Iarna și durerea de gât sunt nedespărțite - cum ajutăm copilul?

Iarna si durerea de gat sunt nedespartite - cum ajutam copilul?

Iarna și durerea de gât sunt nedespărțite - cum ajutăm copilul?

Pe scurt

  • Este iarnă, copiii răcesc des, iar infecția este cu siguranță cauza durerii în gât. Dar ce semne și simptome ar trebui să te îngrijoreze? Și când ar trebui să te adresezi medicului pediatru?


    Pentru a răspunde la aceste întrebări și la multe altele, îți recomandăm să citești articolul în continuare.

Bine, este iarnă și nu există nicio îndoială că bolile virale sunt cauza cea mai importantă a durerii acute de gât. Ce vrem să spunem prin acut? Ei bine ... nu cronic. Ceva care se dezvoltă destul de brusc și se rezolvă adesea destul de repede.

Virusurile, ca și banala răceală, încep adesea cu o durere în gât. Durerea de gât virală care semnalizează adesea începutul unei boli virale, durează doar câteva zile, apoi începe să se disipeze odată ce apar simptomele nasului plin și înfundat. Dar primele zile sunt adesea cele mai grave. Cursul viral tipic se înrăutățește în fiecare zi de la debut, atingând vârful undeva între ziua a treia și a cincea, apoi se îmbunătățește treptat. Majoritatea copiilor se simt mult mai bine undeva între a șaptea și a zecea zi.

Nimeni nu a spus că bolile virale nu sunt groaznice - uneori mai mult decât cele bacteriene. Dar, din păcate, nu au un tratament clar, precum cele bacteriene și, odată ce boala a început, trebuie să-și urmeze pur și simplu cursul.

Cele mai frecvente bacterii care invadează gâtul sunt Streptococcus Pyogenes, altfel cunoscut sub numele de „gât streptococic”.

Este totuși o altă cauză acută a durerii în gât. Deci, care este diferența dintre gât streptococic și o boală virală, s-ar putea să vă întrebați? Iată câteva caracteristici mai des întâlnite la gâtul streptococic:

 Febră
 Mărirea ganglionilor limfatici
 Pustule pe amigdale
 Stare de rău general, frisoane, mialgii (dureri musculare), cefalee (dureri de cap) şi greaţă

Mai puțin probabil să fie gât streptococic: nu există simptome nazale sau tuse. Este pur și simplu o durere în gât cu febră.

Gâtul streptococic se rezolvă de la sine în termen de două-cinci zile, chiar și fără tratament. Sistemul imunitar are câțiva soldați duri pentru a combate multe infecții.

Durerea în gât este frecventă la copii și, de obicei, trece de la sine într-o săptămână.

Cele mai multe dureri în gât sunt cauzate de un virus, deci nu pot fi tratate cu antibiotice - chiar dacă în multe cazuri din nefericire, oricum sunt prescrise. Durerile de gât virale sunt însoțite de alte simptome care pot include nasul înfundat, tuse, ochi roșii și strănut. Simptomele faringitei streptococice, o infecție bacteriană, sunt similare, dar probabil că sunt mai severe și eventual, însoțite de o temperatură ridicată sau de senzație de căldură și frisoane.

Durerea în gât: Diagnostic și tratament

Pediatrul poate diagnostica o durere în gât cauzată de un virus după ce a examinat copilul și a exclus o infecție bacteriană. Cea mai bună metodă de a trata durerile de gât cauzate de un virus este să te asiguri că cel mic bea multe lichide și se odihnește.

Dacă medicul pediatru este îngrijorat de o posibilă infecție a gâtului, va cere un exudat.

Prevenirea bolilor care cauzează dureri în gât

Virusurile și bacteriile care provoacă o durere în gât sunt transmise de la o persoană la alta prin picăturile de salivă împraștiate aer (de la un strănut sau tuse) sau de pe mâinile infectate. Bolile se pot răspândi prin școli și centre de îngrijire a copiilor. O provocare pentru prevenire, este că suntem adesea cel mai contagioși chiar înainte de a începe chiar să avem simptome. Spălarea mâinilor, acoperirea gurei în timpul tusei și strănutului cu un șervețel sau cu interiorul cotului (NICIODATĂ cu palmele) și igienizarea jucăriilor, sunt cele mai bune metode de a încerca să prevenim răspândirea bolii.

Când să apelezi medicul pediatru?

Dacă copilul tău se plânge de o durere în gât care nu mai trece, trebuie să apelezi la medicul pediatru. Acest lucru este valabil mai ales dacă există febră, dureri de cap, dureri de stomac sau semne de deshidratare.

Cum poți trata natural durerea în gât a copilului?

În prevenția și tratamentul inflamațiilor tractului orofaringian (faringite și laringite, amigdalite, stomatite, afte, herpangine, gingivite) puteți apela cu încredere la produsele Dr Phyto.

 

Laridep® este soluția Dr. Phyto eficientă în prevenția și tratamentul inflamațiilor tractului orofaringian, acum și în varianta pentru adulți - Laridep® comprimate de supt!

De primă intenție la primul semn al inflamației mucoasei orofaringiene este LARIDEP® spray oral, ce conține un complex unic de fitoextracte standardizate pentru un efect antiinflamator, antiseptic, emolient și de apărare a mucoasei orofaringiene, fiind indicat în tratamentul inflamațiilor tractului orofaringian.

Câteva din ingredientele cheie din LARIDEP® spray oral sunt cimbrul de cultură (ce are acțiune spasmolitică și antiinflamatoare, dar și uleiuri volatile cu efect antimicrobian), echinacea (stimulează sistemul imunitar, are proprietățile antibacteriene și antivirale), propolisul (cu acțiune antiinflamatoare, dezinfectantă și antivirală), lemnul-dulce (cu acțiune antiinflamatoare și imunomodulatoare) și Acerola (care conține o cantitate crescută de vitamina C, cu proprietăți antioxidante puternice).

LARIDEP® spray oral:Citeste prospectul | Cumpara online

BENEFICII LARIDEP® spray oral:

 Reduce inflamația mucoasei orofaringiene;
 Inhibă multiplicarea virusurilor prin formarea unui film protector la nivelul mucoasei;
 Calmează durerea și senzația de uscăciune cauzate de inflamație;
 Regenerează mucoasa orofaringiană.

Prevenția și tratamentul inflamațiilor tractului orofaringian: faringite și laringite, amigdalite, stomatite, afte, herpangine, gingivite

Cumpara LARIDEP® spray oral soluție 30ML | 44,20 lei

Copii 3 luni-3 ani: 1 pulverizare de 3 ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii peste 3 ani: 2 pulverizări de 3 ori pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 4 pulverizări de 3 ori pe zi, la o oră distanță de mese

În faza acută, în primele două zile, se recomandă administrarea produsului din oră în oră.

echinacea (Echinacea angustifolia)/(8-10/1); cimbru de cultură (Thymus vulgaris)/(4:1); propolis; acerola (Malpighia punicifolia)/(2-3:1); lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), hialuronat de sodiu.ARIDEP spray oral nu conține alcool, alergeni și gaz propulsor.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII