Scaunul de masina pentru bebelusi - greseli pe care nu trebuie sa le faci

Scaunul de masina pentru bebelusi - greseli pe care nu trebuie sa le faci

Scaunul de masina pentru bebelusi - greseli pe care nu trebuie sa le faci

Atâta vreme cât nu este intr-un scaun de sigurantă si nu poartă centuri, bebelușul poate fi accidentat grav de airbaguri și scaune și poate fi proiectat prin parbriz.

In continuare avem informații despre tipurile de scaune pentru bebeluși si copilași, și care sunt acele greșeli pe care NU ai voie sa le faci.

- veti citi:
NU ignora regulile de siguranță când bebelușul merge cu mașina
Toți bebelușii care sunt intr-o mașină trebuie să stea intr-un scaun special și fixați in centuri
Scaunul auto pentru bebeluși
Scaunul cu ISOFIX
Scaunul fără ISOFIX
Lucruri pe care trebuie să le evitați când cumparați un scaun de masină pentru bebeluș
Care este locul cel mai sigur pentru scaunul de mașina al bebelușului?

NU ignora regulile de siguranță când bebelușul merge cu mașina - pentru că ii pui viața in pericol

România este ţara din Europa cu cei mai mulţi copii uciși în accidente rutiere, raportat la numărul locuitorilor care n-au împlinit încă 18 ani. Asta şi pentru că, în mod conştient sau nu,  mulţi părinţi nu ţin cont de reguli elementare de siguranta. Cum ar fi să-i transporte pe cei mici în scaune speciale şi să se asigure că cei suficient de mari poartă centura de singuranţă, inclusiv pe bancheta din spate.

Toti bebelusii care sunt intr-o masina trebuie sa stea intr-un scaun special si fixati in centuri, Iar una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face este sa nu acorzi o atentie deosebita sigurantei celui mic.

Toți bebelușii care sunt intr-o mașină trebuie să stea intr-un scaun special și fixați in centuri

Atâta vreme cât nu este intr-un scaun de sigurantă si nu poartă centuri, bebelusul poate fi accidentat grav de airbaguri si scaune si poate fi proiectat prin parbriz. De asemeni, trebuie stiut ca scaunele pentru copii difera mult in functie de varsta si de greutatea copilului. Exista scaune speciale pentru bebelusi si exista scaune speciale pentru copilasi mai mari. Unele scaune pot fi folosite pana le 4 ani, iar altele se pot modifica astfel incat sa fie folosite pana la 12 ani.

Scaunul auto pentru bebeluși

In general acestui scaun i se mai spune scoica si este special conceput pentru a fi fixat in masina. In mod normal, fiecare familie trebuie sa isi transpporte bebelusul - acasa, de la maternitate, intr-un astfel de scaun. Scaunul (scoica) se poate pune insa si in locul landoului, pe cadrul caruciorului.

Scaunul bebelusului se monteaza cu fata catre spatele masinii, atentie - nu catre sofer, si poate fi folosit pana cand bebelusul cantareste 10-12 kg. Scoica trebuie montata cu ajutorul centurilor, intotdeauna pe bancheta din spate, de preferat pe scaunul din mijloc.


RecomandareBABY-SAFE plus SHR II  va insoteste copilul de la nastere pana la 13 kg avand norma de omologare ECE R44/04

Scaunul cu ISOFIX

ISOFiX este un sistem de prindere de scaunul auto care ii confera bebelusului un plus de siguranta. Scaunele cu ISOFIX pot fi folosite doar in masinile care au acest sistem, la care prinderea se face in puncte fixe de conexiune. Sistemul ISOFIX Impiedica scaunul de alunece sau sa se miste in vreun fel, in cazul unui impact.  Acest sistem este de departe cel mai sigur si usor de folosit.  Majoritatea mașinilor mai noi, vin cu acest sistem din fabricație.

Nu uita sa verifici, la achiziționarea scaunului, dacă acesta este compatibil cu sistemul ISOFIX disponibil pe mașina ta! Pentru aceasta, verifică în cartea autoturismului tău și în descrierea scaunului auto pe care vrei să-l achiziționezi!

Citeste detalii aici Scaunele pentru bebelusi si copii in masina: cum funcționează sistemul Isofix si care sunt avantajele

Scaunul fără ISOFIX

Scaunele pentru copii sau bebelusi - fara sistem ISOFIX sunt in toate variantele, pentru toate grupele de varsta. Acest tip de scaun trebuie montat cu ajutorul centurilor de siguranta ale masinii. Este un sistem mai complicat de montat si nu este la fel de fix ca si sistemul Isofix. Cu toate acestea, este un scaun pentru bebelusi - de masina, sigur. Scaune de masina disponibile in magazinul eMAG  

  COD CONCURS:  23-10-9-72-9

Lucruri pe care trebuie să le evitați când cumparați un scaun de masină pentru bebeluș

Oglinzile si jucariile  - chiar daca acest obiecte ii tin ocupati pe bebelusi si va dau senzatia ca fac calatoria cu masina mai placuta, se pot transforma in obiecte periculoase, in cazul unui accident.

Mofturile legate de stil - in principiu, scaunele pentru nou-nascuti sunt de doua tipuri: scaune speciale pentru sugari si scaune convertibile. Scaunele din prima categorie sunt recomandate pentru primul an de viata si sunt vandute adesea impreuna cu carutul, putand fi montate si demontate foarte usor in masina si pe suportul carutului. Ele constituie o solutie practica, mai ales pentru familiile care folosesc la fel de des carutul si scaunul de masina intrucat nu este nevoie sa scoateti bebelusul de fiecare data din scaun. Este suficient sa scoateti scaunul cu totul din masina si sa il puneti pe suportul carutului. Scaunul convertibil, pe de alta parte, este doar pentru masina.

Va trebui sa aranjati de fiecare data copilul in scaun , in schimb, avantajul este ca aceste scaune pot fi utilizate si cand copiii cresc. Daca vreti sa economisiti bani, aceasta este o optiune mai buna. Indiferent pentru care tip de scaun optati, retineti ca magazinul eMAG va ofera o gama foarte variata de scaune de masina pentru bebelusi si de accesorii pentru acestea, precum si numeroase sortimente de caruturi care au incorporat un scaun pentru nou-nascuti..

Aici gasiti si mai multe sfaturi practice despre cum alegem un scau de masina pentru bebelus.

Care este locul cel mai sigur pentru scaunul de mașina al bebelușului?

Când vine vremea calatoriilor cu masina, este foarte important să ne asiguram că bebelusul este in sigurantă. Este clar (chiar si in România) ca orice bebelus trebuie să steau pe un scaun de bebeluș.
Dar care este locul cel mai sigur pentru a plasa scaunul bebelușului? Citește mai departe sfaturile de siguranta ale specialiștilor.

Aveti copil, dar și masina? Atunci fiti foarte atenti!

Noua amenda din Codul Rutier care ii poate lasa pe parinti fara 400 de lei. Ce trebuie sa faca daca isi iau copiii in masina? Aveti copil, dar si masina? Atunci fiti foarte atenti. Centura de siguranta nu este suficienta pentru protectia celor mici, atrag atentia politistii citeste in continuare aici.

Bebelușul la plimbare, merită să citesti și:

Vrei sa iti porti bebelusul in sling sau wrap? Aceasta este pozitia in care trebuie sa o faci.

Vrei sa iti porti bebelusul in sling sau wrap? Aceasta este pozitia in care trebuie sa o faci.

Purtarea bebelusului in slinguri, esarfe sau in alte dispozitive create special in acest scop este un subiect care genereaza adesea opinii contradictorii. In timp ce unii parinti adora sa-si poarte…

Este bine sa mergem la mare cu un bebelus?

Este bine sa mergem la mare cu un bebelus?

Este bine sa mergem la mare cu un bebelus? Medicii sunt foarte retinuti la aceasta intrebare. Motivul? Este destul de greu sa i se asigure micutului o protectie solara corespunzatoare.Parintii care…

Trebuie să poarte bebelușul intotdeauna o caciuliță? Află când și de ce

Trebuie să poarte bebelușul intotdeauna o caciuliță? Află când și de ce

Bebelusi cu  caciulita sunt ceva atat de banal in Romania incat nu ne mai miram ca si in plina canicula vedem bebelusi cu caciulita. De vina sunt bunicile si mamicile super ingrijorate ca orice…

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

  desprecopii.com - Toate drepturile rezervate, desprecopii.com (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII