Comunicarea non-verbală cu bebelușul: invață-l pe bebe limbajul semnelor

Comunicarea non-verbala cu bebelusul: invata-l pe bebe limbajul semnelor

Comunicarea non-verbală cu bebelușul: invață-l pe bebe limbajul semnelor

În primii ani de viață, copiii învață să comunice prin observarea și imitarea comportamentului adulților din jurul lor. Prin urmare, modul în care interacționezi cu bebelușul tău prin gesturi și expresii non-verbale poate avea un impact semnificativ asupra dezvoltării sale lingvistice.

Comunicarea non-verbală este foarte importantă în dezvoltarea abilității de comunicare verbală a bebelușilor. Comunicarea non-verbală este foarte importantă în relația cu bebelușii, deoarece aceștia încă nu au dezvoltat abilitatea de a comunica prin cuvinte  - invata-l pe bebe limbajul semnelor. 💙

Când comunici cu bebelușul tău prin gesturi și expresii non-verbale, îi arăți că îl înțelegi și îți pasă de ceea ce spune prin mișcările și sunetele pe care le face.

În același timp, îi oferi și un exemplu de cum să comunice prin gesturi și expresii faciale. De exemplu, dacă îi arăți un obiect și îi spui cuvântul corespunzător, îi oferi un exemplu de cum să asocieze un cuvânt cu un obiect. Prin urmare, îl încurajezi să vorbească și să își dezvolte abilitățile lingvistice

Comunicarea non-verbală este foarte importantă în relația cu bebelușii, deoarece aceștia încă nu au dezvoltat abilitatea de a comunica prin cuvinte.

Iată câteva moduri prin care poți comunica cu bebelușul tău prin gesturi și expresii:

Contactul vizual: Când bebelușul tău se uită la tine, încearcă să-l privești și tu în ochi. În acest fel îi transmiți că ești prezent și îți pasă de el.

Zâmbete și expresii: În timp ce îl privești pe bebelușul tău, încearcă să-i arăți expresii diferite. Un zâmbet îi va transmite că te bucuri de prezența lui, în timp ce o față îngrijorată îi va indica că ai observat o neplăcere.

Îmbrățișări și mângâieri: Îmbrățișările și mângâierile sunt modalități de a-i transmite bebelușului tău că îl iubești și că ești acolo pentru el.

Mișcări ale corpului: În timp ce îți ții bebelușul în brațe sau în timp ce te joci cu el, încearcă să faci mișcări blânde și ritmice cu corpul tău. Acest lucru îi va ajuta să se simtă în siguranță și liniștit.

Tonul vocii: Modul în care vorbești cu bebelușul tău poate fi foarte important. Folosește un ton blând și calm pentru a-l liniști, dar poți să îți schimbi tonul pentru a-i arăta entuziasm sau bucurie.

În general, comunicarea non-verbală cu bebelușii este despre a-i oferi sentimentul de securitate și afecțiune, prin diferite gesturi și expresii. Fiind atent la semnalele non-verbale pe care le primești de la bebelușul tău, vei putea să-i oferi exact ceea ce are nevoie pentru a se simți iubit și în siguranță.

Limbajul semnelor bebelușului îi oferă copilului oportunitatea de a comunica înainte de a putea forma cuvinte.

Aceste 6 semne vor fi incredibil de utile în comunicarea cu bebe:

✨Lapte - Mâna care se deschide și se închide ca mulsul unei vaci

✨Mâncare/mănancă - Aduceți mâna la gură cu mâna închisă și atingeți

✨Mai vreau/mai mult - Aceeași formă a mâinii ca mancare, dar atingeți ambele mâini împreună

✨Am terminat /totuș e gata - Mâinile în sus și faceți o mișcare de măturat din față în spate a mâinilor.

✨Te rog - Freca-ti mana cu miscari circulare pe piept

✨Mulțumesc - Adu mâna la gură și apoi trage-o în jos
 

Esti panicata? Pune o intrebare pe sectiunea de PANICA

autor: Desprecopii.com,
realizat cu sfaturile dnei medic pediatru Stefana Zamfir si a dnei Delia Bruma, consultanta in alaptare, Iasi.
Toate drepturile rezervate © 2024

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII