10 simptome de sarcină pe care le poti avea INAINTE de un test pozitiv de sarcină: DIAGRAMA

10 simptome de sarcina pe care le poti avea inainte de un test pozitiv de sarcina: DIAGRAMA

10 simptome de sarcină pe care le poti avea INAINTE de un test pozitiv de sarcină: DIAGRAMA

Orice simptom de sarcina poate fi o alarma falsa pana cand un test de sarcina pozitiv confirma o sarcina - insa exista semnale timpurii pe care corpul le ofera unei femei ca ceva important se pregateste...

► Iată 10 simptome de sarcină pe care le poti avea inainte de un test pozitiv de sarcină.

- veti citi:
Primele semne despre sarcină pe care ți le poate da corpul
Sfârcuri sensibile
Sângerare de implantare
Crampe
Oboseală extremă
Greață si o intoleranță la anumite mirosuri
Vizite la baie în timpul nopții
Constipația
Modificarea gustului
Senzație de amețeală
Schimbări de dispoziție
Testul de sarcină iti poate confirma simptomele de sarcină
Simptomele de sarcină, 4 informatii care contează

Primele semne despre sarcină pe care ți le poate da corpul

In general, la două săptămani dupa actul concepție, poți face un test de sarcină ... dar două săptămani pot fi uneori pline de nerabdare chiar si pentru cei mai rabdători... De aceea, in aceste două săptamani, putem să fim atente la semnele pe care ni le oferă corpul.

SIMPTOME SARCINA

Iată care sunt aceste semnale subtile de sarcină.

1. Sfârcuri sensibile

Multe femei observa senzații de sfârcuri sensibile datorită creșterii hormonilor, estrogenului și progesteronului - initiat de o sarcina. La începutul sarcinii, sanii vor începe să câștige mai multe grăsimi, iar canalele de lapte se vor mări, ceea ce poate, de asemenea, să crească sensibilitatea. Sfarcurile pot deveni mai inchisi la culoare - acest lucru se întâmplă în general mai mult în ​​primele câteva săptămâni de sarcina.

Despre sensibiltiate bruca a sfarcuriloe, o mamica de pe forumul Desprecopii spunea ca seamana cu un burete uscat care trece peste mameloane...

2. Sângerare de implantare

Când blastocistul (bilele de celule) se implantează în peretele uterului, unele femei vor avea sângerări ușoare. Unele femei nu au sângerarea de implantare, altele nu o remarcă iar alte femei o confundă cu menstruația. Insă, sângerarea de implantare poate fi primul simptom al sarcinii. Iata care este diferenta dintre sângerarea de implantare si sângerarea menstruală - citeste detalii aici.

3. Crampe

Acest simptom este unul mai neplacut pentru ca poate însemna că și perioada ta este pe drum, dar unele femei prezintă crampe ușoare în primele săptămâni sau chiar luni dupa concepție. Aceasta poate fi rezultatul unui număr de lucruri, cum ar fi implantarea, extinderea uterului sau chistul corpului luteal care eliberează progesteronul până când placenta ajunge în jur de 12 săptămâni.

Citeste si Cat de devreme se pot experimenta simptomele de sarcina?

4. Oboseală extremă

Multe femei remarca o obiseala inexplicabila. Pe la ora 15.00 le pocneste  un somn ciudat. Dacă ai avut câteva prea multe nopți târzii, atunci nu lua în considerare acest lucru, dar dacă esti bine odihnita si pe la ora 8 seara adormi epuizata ... acest lucru poate fi un semn precoce că esti însărcinată.

5. Greață si o intoleranță la anumite mirosuri

Inca nu vorbim de greurile clasice ale sarcinii dar anumite femei experimentează greață în primele zile de sarcină ca o formă de slăbiciune subtilă, fie în stare de neliniște în stomac, fie în cazuri mai extreme, vărsături reale. Acest lucru se intampla mai des dimineața pe stomacul gol, deci, dacă ai greață, incearca să iei ca gustare cativa biscuiți pentru a-ti calma burtica. Citeste detalii interesate despre greturile de sarcina aici Greturile de dimineata in timpul sarcinii sunt un semn bun

6. Vizite la baie în timpul nopții

Când o femeie insarcinata se afla in stadiile avansate ale sarcinii, bebelușul va pune presiune asupra vezicii urinare, provocând nevoia de a deveni mai frecventă. Dar stiai că acest lucru ar putea fi un simptom precoce al sarcinii? Din momentul conceperii, corpul femeii va începe să se extindă pentru a se adapta bebelusulu și acest lucru, împreună cu hormonii de sarcină care creează mai mult flux sanguin, poate duce adesea la o activitate intensa a vezicii urinare.

7. Constipația

Progesteronul hormonal este cunoscut ca incetineste munca din intestine si de aceea poate deveni o problemă pentru femeile gravide, deoarece organismul lor produce mai mult din acest hormon. Dacă insa iei o vitamină prenatala care conține fier, aceasta poate, de asemenea, să complice problema. Dacă ai aceste probleme, bea multa apa!

8. Modificarea gustului

Unele femei au impresia ca brusc ceva s-a intamplat cu gusturilor lor alimentatare. Altele au un gust metalic în gură, în timp ce altele simt o schimbare a gusturilor sau chiar o creștere a saliva. Alte femei se confrunta cu sângerări ale gingiilor atunci când se splala pe dinti - lucru care este de asemenea, legat de modificări ale gurii.

Deci, dacă observați că brusc nu mai apreciați mirosul de cafea proaspătă dimineața, atunci probabil că veți fi pe punctul de a primi o veste interesanta. Citeste pe larg despre Gustul metalic in gura sau disgeuzia, un simptom al sarcinii

9. Senzație de amețeală

Amețeli și / sau dureri de cap pot fi, de asemenea, un rezultat al raului de sarcina, dar chiar dacă nu ai greata, senzația de rau la lumină sau ameteala ar putea fi un semn real de sarcina. Se crede că aceasta senzatie este corelata cu creșterea cantității de sânge și cu modificări ale sistemului circulator.

10. Schimbări de dispoziție

Multe femei trec prin schimbări bruste de dispoziție la începutul sarcinii. Bineinteles, fluctuatia nivelurilor hormonale este de vina pentru faptul ca plangeti la un film romantic sau cand va enervati cumplit cand sotul face zgomot in bucatatie.

Testul de sarcină iti poate confirma simptomele de sarcină

Desigur, multe dintre aceste simptome sunt considerate "normale" pentru multe femei, dar dacă chiar simtititi ca ceva nu este ca de obicei ... e cazul sa faceți un test de sarcina. Daca menstruatia a intarziat si esti foarte nerabdatoare sa afli daca esti insarcinata - si nu mai ai rabdare sa iti cumperi un test de sarcina, ei bine, poti sa iti faci un test de sarcina, in casa. Citeste aici 7 Teste de sarcina pe care le poti prepara singura in casa

Dar nu uita sfatul de la Desprecopii: Pentru a avea o confirmare 100% cumpara un test de sarcina oficial. Deci, daca vrei sa faci un test de sarcina oficial - citeste Cele mai utilizate 10 teste de sarcina in Romania

Simptomele de sarcină, 4 informatii care contează

Cand apar primele greturi in sarcina
11 semne ale sarcinii
Sunt simptomele de sarcina diferite de la o sarcina la alta?
Semne ale sarcinii si momentul important care iti schimba viata

Socializeaza cu alte mamici ca tine

Nu trebuie neaparat sa faci asta in mod evident, cautand cursuri speciale de socializare. Important este ca atunci cand intri in contact cu o alta viitoare mamica sa impartasesti totul cât se poate de sincer, de la trairi intense la bucuria de a visa la copilul pe care in curand il vor tine in brate...

Daca esti o viitoare mamica (actualmente burtica :)) - te asteptam in grupurile de pe forum. In sectiunea Odiseea Sarcinii, vei gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrezi legatura cu alte burtici (burtici colege de generatie) care trec exact prin aceleasi stari si emotii. 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Noiembrie 2023)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Coman
    Coman trimis la 20/3/2023

    Nu prea am somn de loc maduc la baie mai mereu

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII