Fotofobia sau migrenele cauzate de expunerea la lumină

Fotofobia sau migrenele cauzate de expunerea la lumină

Fotofobia sau sensibilitatea la lumină reprezintă o intoleranță la lumină. Surse cum ar fi lumina soarelui, lumina fluorescentă și cea incandescentă pot provoca disconfort, împreună cu nevoia de a clipi mai des și de a închide ochii.

Sensibilitatea la lumină în rândul copiilor este adesea trecută cu vederea, dar nu are un impact mai puțin profund asupra copiilor. Aceștia pot experimenta sensibilitate persistentă la lumină pentru o varietate de motive, dar cel mai adesea poate fi atribuită unei condiții cronice, precum migrena sau glaucomul.

Migrena este cea mai comună cauză a sensibilității la lumină, dar și alte tipuri de dureri de cap pot provoca fotofobie.

Copiii care suferă de fotofobie sunt sensibili atât la lumina naturală, cât și la cea artificială. În timp ce este tentant să le protejați ochii de lumină, statul în întuneric va crește în cele din urmă sensibilitatea și le va fi mai greu să funcționeze în medii pe care nu le pot controla. Dacă ați limitat expunerea la lumină, creșteți încet luminozitatea mediului înconjurător pentru a le construi toleranța. În cazul în care copilul își face temele, citește sau învață cu lumină artificială, așezați-l mai aproape de fereastră (încercați să îi faceți un program de teme și studiu pe timpul zilei).

Consultați un medic, care poate diagnostica cauza principală a simptomelor și care îi poate prescrie un tratament mai eficient. În cazul în care copilul este diagnosticat cu fotofobie asociată migrenei, tratamentul prompt al atacului de migrenă întrerupe de obicei simptomele. Cu toate acestea, fotofobia poate să apară înainte de a debuta durerea sau după ce durerea a trecut. De asemenea, poate apărea între atacurile de migrenă.

Tratamentul migrenei cauzate de sensibilitatea la lumină

Pentru a atenua sau rezolva sensibilitatea la lumină a copilului, va trebui în cele din urmă să identificați cauza principală. Puteți elimina pentru început factorii declanșatori, cum ar fi timpul petrecut în fața tabletei, telefonului și temele făcute seara târziu.

Există numeroase opțiuni pentru tratarea sensibilității la lumină și a fotofobiei. Iată câteva soluții care vă pot ajuta copilul:

O cameră întunecată - o cameră întunecată și liniștită este probabil cel mai frecvent refugiu în timpul unei dureri de cap sau migrene, deoarece îndepărtează majoritatea factorilor externi care ar putea agrava durerea.
O pereche de ochelari de calitate, atât pentru exterior cât și pentru interior (în cazul fotofobiei)
Purtarea unei pălării cu margini largi - o altă practică obișnuită pentru tratarea fotofobiei implică purtarea unei pălării (aceasta împiedicând razele soarelui să bată în ochi).
Schimbarea becurilor din casă - luați în considerare schimbarea tipului de lumină pe care o utilizați.
Un mediu înconjurător mai prietenos - ajustările minore la biroul unde copilul își face temele, unde citește sau se joacă, pot aduce beneficii extraordinare. De asemenea, limitați cât mai mult timpul petrecut în fața ecranelor!

Durerea de cap Ameliorarea durerii Stil de viață Întrebări frecvente