Pofta de joaca si stimularea creativitatii copiilor - iata de ce un copil fericit e pregatit de joaca creativa

Pofta de joaca si stimularea creativitatii copiilor

Pofta de joaca si stimularea creativitatii copiilor - iata de ce un copil fericit e pregatit de joaca creativa

Generația Alpha reprezintă copiii născuți din 2010 până în 2025. Sunt prima generație născută în întregime în secolul XXI și sunt cunoscuți, de asemenea, sub denumirea de iGeneration.

Povestindu-va doar puțin din perspectiva unei mămici în cauză, generația Alpha folosește smartphone-uri și tablete în mod natural. Acești copii s-au născut având iPhone-uri, iPad-uri și o multitudine de aplicații. Ei nu știu și nu își pot imagina viața fără acestea.

În același timp, nu le este nici frică de tehnologie sau de atingerea butoanelor pentru a afla cum funcționează, așa cum îmi era mie: "Oare dacă ating butonul acela... voi strica ceva!?"

- veți citi:
Copiii din generația Alpha sunt mai puțin capabili să acorde atenție
Activități de învățare prin joacă pentru a dezvolta autonomia micuțului tău
Copiii învață cu ajutorul pieselor de LEGO®

Copiii nascuti dupa 2010 - copiii generatiei Alpha

Copiii din generația Alpha vor  beneficia de progresele tehnologice care schimbă educația. Școlile, părinții, educatorii și instituțiile de învățământ vor considera dificil să facă față cerințelor copiilor Alpha, dacă nu se actualizează și adoptă o nouă abordare a educației.

Pentru copiii Alpha, cunoștințele sunt dobândite prin a face și a experimenta. Școlile și părinții vor trebui să ofere un mediu care să îmbunătățească acest tip de învățare. Observându-mi copilul, pot confirma acest lucru: el învață prin a face lucrurile, nu neapărat prin a pune întrebări. Este o diferență uriașă între generații, iar noi trebuie să ne adaptăm și chiar să învățăm de la ei anumite aspecte, cum ar fi această curiozitate pură de care dau dovadă constant și dorința de a afla cât mai multe căutând și cercetând singuri.

Copiii din generația Alpha sunt mai puțin capabili să acorde atenție

Cu toate acestea, copiii care aparțin generației Alpha se plictisesc foarte repede. Acest lucru se datorează faptului că sunt obișnuiți să "răsfoiască" între ecrane și ferestre, și să scaneze rapid informațiile pentru a găsi ceea ce caută. Acest lucru le reduce capacitatea de a acorda atenție. 

"Imaginația este mai importantă decât cunoașterea”, a spus Einstein. De fapt, imaginația nu este doar un instrument uimitor, ci garantează și faptul că copilul nu va rămâne niciodată fără idei și resurse.

Libertate!

Creativitatea permite copiilor (și adulților) să se confrunte cu noi realități cu încredere. De fapt, imaginația îi ajută pe copii să găsească soluții ingenioase pentru probleme și, mai ales, le oferă libertatea de a alege între normalitate sau de a inventa ceva complet nou și original.

Oferă-i copilului tău libertatea de a experimenta propria creativitate în diferite moduri (muzică, arte, poezie, sport etc.). Nu uita, atunci când desenezi cu copilul, să nu-i spuni ce să facă. Lasă-l să-și exploreze propriile gusturi și inspirații. Opera de artă a copilului poate părea extrem de experimentală, dar va reflecta modul în care vede lucrurile!

Să ne jucăm!

Când un copil are idei noi care zboară constant în capul său, poți fi sigur că nu se va da bătut niciodată atunci când se va confrunta cu provocările vieții. Creativitatea nu se limitează la arte și meserii, ci este și un mod de a gândi, de a vedea viața și de a folosi resursele personale într-un mod neconvențional. Cu alte cuvinte, creativitatea este o parte din inteligența ta și face totul posibil!

Activități de învățare prin joacă pentru a dezvolta autonomia micuțului tău

Nu de puține ori am auzit cuvintele: "Mamiii, mă plictisesc!!!". Ei bine, și atunci ce fac? Evident, știu că plicitiseala este bună și adevărul este că îl las să se plictisească, DAR, uneori am nevoie și de câteva idei de activități care să îl scoată puțin din cotidian. Așa că facem ceva distractiv împreună, dar și educativ.

Încurajări!

Din fericire, creativitatea este o expertiză pe care oricine poate învăța să o dezvolte. Copiii trebuie încurajați și nu judecați. Când copilul tău creează un proiect individual, felicită-l pentru munca sa. De exemplu, poți agăța desenele sale pe perete (unora le place să transforme peretele într-un muzeu de artă!).

Stimulează imaginația copilului

Când citești o carte pentru copiii tăi, oprește-te la jumătatea drumului și întreabă-i cum își imaginează restul poveștii. Permite copiilor să se aventureze într-o lume imaginară. Poți face același lucru în timp ce vizionați un film, dar de cele mai multe ori, copiii preferă să discute filmul la final și să nu rupă ritmul poveștii.

Copiii învață cu ajutorul pieselor de LEGO®

Întrebați orice medic sau profesor și vă vor spune același lucru: copiii învață cel mai bine prin joc. Întrucât copiii din generația Alpha în special, sunt mai puțin capabili să acorde atenție si au mai puțină răbdare, jocul este cel mai bun mod de a le introduce în concepte individuale și sociale. Acesta este motivul pentru care LEGO® este un instrument de învățare atât de bun.

Cărămizile LEGO® implică curiozitatea naturală, învățându-i fără ca ei să-și dea seama. Pe măsură ce le ridică și își dau seama cum să le folosească, își folosesc toate simțurile. De asemenea, acestea introduc copiii în STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) într-un mod în care pot relaționa cu ușurință și se pot bucura.

Rezultatul? Copiii rețin ce învață și sunt dornici să învețe mai multe, lăsând în același timp loc creativității să înflorească.

Cărămizile LEGO® sunt minunate pentru toate vârstele și nivelurile de învățare

LEGO® poate fi folosit la orice vârstă și în toate etapele de învățare. Sunt cărămizile mari, ideale pentru bebelușii de la 9 luni și mai mult, permițându-le să învețe în siguranță culorile, formele și numărarea. Apoi, există mai multe seturi tradiționale pentru copii mici și seturi avansate, cu o mulțime de piese minuscule, pentru copii mai mari, adolescenți și chiar adulți.

Desigur, copilul tău este atras de un ecran strălucitor, plin de culori, care răspunde atingerii. Și, fără îndoială, ți-ai dat seama că tableta sau telefonul poate captiva și ocupa în mod magic tot timpul în așteptarea la cabinetul medicului.

Dar copiii învață prin joacă. Și un element important în acest sens este interacțiunea. Copiii învață prin interacțiunea cu lumea, de la a deschide o ușă prin apăsarea unui mâner până la cum să facă față frustrării atunci când un coleg de joacă îi ia jucăria preferată.

Cum putem sa-i facem pe copiii nostri mai inteligenti: despre inteligenta, joaca, somn si alegeri

 Putem sa-i facem pe copiii nostri mai inteligenti?

Produsele care stimuleaza inteligenta sunt o mare afacere: cartile, jucariile, DVD-urile, software-ul, jocurile si programele educationale sunt concepute pentru a va face copilul o minune intelectuala.

Multe dintre aceste produse vin cu pretentii - explicite sau implicite - ca utilizarea lor este sustinuta de dovezi stiintifice. Sunt ele adevarate? citeste in continuare aici >

Despre cum poti petrece timp de calitate cu copilul - iata sugestii:

Copiii isi petrec mai putin timp liber afara decat puscariasii: semnal de alarma si ce e de facut
Cum utilizeaza familia ta ecranele: despre beneficii dar si limite
Vara asta spunem DA sportului
Nevoia de socializare a copilului la varsta de 2-3 ani
Jocurile interactive un mod placut de a va cunoaste mai bine copiii
Peste 200 planse de colorat pentru copii
21 de jocuri in interior pentru copii
31 labirinturi pentru copii

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII