Dezvoltarea cognitivă a copilului de 2 ani

Dezvoltarea cognitiva a copilului de 2 ani

Dezvoltarea cognitivă a copilului de 2 ani

La 2 ani, gândirea copilul devine mai complexă, intelegand tot mai mult relatia din obiecte. In plus, descoperind puterea cuvantului NU...... negocierile devin tot mai dificile cu mica/micul prințesă/prinț.

 

- veți citi mai multe despre:
Copilul începe să înțeleagă relația dintre obiecte
Joaca devine mai complexă
Copiii se simt adesea responsabili de ceea ce se întâmplă în jurul lor
Rațiunea la vârsta de doi ani este adesea dificilă

Lumea si experientele unui copil de 2 ani

La 2 ani, este perioada cand un copil incepe sa invete despre lume prin atingere, privire, manipulare și ascultare. Acum, la vârsta de doi ani, procesul de învățare a devenit mai atent.

Copilul intelege ce i se spune, vocabularul sau creste de la zi la zi și începe să formeze imagini mentale pentru lucruri, acțiuni și concepte. De asemenea, el poate rezolva unele probleme în capul lui, efectuând încercări și erori mintale, în loc să manipuleze fizic obiecte. Și pe măsură ce i se dezvoltă memoria și abilitățile intelectuale, va începe să înțeleagă conceptele simple ale timpului, cum ar fi "Poți să te joci după ce termini să mănânci".

Copilul începe să înțeleagă relația dintre obiecte

De asemenea, copilul începe să înțeleagă relația dintre obiecte. De exemplu, el va putea să potrivească forme similare atunci când îi dați jucării de sortare și puzzle-uri simple. De asemenea, va începe să recunoască scopul numerelor în numărarea obiectelor - mai ales numărul doi.

Veți observa, de asemenea, că joaca devine mai complexă

Cel mai evident, el va începe să îmbine diferite activități pentru a crea o secvență logică. În loc să se deplaseze aleatoriu de la o jucărie la alta, el poate mai întâi să pună o păpușă pe pat și apoi să o acopere. Sau poate pretinde că hrănește mai multe păpuși, una după alta.

Copiii se simt adesea responsabili de ceea ce se întâmplă în jurul lor

Dacă am fi identificat principala limitare intelectuală la această vârstă, sentimentul copilului tău ar fi că tot ceea ce se întâmplă în lumea sa este rezultatul a ceva ce el a făcut. Cu o astfel de credință, devine foarte dificil pentru el să înțeleagă corect diverse concepte ca moartea, divorțul sau boala, fără să simtă că a jucat un rol în acestea. Deci, dacă părinții divorțează sau un membru al familiei se îmbolnăvește, copiii se simt adesea responsabili.

Rațiunea la vârsta de doi ani este adesea dificilă

La urma urmei, el vede totul în termeni extrem de simpli. El mai confundă adesea fantezia cu realitatea, cu excepția cazului în care se joacă în mod activ. Prin urmare, în această etapă, asigurați-vă că alegeți cu atenție cuvintele: comentariile amuzante pentru voi - cum ar fi "Dacă mânanci mai multe cereale, vei exploda" - în mod real îl pot panica, deoarece nu va ști că este doar o glumă."Sfaturi la obiect despre cum trebuie reactionat in diverse momente de negatie: comentariile amuzante pentru voi - cum ar fi "Dacă mânanci mai multe cereale, vei exploda" - în mod real îl pot panica, deoarece nu va ști că este doar o glumă.

Despre copilul de 2 ani

Perioada de negatie a unui copil: cum ne descurcam si sfaturi practice

Operatiunea olita si fluieratul plus idei fixe de-ale parintilor despre olite

2 ani: inceputul crizelor de personalitate si independenta

Copilul intre 1 si 3 ani, repere ale dezvoltarii fizice

In timpul primilor trei ani de viata, copilul face progrese imense din punct de vedere fizic, intelectual si emotional, fie ca invata sa faca la olita, sa alerge sau sa incepe sa stie cum sa isi faca prieteni.

Iata ce va asteapta pe parcursul acestor ani.

De fapt, cu multa indemanare si instinct, copilul isi invata tehnici de viata. Ajutat si stimulat de dumneavoastra, parinti moderni - aceasta perioda poate deveni o perioada de neuitat dar si lipsita de mici accidente, julituri si cucuie. Desprecopii.com va prezinta pe larg programul de actiune intre 1-3 anisori. Citeste mai departe aici>>

Ce facem ...

Ce facem cand copilul tipa si urla
Cum ii cumintim pe copiii neastamparati? 
Cand copilul atinge si sterpeleste obiectele periculoase 
Cand copilul arunca mancarea si tacamurile in mod intentionat
Cand copilul musca si / sau loveste
Cand copilul se agita si se enerveaza in timp ce este imbracat

autor: Milena Sadova, redactor Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2019

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII