Saptamana 6 de sarcină: adică menstruația a intarziat 2 săptămani, iată ce inseamnă această săptămană (video)

Saptamana 6 de sarcina: adica menstruatia a intarziat 2 saptamani, iata ce inseamna aceasta saptamana (video)

Saptamana 6 de sarcină: adică menstruația a intarziat 2 săptămani, iată ce inseamnă această săptămană (video)

Săptămana 6 de sarcină inseamna si ca menstruatia ta a intarziat 2 saptamani insă mai mult mai important este că se poate vedea la ecograf cum pâlpâie inima bebelușului.

Iată un video despre săptămana 6 de sarcină și ce înseamnă această săptămană de sarcină pentru tine și pentru făt.

veti citi
Ce înseamnă sa fii insarcinată in 6 săptămani?
Video pentru saptamana 6 de sarcină
Când se pot vedea bătăile fătului la ecograf?
Cum se măsoară durata sarcinii?
Iată cum funcționează regula lui Naegele
Cât durează sarcina: in zile, săptămani, luni și trimestre și cum poti calcula cel mai bine data nașterii
Primele batai de inima ale bebelușului din burtică - detalii

Ce înseamnă sa fii insarcinată in 6 săptămani? 

Saptamana 6 de sarcină este considerata a fi un punct major de hotar pentru dezvoltarea fatului.

In plus, conform unei legi controversate din Statele Unite - denumita Legea Batailor Inimii (Heartbeat bill) in Statele Unite este restrictionat avortul dupa ce se detecteaza prima bataie de inima a fatului. De aici, o intreaga controversa a aparut in media sociala despre CAND anume este momentul în care o femeie afla de fapt ca este insarcinata.  Iata ce informatii trebuie sa stii despre sarcina precoce.

Saptamana 6 de sarcină: video

Când se pot vedea bătăile fătului la ecograf?

Bătăile fetale ale fătului pot fi văzute (vazute dar nu auzite) de obicei la o ecografie cu ultrasunete la aproximativ șase săptămâni de sarcină. Desigur insa, multe femei nu au habar că sunt însărcinate în acel moment. Atunci când femeile își dau seama de obicei că sunt însărcinate?

Inima embrionului incepe sa bata la 22 de zile dupa conceptie, sau la circa cinci saptamani dupa ultima menstruatie, ceea ce numim prin conventie a sasea saptamana de sarcina din Odiseea Sarcinii.

Cum se măsoară durata sarcinii?

Pare ciudat, dar medicii măsoară începutul unei sarcini ca fiind prima zi a ultimei tale mentruatii. De ce? Urmăresc durata sarcinii folosind un calcul vechi de aproape 200 de ani, numit Regula lui Naegele, numit după Franz Karl Naegele, obstetricianul german care a facut aceasta regula in anul 1800.

Iată cum funcționează regula lui Naegele

Pentru a afla când o femeie va naște, medicii încep cu prima zi a ultimei menstruații a femeii, scad trei luni calendaristice și apoi adaugă un an și șapte zile la această dată.

Regula este oarecum confuză, deoarece concepția nu apare de obicei decât în ​​aproximativ 14 zile după prima zi a menstruatiei presupunând că femeia are un ciclu de 28 de zile (ceea ce multe femei nu au din mai multe motive). Motivul pentru care medicii încă folosesc ultimul ciclu menstrual ca punct de referință este acela că este dificil de știut exact când sperma a fertilizat ovulul.

Deci, atunci când medicii spun că o femeie este însărcinată in șase săptămâni (adica este in saptamana 6 de sarcina), înseamnă de obicei că embrionul a început să se dezvolte în urmă cu aproximativ patru săptămâni.
Inima fatului, care poate fi observată pâlpâind pe o ecografie, este încă imatură și nu poate fi auzită decât câteva săptămâni mai târziu.

Poate acesta este cel mai simplu mod de a o spune: șase săptămâni de sarcina sunt la două săptămâni de intarziere a menstruatiei.

Cât durează sarcina: in zile, săptămani, luni și trimestre și cum poti calcula cel mai bine data nașterii

Durata sarcinii, cu cele 40 de săptamani sau 280 de zile, sau perioada de graviditate - se poate imparti in trei trimestre de sarcină.

Iată răspunsuri la neclaritățile pe care le pot avea graviduțele la primul copil: tot ce trebuie să știi despre cât durează sarcina, durata  perioadei de graviditate și cum poti măsura sarcina in ore, zile, săptamani, luni și trimestre de sarcină. Afla cum poți calcula cel mai bine data nașterii bebelușului - cu cel mai precis calculator de sarcină.

Primele batai de inima ale bebelușului din burtică - detalii

Primele bătăi de inima ale bebelusului tău marchează o noua viată si sunt magice.
Prima data cand veti auzi bataile inimii bebelusului va fi un moment mai mult decat emotionant. Chiar daca ati vazut deja embrionul la ecograf, exista ceva special la aceasta mica bataie de inima care va face sa va dati seama ca intr-adevar veti avea un suflet nou in viata dumneavoastra in curand.

Iată tot ce ai vrea să știi despre momentul in care ar trebui să vă asteptati să auziti inima bebelusului bătand și cum sunt acele sunete pe care le veti auzi...

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 ► citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

autor: Dr. Daniela ter Horst, Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda,
Medic  invitat la Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - 2019

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII