Simptome de gripă sau de răceală? Iată cum facem diferența

Simptome de gripa sau de raceala? Iata cum facem diferenta

Simptome de gripă sau de răceală? Iată cum facem diferența

Pe scurt

  • Când copilul strănută, tușește și are dureri musculare, de unde știm dacă sunt simptome de răceală sau de gripă?


    Este important să cunoaștem diferența dintre simptomele gripei și răcelii. Răceala este o boală respiratorie mai ușoară decât gripa. În timp ce simptomele unei răceli îi pot face pe copii să se simtă rău timp de câteva zile, simptomele de gripă durează mult mai mult. De asemenea, gripa poate duce la probleme grave de sănătate, cum ar fi pneumonia și spitalizările.

Care sunt simptomele frecvente ale unei răceli?

Simptomele de răceală încep de obicei cu o durere în gât, care, de obicei, dispare după o zi sau două. Urmează simptome nazale, nasul care curge și congestie, împreună cu o tuse în a patra și a cincea zi. Copiii, în comparație cu adulții, au mai multe șanse să facă febră la o răceală.

După câteva zile, secrețiile nazale apoase devin mai groase și mai întunecate. Mucusul întunecat este normal și nu înseamnă de obicei că s-a dezvoltat o infecție bacteriană, cum ar fi o infecție a sinusurilor.

Cât durează simptomele unei răceli?

Simptomele unei răceli durează de obicei aproximativ o săptămână. În primele trei zile, boala este contagioasă. Acest lucru înseamnă că micuțul poate transmite virusul celorlalți, așa că este recomandat să îl țineți acasă.

Dacă simptomele nu par să se îmbunătățească după o săptămână, este posibil să aibă o infecție bacteriană, ceea ce înseamnă că este posibil să fie nevoie de antibiotice, dar numai la recomandarea medicului pediatru.

Uneori este posibil să încurcăm simptomele unei răceli cu o rinită alergică (febra fânului) sau o infecție a sinusurilor. Dacă simptomele încep repede și se îmbunătățesc după o săptămână, atunci este de obicei o răceală, nu alergie. Dacă simptomele nu par să se îmbunătățească după o săptămână, consultați medicul pentru a vedea dacă copilul a dezvoltat o alergie sau sinuzită.

Care sunt simptomele comune ale gripei?

Simptomele gripei sunt de obicei mai severe decât simptomele unei răceli și apar rapid. Simptomele includ dureri în gât, febră, dureri de cap, dureri musculare, congestie și tuse. Gripa porcină, în special, este asociată și cu vărsăturile și diareea.

Majoritatea simptomelor de gripă se ameliorează treptat în două-cinci zile, dar pot dura și până la o săptămână sau mai mult. O complicație frecventă a gripei este pneumonia, în special la tineri, vârstnici sau persoane cu probleme pulmonare sau cardiace. Un alt semn obișnuit al pneumoniei este febra care revine după ce a a lipsit o zi sau două.

La fel ca virusurile unei răceli, virusurile gripale intră în corp prin mucoasele nasului, ochilor sau gurii. De fiecare dată când atingeți mâna către una dintre aceste zone, ați putea să vă infectați cu un virus. De aceea, este foarte importantă spălarea corespunzătoare a mâinilor pentru a preveni atât simptomele gripei, cât și ale unei răceli.

Este gripă sau răceală?

De unde știți dacă copilul are simptome de gripă sau de răceală? Luați-i temperatura, spun mulți experți. Simptomele gripei imită adesea simptomele de răceală cu congestie nazală, tuse, dureri și stare de rău. Dar o răceală comună are rareori simptome de febră peste 38.3C. La gripă, copilul se va simți destul de rău (în comparație cu răceala). Durerile corporale și musculare sunt, de asemenea, mai frecvente. Acest tabel vă poate ajuta să faceți diferența:

Când sunăm medicul ?

În cazul în care copilul are deja simptome de gripă sau de răceală, este important să apelați la medicul pediatru dacă are următoarele simptome:

Febră persistentă: febra care durează mai mult de trei zile poate fi un semn al unei alte infecții bacteriene care trebuie tratată.
Înghițire dureroasă: deși o durere în gât cauzată de o răceală sau gripă poate provoca un disconfort ușor, durerea severă poate însemna o infecție bacteriană, ceea ce necesită un tratament specific.
Tuse persistentă: când tusea nu dispare după două sau trei săptămâni, ar putea fi bronșită. Scurgerea postnazală sau sinuzita poate duce, de asemenea, la o tuse persistentă. În plus, astmul este o altă cauză a tusei persistente.
Congestie persistentă și dureri de cap: când răcelile și alergiile provoacă congestionarea și blocarea pasajelor sinusale, aceasta pot duce la o infecție a sinusurilor (sinuzită). Dacă copilul are dureri în jurul ochilor și a feței, cu secreții nazale groase după o săptămână, este posibil să aibă o infecție bacteriană.

Solicitați imediat asistență medicală dacă micuțul dumneavoastră are următoarele simptome:

 Dificultate de respirație sau respirație rapidă
 Culoarea pielii albăstruie
 Nu bea suficiente lichide
 Letargie
 Iritabilitate sau dureri mari
 Simptomele care se îmbunătățeau se agravează brusc
 Febră cu erupție cutanată

Putem preveni simptomele gripei sau răcelii?

Cea mai importantă măsură de prevenire a răcelii și gripei este spălarea frecventă a mâinilor. Spălarea mâinilor cu apă caldă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde ajută la eliminarea germenilor de pe piele.

Pe lângă spălarea mâinilor, puteți opta, de asemenea, pentru un vaccin antigripal pentru a preveni gripa sezonieră. Activitatea gripală sezonieră în general, crește între sfârșitul lunii decembrie și începutul lunii martie. În termen de două săptămâni de la obținerea unui vaccin antigripal, anticorpii se dezvoltă în organism și oferă protecție împotriva gripei. Copiii care primesc pentru prima dată vaccinul au nevoie de două doze administrate la o lună între ele.

Cum prevenim simptomele gripei și răcelii cu ajutorul fitoterapiei

De primă intenție în prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii și al recurențelor este FRUTDEP® IMMUNO soluție orală - Supliment alimentar pe bază de betaglucan, lactoferină, resveratrol, vitamina C, betacaroten, vitamine din grupa B și îndulcitori naturali

FRUTDEP® IMMUNO soluție orală, datorită nutraceuticelor și sucurilor concentrate din fructe conținute, este eficient în reducerea duratei și severității infecțiilor de tract respirator, precum și a recurențelor prin acțiunea antivirală și antibacteriană și consolidarea sistemului imunitar.

Combinația eficientă de resveratrol, lactoferină, betaglucan și vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B12), acid folic, vitamina C și sucuri din fructe contribuie la consolidarea sistemului imunitar în cazul infecțiilor de tract respirator și al recurențelor și tonifierea organismului în perioada de convalescență după diferite boli.

FRUTDEP® IMMUNO soluție orală: Citeste prospectul | Cumpara online

BENEFICII:

 Reduce recurențele infecțiilor de tract respirator;
 Reduce durata și severitatea infecțiilor respiratorii;
 Contribuie la întărirea sistemului imunitar;
 Tonifică organismul în perioadele de convalescență;
 Reduce oboseala și extenuarea;
 Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ;
 Contribuie la consolidarea sistemului imunitar înainte de intrarea în colectivități și în boli contagioase.

Prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii și al recurențelor

Perioada de convalescență

Tratamentul infecțiilor favorizate de imunodeficiență temporară

Cumpara FRUTDEP ® IMMUNO SOLUȚIE ORALĂ 100 ML | 57.21 lei

Se apasă capacul, se agită bine și se bea suspensia obținută.

Copii peste 3 ani: 1 flacon pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 1-2 flacoane pe zi, la o oră distanță de mese

Recomandări de administrare

Prevenție sau înainte de intrarea în colectivități: 10 zile/lună timp de 3 luni.

Faza acută: 7-10 zile.

Faza de consolidare: 10-14 zile.

Tratamentul recurențelor: 20 de zile/lună timp de 3 luni.

betaglucan (din Saccharomyces cerevisiae), lactoferină, resveratrol (din Polygonum cuspidatum), betacaroten, vitamina C, vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12, acid folic, sucuri concentrate din mere, pere, mango, portocale, ananas, caise, soc. FRUTDEP® soluție orală nu conține zahăr și gluten.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII