu corpul femeii în a doua lună de sarcină
Ce trebuie să știi în a doua lună de sarcină
Intâlnirea cu medicul și prima bătaie de inimă a bebelușului
50 de intrebari si raspunsuri despre sarcină - de la medici
Sarcina pe luni, așa evoluează

A doua lună de sarcină - video

 

A doua lună de sarcină continuă cu dezvoltarea bebelusului, in timp ce viitoarea mamica este in plina desfăsurare a simptomelor de sarcina. Si e de inteles asta pentru ca in fiecare zi, corpul viitoarei mămici incepe pregătirea pentru noul rol.


sarcina in lunile 1-3 - cat de mare e burtica in primele 3 luni de sarcina


Consolarea lunii a 2-a de sarcină: Grețurile de sarcină sunt un semn bun

A doua luna de sarcină e luna in care greturile de sarcina (raul de dimineata) devin mai intense. Aproximativ 90% dintre femei experimenteaza un anumit grad de greata si varsaturi in timpul sarcinii, iar oamenii de stiinta au incercat sa inteleaga care ar putea fi rolul tuturor acestor neplaceri, din punct de vedere evolutiv. 

Principala teorie are de-a face cu alimentele si protectia mamicii si fatului de anumite alimente. Pe scurt, e bine sa ai greturi de sarcina. Iata de ce Greturile de dimineata in timpul sarcinii sunt un semn bun. De stiut: Apogeul greurilor de sarcina este undeva intre cea de-a doua și a treia lună de sarcină.

Senzatia de greata este unul dintre cele mai neplacute simptome ale sarcinii, mai ales in primul trimestru. Daca unele viitoare mamici scapa relativ repede de acest aspect neplacut, pentru altele, primele trei luni sunt un adevarat calvar. Ce solutii exista pentru a combate greturile in timpul sarcinii? Iata cateva remedii care s-ar putea sa va fie de mare folos:

Daca nu ai facut-o deja, e timpul sa renunti la fumat si sa limitezi consumul de cafea. Citeste detalii aici Cafeaua si sarcina: ce trebuie sa stii

Consulta lista testelor prenatale pentru a vedea ce este de sarcina sunt recomandate pentru a doua luna de sarcina.

Urmăreste in detaliu, luna 2-a de sarcină  - săptămană de săptămană, pentru a vedea cum se simte graviduta si cum se dezvoltă fătul.

 saptamana 5 de sarcina

saptamana 6 de sarcina

saptamana 7 de sarcina

saptamana 8 de sarcina

Ce se întâmplă cu corpul femeii în a doua lună de sarcină

Este posibil să nu arăți gravidă, dar probabil că începi să te simți gravidă. Uterul se extinde in fiecare zi pentru  putea sa ofera loc bebelusului. Pe masura ce uterul se extinde, este posibil sa existe presiune asupra vezicii urinare, ceea ce inseamna ca vei folosi baia mai des. Greturile de dimineata - in ciuda numelui - se pot intampla în orice moment al zilei sau al nopții. 

S-ar putea să ai probleme cu somnul, si te pot simti obosita de-a lungul zilei. Nu trebuie sa fii surprinsa daca ai stari contradictorii si esti plina de toane .. de vina sunt hormonii.

Tot hormonii sunt responsabili pentru modificări vizibile ale sânilor, care incep sa devina tot mai sensibili. Poate ca e si momentul sa iti cumperi sutiene noi pentru ca a crescut marimele cupelor. În plus, aureolele sanilor au devenit probabil, mai întunecate.

 

Ce trebuie să știi în a doua lună de sarcină

Dacă nu ai început încă să iei un supliment de vitamine prenatale care contine acid folic, asigura-te că ai început să faci acest lucru cât mai curând posibil. Asigura-te ca ai o alimentatie corecta si ca nu mananci alimente care ar putea afecta sarcina - citeste aici un ghid al alimentatiei in timpul sarcinii si despre alimentele care pot fi toxice in sarcina. Nu uita ca primul trimestru este o perioada critica pentru formarea bebelusului. Citeste Sarcina si Suplimentele de vitamine prenatale: ce trebuie sa stie orice graviduta

Intâlnirea cu medicul și prima bătaie de inimă a bebelușului

In a doua luna de sarcina, probabil ca vei avea prima intalnire cu medicul ginecolog. Medicul va dori să se asigure ca esti sanatoasa și că bebelușul se dezvoltă normal. Asta înseamnă o mulțime de întrebări, teste și un examen complet. Medicul va avea nevoie de probe de sânge și de urină. Toate aceste teste sunt importante pentru a ajuta la prevenirea complicațiilor comune ale sarcinii.

Ca eveniment, in luna a doua de sarcina, inima bebelusului incepe să bata.  La această întâlnire, probabil vei auzi pentru prima dată bătăile inimii bebelușului.Inima embrionului incepe sa bata la 22 de zile dupa conceptie, sau la circa cinci saptamani dupa ultima menstruatie, ceea ce numim prin conventie a sasea saptamana de sarcina din Odiseea Sarcinii.  Creierul fatului se dezvolta in tr-un ritm rapid si incep sa ii creasca manuntele si picioarele.

Acum e si momentul sa discuti orice îngrijorare cu medicul tau. Și pune întrebări! Există o mulțime de întrebări care te preseaza, probabil. Daca ai nelamuri urgente, poti pune intrebari de panica pe sectiunea de intrebari de la noi si vei promi multe cu sigiranta un raspuns.

Sarcina pe luni, așa evoluează

Luna 1  de sarcină

Luna 2 de sarcină (suntem aici)

Luna 3 de sarcină

Luna 4 de sarcină

Luna 5 de sarcină

Luna 6 de sarcină

Luna 7 de sarcină

Luna 8 de sarcină

Luna 9 de sarcină

Urmareste-ti sarcina cu ajutorul aplicatiei mobile Odiseea Sarcinii, pe care o vei gasi in varianta de Android sau Apple - vezi detaliile care urmeaza. 

50 de intrebari si raspunsuri despre sarcină - de la medici

Sarcina este o perioada magica pentru ca in timpul celor 40 de saptamani de sarcina, o noua fiinta creste in burtica mamicii. In fiecare si, mica fiinta isi dezvolta organele si simturile. De aceste 9 luni, depinde toata sanatatea sa viitoare. Viitoarea mamica, dar si viitorul tatic - au  multe intrebari si neclaritati. Iar pentru ca fiecare intrebare este extrem de importanta - avem raspunsurile medicilor specialisti de la Medicover Romania. Intra in aceasta sectiune si vei gasi raspunsurile lor.

► Toate raspunsurile le vei gasi si pe canalul nostru de You Tube

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
Calculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2024)

❤️Ne găsesti si pe Instagram Desprecopii - unde postăm continut dedicat gravidutelor si bebelusilor. Vino alături de Comunitatea Desprecopii ❤️

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII