Dureri de burtica la inceperea anului scolar? Iata cauzele si ce puteti face

Dureri de burtica la inceperea anului scolar? Iata cauzele si ce puteti face

Dureri de burtica la inceperea anului scolar? Iata cauzele si ce puteti face

Pe scurt

  • Mulți copii au dureri de burtică la începutul anului școlar. De obicei, durerea începe cu o seară înainte. Când se termină ziua, se întind în pat și încep să se gândească la școală (și să se îngrijoreze din diverse motive - uneori banale).

     

    Știu că nu își dau seama și nu ar recunoaște niciodată asta, dar se rezumă la un singur lucru: anxietate față de școală.

În fiecare an începe la fel... copiii sunt gata de plecare și sunt încântați!

La scurt timp, încep durerile de burtică - acele binecunoscute spasme asociate începerii școlii - anxietatea legată de școală. Copiii au apoi brusc ochii în lacrimi când își dau seama că le va fi dor părinți în timpul zilei. Teama de a fi departe de casă atâtea ore. Totul e pe umerile lor atunci - sau așa li se pare.

Care sunt semnele de anxietate la un copil?

Când copiii noștri sunt anxioși în legătură cu școala, asta disturbă micile burtici. Au aceleași sentimente pe care le au adulții atunci când încep ceva nou: un nou loc de muncă, prezentarea unui proiect important, etc...

Iată câteva semne de anxietate la copii:

Incapabil să adoarmă sau să rămână adormit;
Epuizare, oboseală;
Iritabilitate;
Temperatament agitat;
Nu se poate concentra;
Tensiunea musculară.

Deși nu sunt frecvente, unii copii au chiar atacuri de panică, inclusiv transpirații, tremurături, palpitații, dificultăți de respirație, frisoane sau amețeli.

Ce cauzează anxietatea la copil?

În timp ce majoritatea bebelușilor și copiilor mici au unele sentimente de anxietate de separare, aceasta de obicei, dispare. La fel, dacă un copil mai mare are anxietate de separare, de obicei nu durează foarte mult.

Deci, ce cauzează această anxietate? Pot exista atât de multe probleme și poate fi, de asemenea, foarte simplu. Anxietatea poate fi considerată chiar un comportament învățat. Dacă un părinte își face griji, este mai probabil ca și un copil să se îngrijoreze.

Exclude lucrurile evidente (Cum este tratat copilul? Îl deranjează cineva sau ceva? Își face griji că va avea probleme cu profesorul pentru ceva anume?)

Uneori, copiii doar ne simt lipsa. Gândul de a fi departe de noi atât de mult, poate duce la anxietatea de separare. Ei doar au nevoie de noi.

Care este cel mai bun tratament pentru anxietatea de separare?

Odată ce excludem orice problemă medicală fizică, precum și alte lucruri, putem vorbi de anxietate de separare.

Când copilul are dureri de burtică înainte de școală, iată ce facem:

Vorbește-i despre activitățile distractive pe care le va face după școală - Aceasta este o distragere a atenției, dar funcționează. Adu o lumină pozitivă pentru ziua de „mâine după școală”. Poate poți să mergi la locul de joacă sau să-i cumperi înghețata preferată? Poate o plimbare cu bicicleta?
Vorbește despre copiii amuzanți din clasa sa - „A făcut ____ ceva care te-a făcut să râzi azi? Întotdeauna îi face pe toți să râdă!”
Vorbește cu copilul despre situațiile stresante (ex. teste) - Întreabă-l despre orice teste pe care urmează să le dea în acea săptămână (poate că acesta este motivul stresului) și modul în care pregătirea poate reduce la minimum stresul.
Întreabă-l dacă cineva din clasă nu este amabil (o altă cauză de stres) - Poate prietenii săi sunt răutăcioși cu el la școală. Odată ce-i spui cum să se descurce cu o anumită situație, problemele vor dispărea.
Întreabă-l „Care este cel mai rău care s-ar putea întâmpla?” - Dacă este îngrijorat de un test - care este cel mai rău care se poate întâmpla? Nu va răspunde la o întrebare? "Este în regulă! Vei fi bine. Nu e mare lucru."
Pune-i o poză cu familia să o țină în buzunar - încearcă să găsești o fotografie a unei amintiri distractive, cum ar fi o vacanță sau o activitate distractivă pe care ați făcut-o în familie. Sau scrie-i un bilețel în cutia de prânz.

Câteva sfaturi de reținut:

Încearcă, pe cât posibil, să-ți asculți copilul... nu îi rezolva problemele, ci doar ascultă-l.
Vorbește cu prietenii tăi. Vezi dacă au trecut prin asta cu copiii lor și cum au reușit să depășească problema.
Discută cu un consilier al școlii.

Ce se întâmplă dacă anxietatea de separare nu pare să se îmbunătățească?

Acest lucru se poate întâmpla. Uneori, chiar și copiii mai mari pot avea anxietate de separare care durează mai mult (chiar luni de zile). Când aceasta începe să interfereze cu viața lor normală, inclusiv cu joaca, prietenii, etc... poate fi un semn al tulburării de anxietate de separare. Caută ajutor profesional pentru acele cazuri mai severe.

Cum tratăm cât mai natural aceste dureri de burtica ale copiilor?

Tratarea problemelor digestive devine mai ușoară cu SPASMODEP® SOLUȚIE ORALĂ 30ML - acesta contribuie la ameliorarea simptomelor cauzate de dispepsia funcțională, hiperaciditatea gastrică, refluxul gastroesofagian și sindromul de colon iritabil.

Sinergia fitoextractelor standardizate, bogate in flavonoide si polizaharide au efect in reglarea motilitatii intestinale si eliminarea gazelor.

SPASMODEP® SOLUTIE ORALA: Citeste prospectul | Cumpara online

BENEFICII

Este eficient in ameliorarea durerilor si crampelor abdominale.
Sustine functionarea normala a sistemului digestiv.
Diminueaza refluxul gastroesofagian.
Are rol important in protectia si refacerea mucoasei gastrice.

Supliment alimentar cu extracte din plante si indulcitori naturali

SPASMODEP solutie orala contribuie la ameliorarea simptomelor datorate dispepsiei functionale, hiperaciditatii gastrice, refluxului gastroesofagian si sindromului de colon iritabil.
Sinergia fitoextractelor standardizate, bogate in flavonoide si polizaharide au efect in reglarea motilitatii intestinale si eliminarea gazelor.

Tratamentul dispepsiei functionale

Tratamentul tulburarilor digestive insotite de meteorism si flatulenta

Tratamentul sindromului de intestin iritabil

Cumpara SPASMODEP® SOLUTIE ORALA 30ML | 42.20 lei

Sugari 6 luni – 1 an – 0,5 ml de 3 ori pe zi

Copii 1 – 3 ani – 1 ml de 2 ori pe zi

Copii 3 – 6 ani – 1.5 ml de 2 ori pe zi

Copii 6 – 12 ani – 2 ml de 2 ori pe zi

Adulţi – 4,5 ml de 2 ori pe zi

extract uscat din flori de musetel (Matricaria chamomilla), cu 0,3% apigenina, extract uscat din frunze de roinita (Melissa officinalis), cu 2% acid rozmarinic, extract uscat din fructe de fenicul (Foeniculum vulgare), cu 1% ulei volatil, extract uscat din frunze de nalba de padure (Malva sylvestris), cu 30% polizaharide, extract deglicirinizat din radacini de lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), extract hidrogliceric din flori de galbenele (Calendula officinalis), acid malic (corector de aciditate), sorbat de potasiu, benzoat de sodiu (conservanti), guma xantan (agent de ingrosare).

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII