10 Rezoluții practice pentru Anul Nou - pentru o viață mai sănătoasă și mai fericită

10 Rezolutii practice pentru Anul Nou - pentru o viata mai sanatoasa si mai fericita

10 Rezoluții practice pentru Anul Nou - pentru o viață mai sănătoasă și mai fericită

Anul Nou este ocazia perfectă pentru a începe un nou capitol în viața ta. Este o nouă aventură, un nou început, o pânză curată pe care să-ți pictezi viața.

Fă din acest nou an unul mai bun cu aceste 10 rezoluții ce îți vor aduce fericire și bunăstare:

Vei citi:
#1 Exersează respirația focalizată
#2 Citește mai multe cărți
#3 Mănâncă cu atenție
#4 Învață o nouă abilitate sau găsește-ți un nou hobby
#5 Fii mai amabil cu tine
#6 Fă mișcare
#7 Încetinește ritmul
#8 Dormi mai mult
#9 Redu timpul petrecut în fața ecranului
#10 Tu contezi!

#1 Exersează respirația focalizată

A învăța cum să-ți controlezi respirația te poate ajuta să îți gestionezi tate tipurile de sentimente și emoții”, spune Stuart Sandeman, antrenor transformator al respirației și fondator al Breathpod. „Există câteva mii de neuroni responsabili de generarea automată a diferitelor tipuri de respirație. Acești neuroni monitorizează, de asemenea, semnalul pe care îl primesc înapoi de la modelul de respirație și transmite mesajul. Starea sufletească și emoțiile sunt strâns legate de modul în care respiri. "Când te simți stresată sau neliniștită, respirația devine scurtă și puțin adâncă, ceea ce îți activează sistemul nervos simpatic - denumit în mod obișnuit răspunsul la luptă. Când este relaxat și calm, respirația este lentă și plină, iar sistemul nervos parasimpatic este angajat, creând un răspuns calm”, spune Sandeman. "Prin practicarea unei respirații lente, controlate și concentrate, poți trimite un semnal de calm și relaxare minții și poți schimba modul în care te simți în orice moment", remarcă el. Respirația conștientă poate stimula, de asemenea, nivelul de energie, concentrarea și creativitatea la locul de muncă și în viața de zi cu zi. Mai mult decât atât, „respirația poate ajuta la deblocarea tensiunii, ameliorarea sentimentelor nedorite, abordarea emoțiilor nerezolvate și eliberarea blocajelor fizice, mentale și emoționale”, adaugă expertul în respirație. Iată câteva exerciții de respirație conștientă ușor de făcut pe care le poți face oriunde și oricând.

„Acesta este un exercițiu simplu de a scădea tensiunea arterială și de a trece la o stare de spirit parasimpatică”, spune Sandeman.

Cum să o faci:

Pasul 1: Inhalează de 4 ori pe nas.
Pasul 2: Expiră prin buze țuguiate de 8 ori.
Pasul 3: Inhalează de 5 ori pe nas.
Pasul 4: Expiră prin buze țuguiate de 10 ori.
Pasul 5: Inhalează de 6 ori pe nas.
Pasul 6: Expiră de 12 ori.

Sfat: Dacă creșterea în lungime este prea mare, trebuie doar să repeți inhalarea pentru un număr de 4 ori și expirarea pentru un număr de 8 ori.

„Aceasta este o altă tehnică simplă de respirație pentru a ajuta la descărcarea stresului și frustrării”, spune Sandeman.

Cum să o faci:

Pasul 1: Găsește o poziție confortabilă, așezată sau întinsă.
Pasul 2: Pune o mână pe abdomen și cealaltă pe piept.
Pasul 3: Inhalează pe jumătate folosind diafragma astfel încât mâna de pe burtă să se ridice.
Pasul 4: Inhalează cealaltă jumătate în piept, astfel încât mâna de pe piept să se ridice.
Pasul 5: Lasă o expirație completă și puternică pe nas, pompând buricul spre coloana vertebrală. (La fel ca un taur furios!)
Pasul 6: Repetă acest exercițiu de 7 ori.

Sfat: Dacă în orice stadiu te simți ușor amețită sau incomod, fă o pauză și ascultă-ți corpul.

#2 Citește mai multe cărți

Există un motiv pentru care oamenii de mare succes precum Bill Gates, Barack Obama și Oprah Winfrey își investesc timpul în citirea cărților. Ele nu numai că transmit cunoștințe, dar îți îmbunătățesc productivitatea, îți accentuează concentrarea și memoria, îmbunătățesc somnul și te ajută să devii mai empatic. Cercetătorii cred, de asemenea, că lectura poate ajuta la prevenirea declinului cognitiv, deoarece aduce o implicare mentală activă. Mai mult, conform unui studiu realizat de Universitatea din Sussex, citirea timp de doar 6 minute poate reduce stresul cu 68%, ceea ce îl face un mod mai eficient de a te relaxa decât să asculți muzică sau să bei o ceașcă de ceai.

#3 Mănâncă cu atenție

Potrivit unui raport recent al Daily Harvest, aproape jumătate dintre americani își definesc dieta ca fiind „nesănătoasă”. De fapt, 57% dintre americani nu se uită nici la cantitatea de zahăr, sodiu sau proteine ​​din alimentele lor înainte de a le cumpăra. „A fi atent la alimentele care intră în corpul tău nu înseamnă neapărat să numeri calorii sau să urmărești carbohidrații, ci mai degrabă să te apropii de alimente într-un mod care evocă o conștientizare a ceea ce hrănește mintea, corpul și sufletul”, spune Leslie Silverglide, co-fondator și CEO al MIXT. „A avea această conștientizare poate ajuta la reducerea "alimentației binge" și poate promova o digestie mai ușoară, ceea ce în cele din urmă crește plăcerea alimentelor și oferă un control deplin asupra dietei”, adaugă ea. Există o mulțime de modalități de a practica alimentația atentă în noul an. Silverglide recomandă crearea unei liste de cumpărături detaliate înainte de a te îndrepta către magazinul alimentar. „Făcând acest lucru, identifici ce alimente sunt benefice și stabilești cum va arăa dieta ta pentru săptămâna viitoare - asigurându-te că vei oferi corpului și minții ceea ce trebuie”, explică ea.

#4 Învață o nouă abilitate sau găsește-ți un nou hobby

O abilitate noua sau un hobby pot face minuni pentru sănătatea creierului tău. "Învățarea creează noi căi neuronale în creierul tău. Cu cât practici mai mult o abilitate, cu atât crești viteza și puterea conexiunilor neuronale. Acest proces este cunoscut sub numele de mielinizare - crește materia albă din creierul tău și o ajută să funcționeze mai eficient”, explică dr. Gina Delucca, psiholog autorizat din California. Creierul este ca un mușchi. Trebuie să-l exerciți în mod regulat pentru a menține funcționarea optimă. "Învățarea de noi abilități și menținerea creierului activ poate ajuta, de asemenea, să te protejeze împotriva demenței. În plus, poate crește bunăstarea psihologică prin creșterea stimei de sine și tendința către dorința umană naturală spre creștere", spune Dr. Delucca. Așadar, fie că înveți o limbă nouă, o clasă de artă, de muzică sau sport, alege ceva care te interesează. "Doar asigură-te că activitatea este suficient de provocatoare pentru a te angaja. Dacă este prea ușoară, s-ar putea să te plictisești. Și dacă este prea dificilă, poți deveni frustrat sau descurajat", subliniază ea.

#5 Fii mai amabil cu tine

Oamenii pot fi duri cu ei înșiși din mai multe motive. "Poate au avut un părinte foarte critic sau un fost iubit toxic și au interiorizat unele dintre lucrurile negative care li s-au spus", spune Dr. Delucca. "In timp ce altii ar putea crede ca autocritica îi menține motivați ​​sau îi face mai duri. În aceeasi ordine de idei, unii ar putea considera acceptul de sine ca o forma de a se codifica sau de a accepta înfrângerea", remarcă ea. Acesta este motivul pentru care primul pas către cultivarea acceptării de sine este să înțelegem ce înseamnă de fapt acest termen. „Practicarea acceptării de sine înseamnă să te accepți ca o ființă umană care are puncte forte, precum și limite, imperfecțiuni, dar și potențial de creștere”, explică dr. Delucca. „De asemenea, implică să fii amabil cu tine însuți și să te simți bine cu tine în ciuda „defectelor” percepute, a experiențelor trecute și a alegerilor de viață”, spune ea. Pentru a face din acceptarea de sine un obicei, "începe să acorzi atenție dialogului tău interior. De asemenea, „exersează să vorbești cu tine în același mod acceptant, nejudecător și compătimitor pe care l-ai face cu un prieten apropiat”, adaugă ea.

#6 Fă mișcare

În ciuda beneficiilor sale dovedite, peste 75% dintre americani nu fac suficient efort pentru o sănătate optimă. Exercițiile fizice periodice nu te fac doar sănătos fizic, ci îți îmbunătățesc dispoziția, stimulează creativitatea, îmbunătățesc memoria și îți cresc productivitatea, printre altele. De asemenea, cercetările arată că 10 minute de efort fizic sunt suficient de bune pentru a profita de beneficii.

#7 Încetinește ritmul

"Multitasking-ul ar putea să îți dea iluzia că ai mai multe rezultate și ești mai eficient. Dar, în realitate, atenția ta este împărțită, astfel încât calitatea muncii tale ar putea suferi și poți fi, de fapt, mai puțin productiv, deoarece ești distras și predispus la întrerupere.", spune dr. Delucca. În mod similar, suprasolicitarea este, de asemenea, contraproductivă și poate contribui la niveluri ridicate de stres. "Atunci când te obișnuiești sa fi multitasking și suprasolicitat, riști să îți pui corpul într-o perioadă prelungită de stres, ceea ce afectează atât sănătatea fizică, cât și cea mentală. Acest lucru poate contribui la apariția durerilor, oboselii mentale, problemelor de somn, anxietății, depresiei și multor alte probleme de sănătate", spune dr. Delucca. Deci, ce ar trebui să faci? Este destul de simplu, încetinește ritmul! „Un mod de a face asta este să încetinești literalmente fiecare activitate individuală pe care o faci și să te concentrezi asupra unei singure sarcini la un moment dat”, sugerează expertul în psihologie. De asemenea, încearcă să fii mai prezent și să savurezi binele din viața ta. În al treilea rând, evită să exagerezi și încearcă să găsești modalități de a simplifica viața și de a-ți face timp pentru odihnă și timp liber", spune ea.

#8 Dormi mai mult

Obiceiurile tale de somn au un impact imens asupra sănătății fizice și mentale. „Somnul reprezintă o treime din viața fiecărei persoane și are un impact extraordinar asupra modului în care trăim, funcționăm și ne desfășurăm activitatea în timpul celorlalte două treimi din viața noastră”, afirmă Asociația americană pentru somn. „Este într-adevăr la fel de vital ca aerul pe care îl respirăm și alimentele pe care le consumăm, în special pentru cei cu boli cronice sau cu sisteme imunitare compromise”, adaugă acesta. Conform Centrelor de Prevenire a Controlului Bolilor (CDC), unul din trei adulți din SUA nu doarme suficient. Lipsa somnului crește riscul de hipertensiune arterială, diabet zaharat de tip 2, demență și boli de inimă. Fă din somn o prioritate.

#9 Redu timpul petrecut în fața ecranului

Deconectează-te de tehnologie cât mai mult posibil. "Când rămâi conectat tot timpul, ești distras mereu. De asemenea, te poți simți obligat să renunțați la solicitările celorlalți ori de câte ori primești un mesaj, un apel telefonic sau un e-mail", spune dr. Delucca. Mai mult decât atât, petrecerea majorității timpului liber pe rețelele de socializare poate avea efecte negative și asupra stimei de sine. Pentru a reduce timpul de pe ecran, Dr. Delucca recomandă restricționarea accesului la smartphone și laptopul. "A avea un dispozitiv aproape poate fi ispititor și te poți găsi cu ușurință defilând fără minte prin social media, verificând e-mailul sau jucând un joc. Încearcă să puni telefonul, tableta sau computerul în altă cameră sau cel puțin nu la îndemână ", sugerează psihologul. De asemenea, ia în considerare ștergerea aplicațiilor pe care le utilizezi rar și urmărirea persoanelor și a paginilor pe care le consideri că sunt toxice.

#10 Tu contezi!

"Este important să îți dai seama că atunci când pui propria persoană pe primul loc, toată lumea beneficiază", spune antrenorul intuitiv și transformațional, Caroline Britton. "Nimeni nu câștigă atunci când ești epuizat. Așadar, când te afli în acel ritm frenetic, fă tot ce trebuie să faci pentru a te descurca - fă o plimbare lungă, bea o cafea sau fă o baie relaxantă”, povestește ea. În plus, „rezervă cel puțin 10 minute pe zi pentru a face ceva plăcut sau care te relaxează”, sugerează ea. "Creierul are nevoie de circa 21 de zile pentru a-și crea un nou obicei. Uneori, poate dura mai mult decât atât. Deci, fii răbdător și consecvent. Pune-ți un memento zilnic în calendar, dacă trebuie", adaugă antrenorul mental.

Un An Nou fericit! :)

De ce mananca olandezii gogosi de Anul Nou si reteta gogosilor olandeze

De ce mananca olandezii gogoase de Anul Nou?

Olandezii intampina anul nou cu gososi si sampanie. In zilele dinaintea Anului Nou, strazile Olandei se impanzesc cu mici magazinase pe roti care vand ... gogosi imbietoare cu stafide. Mirosul cald si aromat al gogosilor te copleseste la orice colt de strada.Fie ca isi cumpara de la acesti vanzatori ambulanti, fie isi faca acasa ... olandezii nu rateaza nici un an aceastra traditie frumoasa citeste mai departe aici >

Despre Anul Nou si fericire, mai citeste:

Zen in mintea ta: cateva ganduri care te pot insoti
Rochita neagra – solutia salvatoare pentru Revelion
Numele si destinul copilului tau: legaturi invizibile de care trebuie sa stii
De ce nu ne traim amanarile sau despre cum trece viata pe langa tine ...  

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII