Cum să iți plimbi copilul in siguranță pe bicicletă - iată de ce ai nevoie

Cum sa iti plimbi copilul in siguranta pe bicicleta - iata de ce ai nevoie

Cum să iți plimbi copilul in siguranță pe bicicletă - iată de ce ai nevoie

De îndata ce copilul poate sta în șezut, ar putea sa meargă cu noi pe scaunul special, pe bicicletă. Însă cum îl ducem în siguranță din punctul A în punctul B?

Cand poate sta in sezut nesusținut, bebelusulpoate călători în partea din față sau din spate a bicicletei. De obicei, între șase și nouă luni. Înainte de această vârstă, nu este indicat să îl transportați pe scaunul de bicicletă, deoarece mușchii spatelui și gâtului nu sunt încă atât de dezvoltați, încât să poată rezista la șocurile drumului.

- veți citi:
La cumpărături cu doi copii pe bicicletă?
Tipuri de scaune pentru biciclete
Scaunul de bicicletă pe ghidon (de la 9 pâna la 15 kg)
Scaunul de bicicletă montat în spate (pâna la 25 kg)
Alternative la scaunul pentru biciclete
Scutul de spițe
Cască de protecție
Hamul de bebe
Vizibilitate

Dacă sunteți mulțumit de bicicleta voastră, puteți amplasa un scaun special de bebelus în față sau în spate. Verificați bicicleta dacă este potrivită pentru acest lucru. Dacă există protecție pe roata din spate, astfel încât picioarele sale să nu ajungă între spițe. Sau dacă arcurile scaunului sunt protejate, astfel încât degetele copilului să nu poată întra între ele. Este util, de asemenea, dacă bicicleta are mai multe viteze, astfel încât să puteți pleca mai ușor de pe loc, întrucât cu un copil în spate acest lucru poate fi puțin mai dificil.

La cumpărături cu doi copii pe bicicletă?

Acest lucru poate fi dificil cu o bicicletă normală. Spațiul dintre șa și scaunul din față este mic, bicicleta se clatină, iar trasportul copiilor în aceste condiții poate deveni o provocare. O bicicletă specială poate fi utilă în acest caz. Aceasta este special adaptată, are un centru de greutate mai jos, un cadru întărit, precum și posibilitatea pentru o oprire de urgență mai sigură. În plus, ghidonul este asigurat împotriva ruperii, astfel încât să puteți pune copilul pe scaunul montat în față în siguranță.

Aceste biciclete sunt, de asemenea, concepute pentru o sarcină grea. Au un cadru robust și roți cu spițe solide. Însă, deoarece acest tip de bicicletă este mai solid decât o bicicletă normală, este adesea mai grea.

Tipuri de scaune pentru biciclete

Există diferite tipuri de scaune pentru biciclete. De exemplu, puteți opta pentru un scaun care se montează pe ghidon, sau pentru unul care se montează în spatele bicicletei. Ambele scaune au avantaje și dezavantaje. Deci, depinde în principal de propriile dorințe, care scaun vi se potrivește cel mai bine. Informați-vă foarte bine în magazin, și luați bicicletă proprie și copilul cu dumneavoastră pentru a încerca scaunul.


La Emag - aici - vei gasi multe tipuri de scaune speciale de purtat bebelusul pe bicicleta

Scaunul de bicicletă pe ghidon (de la 9 pâna la 15 kg)

O parte dintre părinți aleg să-și ia copilul pe scaunul montat pe ghidon. Acest tip de scaun trebuie să fie solid și, de preferință, să fie o marcă de calitate recunoscută. De asemenea, acesta trebuie să asigure sprijin pentru spatele, mâinile și picioarele copilului dumneavoastră. Când cumpărați un scaun pentru biciclete, luați întotdeauna bicicleta și copilul cu dumneavoastră. Așezați-vă copilul în el, pentru a vedea dacă este stabil. Suporturile pentru picioare, (de preferință reglabile în înaltime) trebuie să fie prevăzute cu scuturi de spițe și curele de asigurare. De asemenea, trebuie să utilizați centurile de siguranță pe bicicletă. Asigurați-vă că copilul nu poate deschide centura singur. Cu un ecran de vânt vă protejați copilul împotriva curentului.

Avantaje:

- copilul vede mai bine/mult
- îl puteți supraveghea mai bine

Dezavantaje:

- direcția devine mai grea
- stabilitatea este mai mică
- nu puteți să vă întoarceți brusc
- în caz de oprire de urgență, puteți cădea
- copilul primește vântul și ploaia în față (fără ecran)

Scaunul de bicicletă montat în spate (pâna la 25 kg)

Spătarul unui scaun montat în spatele bicicletei trebuie să fie ridicat și robust, astfel încât copilul să aibă suport suficient. De asemenea, trebuie să aveți în vedere siguranța: centurile, picioarele, protecția piciorului împotriva spițelor, precum și protecția suspensiei scaunului sunt o necesitate.

Avantaje:

- mai ușor de condus
- stabilitate mai mare
- copilul este protejat în spatele vostru

Dezavantaje:

- copilul are o vedere limitată
- nu vă puteți observa copilul

Alternative la scaunul pentru biciclete

Dacă copilul nu dorește să stea pe scaunul pentru biciclete, vă puteți gândi la o șa specială de bară, cu condiția ca copilul să fie desigur suficient de mare pentru asta. Rețineți că acest tip de transport este mai puțin sigur deoarece copilul nu este asigurat. De asemenea, puteți transporta copilul într-o remorcă de bicicletă sau într-o bicicletă cu ladă în față.

Scutul de spițe

Riscul ca copilul să ajungă cu picioarele între spițe nu trebuie neglijat. Deci, nu subestimați importanța scutului de spițe.

Cască de protecție

Purtarea unei căști de protecție pentru bicicletă nu este obligatorie în România, însă este indicată pentru copil. O cască protejează copilul împotriva rănirii grave din cauza căderii sau coliziunii. Dacă copilul își petrece mult timp pe bicicletă (mai întâi cu dvs. pe scaun și apoi pe bicicleta proprie), atunci această protecție suplimentară este cu adevărat necesară, cel puțin până la vârstă de 6 ani, și cu siguranță în timpul învățării mersului pe bicicletă.

Hamul de bebe

Nu purtați niciodată bebelușul pe bicicletă într-un ham. Aceste articole nu sunt destinate ciclismului. În cazul unei opriri de urgență riscați rănirea dvs. și a copilului.

Vizibilitate

Ciclismul în siguranță înseamna vizibilitate. Asigurați-vă întotdeauna că aveți montate accesoriile reflectorizante și de iluminare corespunzătoare. Puteți opta pentru un set care funcționează pe baterii în loc de dinam. Acesta se strică mai greu și puteți înlocui bateriile cu ușurință.

La Emag - aici - vei gasi multe tipuri de scaune speciale de purtat bebelusul pe bicicleta

Mersul pe bicicleta: un mod excelent de a-ti petrece timpul cu copilul tau

Mersul pe bicicleta poate fi o excelenta modalitate de petrecere a timpului liber in familie, avand numeroase avantaje atat pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor, cat si in ceea ce priveste mentinerea unei relatii armonioase intre membrii familiei.

Ce se intampla insa cu mersul pe bicicleta atunci cand in familie apare un nou membru, caruia ii trebuie ceva timp pana sa devina stapanul propriei biciclete? Citeste mai departe...

Forumuri de discutii

In floarea copilariei (4-12 ani
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

Scoli, gradinite, crese, bone...
La ce cresa merge copilul tau? As vrea si eu o recomandare!
Am nevoie de un baby-sitter...


autor: Redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com  (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII