Părinții copiilor de succes știu aceste lucruri și le fac

Parintii copiilor de succes stiu aceste lucruri si le fac

Părinții copiilor de succes știu aceste lucruri și le fac

Dacă ești părinte, iti doresti cu sigurantă o viată de succes pentru copilul tău. Iar dacă vrei ca el sa ajungă intr-o pozitie de top, trebuie să ii acorzi o educatie pe măsura, care să ii crească șansele de merge in directia dorită.

Iată mai multe lucruri pe care le fac cei mai buni părinți, si pe care nu le fac  - potrivit revistei Psychologies Today,

- veți citi:
1. Permiteți copiilor să se plictisească
2. O locuință în zone cu multă vegetație
3. Citiți-i cât mai mult
4. Renunțați la telefoane și alte dispozitive media
13 lucruri pe care NU le fac parintii care cresc copii de succes

1. Permiteți copiilor să se plictisească

Plictiseală constructivă este importantă pentru creșterea mentală și emoțională a copiilor. Cercetătorii au descoperit că, atunci când oamenii se plictisesc constructiv caută și găsesc activități satisfăcătoare pentru a umple golul. În acest fel, plictiseală îi obligă pe copii să fie creativi atunci când construiesc un fort, fac prăjituri sau desenează ceva. Dacă părinții planifică în mod constant activități pentru copii, ei nu învață cum să își ocupe timpul liber. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face: fă-i să iasă afară. Experții sunt de părere că joaca în natură, îi provoacă pe copii sa inventeze propriile jocuri.

2. Aveti o locuință în zone cu multă vegetație

Cercetătorii au studiat imagini și date din satelit cu privire la peste 900.000 de persoane din Danemarca și au stabilit că, copiii crescuți în zonele cu cele mai mici niveluri de spațiu verde aveau până la 55% mai mari șanse de a avea o tulburare psihiatrică. Ei cred că se datorează faptului că zonele cu copaci, iarbă și alte vegetații susțin refacerea mentală, promovează exercițiile fizice, oferă un loc pentru a fi social și consolidează sistemul imunitar.

3. Citiți-i cât mai mult

Dacă vă doriți un adolescent care se descurcă bine în plan academic, începeți să citiți copilului de mic, înainte de a intra la grădiniță. Cercetătorii au testat 229 de copii germani cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani, apoi din nou când aveau 12 - 13 ani. Copiii mici cu părinți care le citeau, au discutat cu ei despre cărți și au inclus cărți despre numere, au avut abilități mai mari de lectură și matematică după ce au mai crescut.

4. Renunțați la telefoane și alte dispozitive media

Cercetătorii au găsit o legătură între problemele de comportament la copiii cu părinți care folosesc ecranele pentru a-i liniști pe copii. Copiii mai obraznici provoacă stres pentru părinți, ca rezultat, ei tind să folosească dispozitivele media ca o distragere, fie pentru ei înșiși, fie pentru copiii lor. Dar acest lucru scade dramatic interacțiunea părinte-copil. Trebuie să urmărim, să ascultăm și să adunăm dovezi pentru a putea răspunde corect și pentru a ne ajuta copiii să-și dezvolte propriile abilități de auto-calmare sau de rezolvare a problemelor.

13 lucruri pe care NU le fac parintii care cresc copii de succes

Provocari, concurenta, greutati, victorii dar si infrangeri. Frica, emotii, dezamagiri, vina. Toate aceastea stau presarate pe drumul pe care il iau copiii nostri iar oricat de mult ne-am dori sa ii protejam, vine la un moment dat timpul cand ei sunt cei care vor lua deciziile si vor duce lupta. Vor fi ei atunci BINE pregatiti de noi?

Atunci, tot ce i-am invatat noi despre lumea din afara cuibului parintesc va fi la mare pret. Pregatirea pentru realitatile vietii se face de parinti. Iar prin aceasta pregatire, putem sau nu sa ii facem sa isi descopere potentialul si mai ales sa fie pregatiti mental pentru orice provocare. Dar, in spatele unui copil puternic stau niste parinti puternici mental. Iata 13 lucruri pe care nu le fac parintii puternici din punct de vedere mental.

6 sfaturi de parenting corect care te pot ajuta in meseria de parinte:

Copilul meu nu ma asculta - sau despre cum setam reguli care sa fie respectate
Educatia non-materialista a copilului intr-o lume materialista: intre principii si realitate
Cum sa critici un copil fara sa il distrugi in interior
7 dovezi ca dai o educatie buna copilului tau, deci practici un parenting corect
Parenting in era digitala: alfabetizarea digitala a parintilor
Comunicarea nonverbala te poate face un parinte mai bun: cateva aspecte pe care trebuie sa le stii

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

autor:Redactor Principal Desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2019

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII