Intrebări pe care ar trebui să le adresezi invătătoarei sau profesorului copilului tău la inceputul anului scolar

Intrebari pe care sa le adresezi invatatoarei sau profesorului copilului tau la inceputul anului scolar

Intrebări pe care ar trebui să le adresezi invătătoarei sau profesorului copilului tău la inceputul anului scolar

Pe parcursul anului scolar, in timpul săptămânii, copiii petrec mai multe ore în clasă decât acasă.  Si sunt detalii si situatii in care ne-am dori sa stim mai exact ce se intampla la scoala. Si care este reactia sau punctul de vedere al invatatoarei sau profesorului...

Inceputul scolii ne ofera nouă părintilor, ocazia de a pune o serie de intrebari  - verzi și directe invatatoarei sau profesorilor. Iată o serie de intrebări pe care poti să le adresezi invătătoarei sau profesorului copilului tău la inceputul anului școlar.


 

- veți citi:
Grădiniţa și şcoala elementară
Şcoala gimnazială și liceul
10 intrebari pe care sa i le pui copilului cand vine de la scoala

Pregateste-ti copilul pentru inceperea scolii - da, dupa o vacanta lunga, urmeaza munca

Începutul anului școlar este un moment captivant, copleșitor și plin de nervi. De la întâlnirea cu noii profesori și crearea de noi prieteni până la trezirea devreme şi activităţile ce ţin până târziu, zilele lungi pot fi aglomerate - mai ales după o vară plină de jocuri în aer liber, jocuri video și distracție bună. Dar poţi ajuta la ușurarea tranziției copilului tău vorbind nu numai cu el despre anul ce îi stă în faţă, ci și cu profesorii, consilierii, educatorii și colegii săi.

Aceste întrebări adresate profesorilor copilului în prima zi de școală vor maximiza educația copilului tău și îl vor ajuta să se dezvolte într-o manieră adecvată vârstei.

Grădiniţa și şcoala elementară

Cum se incurajeaza creativitatea si logica in activitatile de gradinită?

Deși există informatii despre cum ce se intampla la gradinita - toți copiii vor învăța să citească, să numere, să rezolve problemele și să scrie - activităţile de zi cu zi variază.

Clasa de grădiniță a fiicei mele, de exemplu, s-a concentrat puternic pe lectură, scris și jocuri logice, iar arta, știința, studiile sociale și educația fizică au ocupat un loc secundar. Fiecare curriculum a fost predat doar o dată pe săptămână. Așadar, întreabă ce va face copilul tău în fiecare zi. Întreabă despre pauze, proiecte, activități de grup, vacanţe și exprimă-ţi preocupările.

Nu îţi fie frică sau jena sa afli cat mai multe despre ce activitati anume se fac la gradinita si cum se incurajeaza logica si creativitatea. Gradinita este foarte i mportanta pentru modul in care copilul incepe educatia, asa ca ... acum e momentul sa afli cat mai multe despre ce se va intampla in spatele usilor inchise...

Cum faci faţă crizelor, luptelor emoționale, bullying-ului și comportamentului agresiv ?

Să fim sinceri: 5 ani reprezintă o vârstă grea. (DE FAPT, la fel e şi la 4, 6 și 7 ani.) De ce? Pentru că majoritatea copiilor se luptă să-și înțeleagă emoțiile. Testarea limitelor și „crizele” face parte din cursul de dezvoltare. Dar un educator  bun știe să facă față acestor "infracțiuni" fără a fi dur sau abuziv.

Comunicarea este cea mai potrivită metodă pentru a face față acestor comportamente. Consecințele punitive și negative nu vor funcționa NICIODATĂ ... și din acestea nu se învață nimic, în afară de un sentiment înrădăcinat de „Sunt rău și / sau lipsit de valoare.” Așadar, întreabă educatorul copilului tău despre modul în care sunt gestionate izbucnirile emoționale, crizele și care sunt regulile clasei lor. De citit detalii aici Hartuirea copilului la gradinita: cum se intampla si ce trebuie sa stie parintii

Când mănâncă copiii prânzul și când li se permit gustări?

Se spune ca micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, însă valoarea unui prânz hrănitor sigur nu este exagerată. Mâncarea îţi oferă energie, care îmbunătățește starea de spirit şi concentrarea. Mai mult,  nutriția afectează în mod direct modul în care (și ce) învață un elev. Cu toate acestea, orele de prânz pot varia. Fiica mea lua „prânzul” la 10:30 a.m. Prin urmare, ar trebui să întrebi profesorul copilului tău când este ora de masă și care este politica lor privind gustările. Dacă prânzul este extrem de devreme sau târziu, acţionează corespunzător.

Copilul meu de 7 ani citește, dar nu la un nivel adecvat vârstei. Aveți capacitatea de a sprijini elevii care sunt „în urmă” și, dacă da, ce faceți?

Se așteaptă multe de la copii în aceste zile. Iar competitia e acerba. Copiii ar trebui să poată silabisi, să recunoască zeci de cuvinte și să aibă capacitatea de a completă ecuații simple și probleme de cuvinte înainte de a șasea aniversare, dar nu fiecare copil va învăța cu aceeași viteză. Unii se vor lupta.

Fiecare elev învață în ritmul său. Unii elevi sunt învăţăcei curiosi și pot asimila conţinutul de învăţat destul de repede ... în timp ce alți elevi au nevoie de mai mult timp pentru a absorbi conceptele pe măsură ce sunt învățați. Dacă observi că copilului tău îi este greu sau exprimă frustrare și dezinteres fata de scoala, discută cu invatatoarea său și află care sunt sfaturile sale. Intreaba de la inceput cum se pot ajuta copilasii care au un inceput mai greu sau care au nevoie de mai multa atentie din partea cadrelor didactice.

Cum măsuraţi progresul și „succesul” academic?

Succesul arată diferit de la un copil la altul și de la școală la școală, dar majoritatea districtelor au un set de orientări specifice pe care le folosesc pentru a determina „progresul”. Află în prima zi care sunt acestea și lucrează cu copilul tău (și cu profesorul copilului) pentru a te asigura că sunt îndeplinite nevoile sale educaționale.

Ce se așteaptă ca ei să facă singuri?

Aceasta poate părea o întrebare ciudată, dar atunci când vorbești despre copii - în special despre copii mici - este foarte important. Se cere ca ei să ştie să se lege la pantofi? Copiii trebuie să-și pună singuri caciulitele, rucsacurile, paltoanele, jachetele și mănușile și li se oferă o mână de ajutor? În caz contrar, asigură-te că practicați aceste abilități acasă și cere invatatoarei sa aiba un pic de rabdare cu el si niste sfaturi. Puțin ajutor poate face mult bine.

De citit Lista de abilitati necesare copilului pentru inceperea gradinitei

Care este cel mai bun mod de ține legătura cu invatatorul?

Este important să știi cum comunică invatatorul copilului tău. Intreaba daca preferă e-mailuri, mesaje text, apeluri telefonice sau bileţele.

de citit Draga doamna invatatoare: scrisoarea cu 17 dorinte ale unui scolar

Şcoala gimnazială și liceul

Cum putem colabora pentru a sprijini succesul copilului meu?

În timp ce copiii mai mari tind să fie mai autonomi decât colegii lor mai mici, ei au totuși nevoie de îndrumare și ajutor.  In școala gimnazială, părinții ar trebui să faca un pas in spate si sa înceapă să ofere tot mai multa independenta in ceea ce priveste activitatile educationale. Cu toate acestea, întrucât clasele tind să fie supraaglomerate și copiii să se maturizeze în ritmul lor, parintii trebuie să rămână implicați.

Parintii sunt încurajați să păstreze contactul cu profesorii elevilor. Intreabă-l pe profesorul copilului tău cum poti urmari absentele si cum poti fi la curent cu notele sale - direct de la scoala. Acesta îţi va putea oferi sugestii, îndrumări și asistență.

Ce pot face acasă pentru a consolida ceea ce predaţi la școală?

Copilul tău va beneficia la maximum de educația sa dacă îl vei ajuta să rămână concentrat, învățându-l abilități organizatorice, de gestionare a timpului și abilități interpersonale. De exemplu, dacă copilul tău urăște să lucreze cu alții, dar la clasă sunt proiecte de grup, vorbește cu el.

Ascultă-i frustrările, dificultățile și luptele și apoi ajută-l să rezolve problemele. Fii prezent în viața copilului tău. Fii interesat de interesele, luptele, dorințele și sentimentele sale ... și apoi încurajează-l și susține-l. Vor avea si multe esecuri insa acest lucru este important - dar să știe că nu sunt singuri si ca parintii il sustin,  face toată diferența.

Curriculum-ul este conceput pentru a-mi pregăti copilul pentru cariera sa postliceală?

Profesorii buni știu că, în timp ce notele contează, educația înseamnă mai mult decât citit, scris și testare.

Așadar, întreabă profesorii cum își susțin elevii atât în interiorul, cât și în afară clasei; află ce tehnologii va folosi școala, întreabă dacă abilitățile de viață de bază precum dezbaterea,  eseurile sau ectivitatile extrascoalre sunt apreciate și informează-te despre oportunitățile extrașcolare. O mare parte din ceea ce se cere elevilor clasele tradiționale este teoretic și ... neinspirat. Permiţându-le elevilor să ştie că fac parte şi din lumea din afara clasei și că adulților din afara casei și școlii le pasă de gândurile și experiențele lor poate face o diferență reală în modul în care ei își imaginează viitorul și astfel deciziile lor prezente de a ajunge acolo.

Și în final, întreabă-l pe profesorul copilului tău „Ce nu întreb, dar ar trebui?” pentru că, deși poate crezi că te-ai gândit la toate, probabil că profesorii au idei şi sugestii pe care nici măcar nu le-ai luat în considerare.

Citeste si Este copilul tau pregatit pentru scoala?

10 intrebari pe care sa i le pui copilului cand vine de la scoala

Ca parinte trebuie sa incerci mereu sa afli ce se intampla in sufletul copilului tau. Tocmai de aceea, este extrem de important sa comunici cu copilul tau despre ceea ce se intampla la scoala. Si acest lucru trebuie facut zilnic, de preferat imediat cand se intoarce de la scoala. Iata 10 intrebari pe care sa i le pui copilului cand vine de la scoala.

Despre cum cladim increderea copilului nostru - trebuie citit:

Cand copilul nu are incredere in el
Despre copilul timid: semne si particularitati
Lucruri pe care as vrea sa le afle fiica mea...
Copiii materialisti: cauze, valori si de ce trebuie sa ii invatam ca fericirea este diferita 

Mai multe despre psihologia copilului aici > 

 Forum dedicat psihologiei copilului

 Cabinetul PSI: Arta cunoasterii umane. Intrebari si raspunsuri date de profesionisti si cunoscatori. 

autor:  autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:La scoala

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII