Constipatia la copii si cum o putem trata la domiciliu

Constipatia la copii si cum o putem trata la domiciliu

Constipatia la copii si cum o putem trata la domiciliu

Pe scurt

  • Constipația poate provoca durere și disconfort. O dietă sănătoasă, care are suficiente lichide și exercițiile fizice sunt importante pentru a preveni și a ajuta la tratarea constipației.


    Un adult gestionează constipația altfel decât un copil. De aceea, vă oferim câteva sfaturi cu privire la simptome, precum și remedii la domiciliu pentru constipația la copii.

Constipația la copii este extrem de frecventă, afectând aproximativ 30-35 la sută dintre copii. Copiii sub 6 ani sunt cel mai mare grup de vârstă, care poate fi legat de o varietate de factori, cum ar fi lipsa activității fizice, dieta și evitarea de a folosi baia.

Simptomele constipației la copii includ oricare dintre următoarele:

 Mai puțin de 3 scaune pe săptămână
 Scaune tari
 Dureri la defecație
 Sânge în scaun sau la ștergere
 Abdomen ferm sau dureros
 Teama de a folosi toaleta (împreună cu dureri/crampe abdominale)

Remedii la domiciliu pentru constipația la copii

Dacă banuiți că al dvs. copil este constipat, iată câteva opțiuni sigure și ușoare pentru a-l ajuta:

Suc de pere, struguri albi sau prune. Recomandarea este de 120ml sau mai puțin pe zi. Sucul favorizează golirea intestinului din cauza conținutului de zahăr, numit sorbitol, care nu este digerat bine, deci rămâne în scaun. Crește lichidul din scaun, făcându-l mai moale și mai ușor de trecut.

Masaj abdominal. Pentru sugari și copii mici, masajul abdomenului și bicicleta pe spate sunt măsuri excelente pentru a ajuta la trecerea scaunelor.

Aportul crescut de apă. Apa menține corpul hidratat, ceea ce facilitează trecerea scaunelor și ajută la prevenirea constipației.

Aport crescut de fibre. Știm cu toții că alimentele procesate, alimentele bogate în grăsimi și obiceiurile alimentare nesănătoase pot determina multe probleme de sănătate, inclusiv constipația. Pentru a construi o dietă bogată în fibre, oferiți copilului mai multe porții de fructe și legume în fiecare zi, împreună cu multă apă.

Oportunități sporite. Spuneți-i copilului să stea la toaletă câteva minute la fiecare oră sau două. Puteți face acest lucru mai distractiv având o foaie de toaletă în care fiecare încercare este răsplătită cu un autocolant. După un număr stabilit de încercări, nivelul premiului este atins, iar copilul primește o recompensă.

Nu există un interval de timp specific pentru fiecare remediu și va depinde de modul în care copilul reacționează la fiecare în parte.

Aflați mai multe despre constipație și tainele ei descărcând mai jos ghidul MR. "POOP":

Ce să le oferim copiilor pentru constipație

Când vine vorba de a oferi copilului produse sau medicamente pentru a-l ajuta, ar trebui să vorbiti mai întâi cu medicul pediatru. Câteva opțiuni sigure includ urmatoarele:

O dietă echilibrată. În primul rând, asigurați-vă că micuțul dvs. consumă alimente cu un conținut scăzut de grăsimi, bogate în fibre precum cartofii, cerealele, rodia, zmeura, pastele din grâu integral, avocado și pere. Deoarece fibrele sunt ingerate, dar nu digerate, acestea adaugă volum scaunului care îl face să treacă mai ușor prin sistemul digestiv. Și, desigur, există întotdeauna sucul de prune sau cel de mere.

Probioticele. Probioticele sunt adesea utilizate pentru micii pacienți, mai ales în timpul administrării antibioticelor. Ele ajută la păstrarea bacteriilor bune în stomac, deoarece antibioticele combat toate bacteriile. Aceste bacterii bune ajută, de asemenea, la promovarea regularității scaunelor. Dar, există o cercetare foarte limitată care susține utilizarea probioticelor pentru a trata constipația în sine și nu este utilizată în mod obișnuit ca unic tratament.

Fitoterapia. Suplimentele alimentare cu extracte din plante și îndulcitori naturali sunt soluția salavatoare în caz de constipație. LAXODEP® sirop este un complex unic de fibre prebiotice și fitoextracte standardizate bogate în mucilagii, polizaharide, care ajută la combaterea constipației și reglarea tranzitului intestinal, a crampelor intestinale și a flatulenței.

 

BENEFICII

 

 Previne și combate constipația;
 Ajută la reglarea tranzitului intestinal;
 Stimulează peristaltismul intestinal și înmuierea scaunului;
 Reduce timpul de tranzit;
 Ajută la eliminarea gazelor și diminuarea crampelor;
 Calmează inflamația mucoasei gastrointestinale;
 Formează un strat lubrefiant care favorizează eliminarea ușoară, fără dureri, a conținutului intestinal;

 

 

Tratamentul tulburărilor de tranzit intestinal

Prevenția și tratamentul constipației

Cumpara LAXODEP® sirop | 41,99 lei

Sugari 6 luni-1 an: 2,5 ml pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 1-3 ani: 5 ml pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 3-6 ani: 7,5 ml pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 6-12 ani: 10 ml pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 10-20 ml pe zi, la o oră distanță de mese

Recomandări de administrare

În constipația tranzitorie: minim 2 săptămâni

În constipația cronică minim 2 luni pentru un efect de

- reeducare a reflexului de defecație

- antrenare a peristaltismului intestinal

prebiotice – inulină și Actilight® 950 P fructooligozaharide (FOS), suc concentrat de prune (Prunus domestica), mană de frasin (Fraxinus ornus), roiniță (Melissa officinalis)/(4:1), nalbă de pădure (Malva sylvestris)/(4:1), mușețel (Matricaria chamomilla)/(1-2:1), portocală dulce (Citrus sinensis), fenicul (Foeniculum vulgare).

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII