Somnul copilului - cand ar trebui sa ne ingrijoram?

Somnul copilului - cand ar trebui sa ne ingrijoram?

Somnul copilului - cand ar trebui sa ne ingrijoram?

Pe scurt

  • Majoritatea copiilor au nevoie de 12 până la 14 ore de somn pe zi, iar preșcolarii au nevoie între 11 și 13 ore.


    Citiți în continuare mai multe sfaturi pentru a vă ajuta copilul să doarmă bine și aflați când trebuie să va îngrijorați în privința somnului său.

Ce ar trebui să știu despre somnul copilului mic și al preșcolarului?

Cei mai mulți copii/toddleri (copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani) au nevoie de 12 până la 14 ore de somn pe o perioadă de 24 de ore. Aceasta poate fi împărțită între somnul de noapte și cel de zi. Poate dura câteva săptămâni de experimentare înainte de a descoperi ce funcționează cel mai bine pentru copilul vostru.

Somnul ajută copiii să crească puternici și sănătoși în perioada preșcolară (copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 5 ani). Majoritatea copiilor din această categorie de vârstă au nevoie de 11 până la 13 ore de somn pe o perioadă de 24 de ore și, de obicei, un somn în timpul zilei (s-ar putea ca cei mai mari să nu mai doarmă pe timpul zilei).

Cum se schimbă programul de somn la copii mici și preșcolari?

Până la sfârșitul celui de-al doilea an, de obicei, copiii vor dormi doar o dată pe zi, circa 3 ore, însă ora de somn nu va fi niciodată o plăcere pentru ei. Ei nu doresc să fie despărțiți de părinte / tutore sau să rateze vreo activitate distractivă pe care ei simt că o pot desfășura. Problemele obișnuite de somn la această vârstă includ rezistența la culcare, trezirea pe timp de noaptea și dificultățile de a reveni la somn. Alte probleme pot include terori nocturne și coșmaruri.

Somnul pe timp de zi va dispărea ușor la preșcolari, deși majoritatea pot beneficia în continuare de un pui de somn dupa ore. Cea mai bună modalitate de a face acest lucru este să stabiliți o rutină pentru dormit sau doar pentru relaxare. Chiar dacă copilul nu poate dormi, încercați să îi oferiți o mică pauză după-amiază, pentru a se odihni - o oră pe zi este suficient. Problemele de somn sunt destul de frecvente în acești ani.

Cum pot să-mi ajut copilul mic sau preșcolarul să doarmă bine?

Există o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a stabili o rutină excelentă de culcare:

 Respectați orele de culcare și trezire de fiecare dată.
 Mențineți o rutină consistentă la culcare.
Stabiliți activități calme și plăcute în cele 30 de minute chiar înainte de culcare, cum ar fi o baie sau o poveste, pentru a vă ajuta copilul să se calmeze. Este util să stabiliți limite clare cu privire la câte cărți veți citi. Permiteți-i copilului să aleagă ce pijama dorește să poarte și ce pluș să ia în pat, etc. Această alegere ajută copilul să se simtă mai relaxat la culcare și chiar toată noaptea.
 Asigurați-vă că mediul dormitorului este liniștit, răcoros, întunecat și confortabil pentru dormit. O lumină de veghe este în regulă, la fel și o melodie de fundal liniștitoare. Nu uitați să rezervați patul doar pentru dormit - nu trebuie folosit ca loc pentru joacă. Desenele animate sau alte dispozitive media cu ecrane luminoase în dormitor nu trebuie permisă. Acestea nu ar trebui să facă parte din mediul dormitorului deoarece pot stimula excesiv copilul.
 Limitați mâncarea și băutura (în special orice băuturi care conțin cofeină) înainte de culcare.
 Dacă un preșcolar are un coșmar, este bine ca mama sau tatăl sa fie în apropiere pentru confort. Cu toate acestea, odată calmat, mama sau tatăl ar trebui să-l întoarcă pe copil în propriul său pat.
 Lăsați copilul să doarmă cu elemente de confort, cum ar fi un animal de pluș preferat sau o păturică moale - ceva care îi va permite să adoarmă independent, fără a fi nevoie să părăsească patul și să vă caute.

Când ar trebui să cer ajutorul medicului cu privire la problemele de somn ale copilului?

Contactați un medic dacă:

 Copilul pare să aibă probleme cu respirația, sforăitul sau face zgomot când respiră ori l-ai văzut că nu respiră normal în timpul somnului.
 Copilul are comportamente neobișnuite în timpul nopții, număr neașteptat de treziri sau are temeri semnificative.
 Problemele de somn ale copilului afectează comportamentul în timpul zilei.

De asemenea, fiecare dintre aceste scenarii poate indica o posibilă tulburare de somn:

 copilul se află în pat, cerând mereu o altă carte, un alt cântec, o băutură sau vrea la baie;
 copilul doarme în reprize de numai 90 de minute, chiar și noaptea;
 copilul se plânge de mâncărimi la picioare pe timp de noapte;
 copilul sforăie tare;

Somnul bebelușului și al copilului - putem apela la fitoterapie?

De primă intenție pentru calmarea stărilor de agitație a sugarilor și copiilor hiperactivi, Dr Phyto recomandă ANSIODEP® SIROP

ANSIODEP® sirop are în compoziție o combinație de fitoextracte standardizate cu acțiune calmantă și relaxantă, ce favorizează somnul și reduce stările de agitație a sugarilor și a copiilor hiperactivi. Combinația sinergică de fitoextracte din ANSIODEP® sirop are acțiune dublă asupra organismului, respectiv de favorizare a somnului, în timpul nopții, și de reducere a hiperexcitabilității și crearea unei stări de bine fizice și psihice, în timpul zilei.

ANSIODEP ® SIROP 150 ML: Citeste prospectul | Cumpara online

 

BENEFICII

 

 Reduce stările de agitație la copii, favorizând somnul;
 Scade nivelul de agitație și hiperactivitate;
 Susține somnul natural, fără a genera somnolență;
 Nu creează dependență;

 

 

Tratamentul hiperexcitabilității și hiperactivității, la copii

Tratamentul stărilor de agitație

Tratamentul tulburărilor de somn

Cumpara ANSIODEP ® SIROP 150 ML | 38,99 lei

Sugari 6 luni-1 an: 2,5 ml pe zi

Copii 1-3 ani: 5 ml pe zi

Copii 3-6 ani: 7,5 ml pe zi

Copii 6-12 ani: 10 ml pe zi

Adulți: 10-20 ml pe zi

Ca adjuvant în tratamentul tulburărilor de somn, se recomandă a se administra cu 30 de minute înainte de culcare.

Recomandări de administrare

Se recomandă administrarea pe o perioadă de 3 luni sau la nevoie până la remiterea simptomatologiei.

suc concentrat de prune (Prunus domestica), tei (Tilia platyphyllos)/(2:1), mușețel (Matricaria chamomilla)/(1-2:1), mac californian (Eschscholtzia californica)/(3-4:1), floarea pasiunii (Passiflora incarnata)/(5-6:1), portocală dulce (Citrus sinensis)..

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII