Alergiile sezoniere la copii - o abordare naturală cu ajutorul fitoterapiei

Alergiile sezoniere la copii - o abordare naturala cu ajutorul fitoterapiei

Alergiile sezoniere la copii - o abordare naturală cu ajutorul fitoterapiei

Pe scurt

  • Ești închis în casă cu copilul în timpul unei zile frumoase din cauza polenului? Blana pisicii îi provoacă copilului probleme?

     

    Dacă micuțul tău se numără printre cei care suferă de alergii, te poți baza pe produsele fitoterapeutice care nu are efectele adverse ale corticosteroizilor sintetici, de multe ori foarte puternice şi problematice.

Alergiile sezoniere sunt neplăcute pentru copii

O reacție alergică poate avea multe simptome diferite: tuse uscată persistentă, rinită, curgerea nasului și congestie severă a mucoasei nazale și oculare; în multe cazuri mâncărimea și lăcrimarea ochilor, oboseală și iritabilitate; iar în cele mai severe cazuri, atacuri de astm și dificultăți de respirație.

Pentru mulți copii și adulți, alergiile sezoniere sunt foarte neplăcute și greu de gestionat. Cunoscute și sub denumirea de rinită alergică sau febra fânului, simptomele alergice sezoniere încep de obicei atunci când polenul copacilor, ierbii, florilor și buruienilor pătrunde în ochi, nas, gât și declanșează o reacție alergică.

Importanța prevenirii simptomelor alergiei sezoniere la copii

Cele mai frecvente alergii apar primăvara și vara și sunt declanșate de plante care înfloresc din aprilie până în septembrie. Este recomandat să iei măsuri preventive și să folosești fitoextracte de calitate standardizate, ce pot ajuta la prevenția și reducerea manifestărilor alergice asociate infecțiilor de tract respirator.

Copiii cu alergii sezoniere pot avea astm. Atunci când alergiile nu sunt controlate, pot provoca apariția astmului, cu tuse, respirație șuierătoare și probleme de respirație. De îndată ce observi că cel mic are probleme cu alergiile, discută cu medicul.

Fitoterapia are multe soluţii pentru consolidarea organismului, a sistemului imunitar dar şi pentru tratamentul alergiilor sezoniere, astfel încât copilul să se poată bucura din nou de mediul înconjurător.

Iată doar câteva dintre plantele care pot interveni în cazul alergiilor sezoniere

Coacăzul negru (Ribes nigrum)

Coacăzul negru stimulează glandele suprarenale pentru a produce cortizon natural, prin urmare are proprietăți antiinflamatorii excelente și este potrivit pentru copii. Datorită proprietăților sale antihistaminice și antiinflamatorii, coacăzul negru este util pentru tratarea astmului bronșic, bronșitei, laringitei și dermatitei alergice. Este o plantă care îmbunătățește eficiența sistemului imunitar.

Acesta este indicat în reacții inflamatorii de origine alergică ale sistemului respirator. Se comportă în organism ca un cortizon natural, lipsit însă de toxicitate. Determină creșterea nivelului de corticosteroizi, activând astfel răspunsul endogen în procesele inflamatorii și alergice. Acțiunea sa antiinflamatoare se datorează prezenței antocianinelor și flavonoidelor - care au o acțiune vitamina P-like și un efect regulator asupra permeabilității membranelor, potențând acțiunea acidului ascorbic și inhibând eliberarea de substanțe inflamatoare.

Avantajele măceșului

Măceșele au fost folosite de secole, încă din zilele lui Hipocrate. Acestea au o acțiune antiinflamatoare și antialergică, utilă și în caz de inflamații recidivante, în special asociate cu o componentă alergico-astmatică. Vitamina C conținută stimulează biodisponibilitatea carotenoidelor și flavonoidelor, acțiunea lor sinergică cu acidul ascorbic potențând efectul antioxidant.

Arinul negru (Alnus glutinosa)

Arinul negru este un arbore European, a cărei scoarță și ramuri sunt utilizate în fitoterapie pentru conținutul lor ridicat de antrachinone. Este recomandat în tratamentul rinitei și toate procesele inflamației mucoasei rinosinusale și traheobronșice, dar are și acțiuni dezinfectante, cicatrizante, febrifuge, sudorifice, antiinflamatoare, antireumatice, tonic-amare, astringente, diuretice.

Urzica (Urtica dioica și menta)

Urzica conține diferiți compuși care scad inflamația cauzată de alergie și histamină. Acest lucru este oarecum surprinzător având în vedere că urzica conține de fapt histamină... Într-un studiu randomizat, https://learningherbs.com/remedies-recipes/allergy-relief/#fn-6784-16  persoanele ce au urmat un tratament cu un preparat din urzică au raportat mai puține simptome după o săptămână. Urzica și menta susțin sănătatea tractului respirator, având acțiune spasmolitică, descongestionantă, expectorantă și balsamică. Menta, datorită mentolului, este utilă în tratamentul afecțiunilor catarale ale tractului respirator superior.

Prevenția este secretul unei stări bune de sănătate

Copiii sunt deosebit de sensibili la efectele secundare ale decongestionantelor și pot prezenta reacții adverse foarte puternice, precum agitație, confuzie, halucinații, letargie și ritm cardiac rapid. Gama de produse Phytodep poate fi de un real ajutor în acest caz.

În urma analizării simptomelor copilului, poți alege unul din cele 2 produse care conțin arin negru, coacăz negru și măceș: RINODEP® spray nazal și ALLERDEP® sirop.

RINODEP® spray nazal - De primă intenție în tratamentul rinitei alergice și nonalergice, combătând natural congestia

Unul dintre cele mai sigure și eficiente moduri de a ajuta la facilitarea respirației este RINODEP® spray nazal - un spray cu apă de mare concentrată, bogată în săruri minerale și micronutrienți, utilă în descongestionarea mucoasei nazale și consolidarea sistemului imunitar. Acesta conține un complex unic de fitoextracte, apă de mare concentrată și mangan, cu acțiune antiinflamatoare și antialergică eficientă în normalizarea reacțiilor alergice, recomandat de la 2 ani. Are acțiune emolientă și descongestionantă în rinite alergice și nonalergice (NARES și NARESMA).

Acesta conține coacăz negru, perilla, gălbenele, măceș, arin negru, apă de mare concentrată, brad alb și mangan, toate ajutând la prevenția complicațiilor bacteriene dar și în tratamentul sindromului descendent. Acestea reduc inflamația alergică, inhibă procesele antiinflamatoare care afectează pielea și mucoasa, acționează în toate fazele procesului inflamator al mucoasei, fiind utile în rinită și în inflamația mucoasei rinosinuzale și traheobronșice, dar sunt eficiente și în rinofaringite recurente cât și in stări inflamatorii ale tractului respirator superior cauzate de alergii.

RINODEP® spray nazal - recomandat copiilor cu vârsta de peste 2 ani.

Beneficii RINODEP® spray nazal:

Facilitează respirația prin reducerea edemului nazal și diminuarea prezenței agenților alergeni și infecțioși;
Combate natural congestia nazală;
Previne apariția complicațiilor bacteriene;
Favorizează regenerarea mucoasei nazale.

Tratamentul rinitei alergice și nonalergice (NARES și NARESMA)

Prevenția complicațiilor bacteriene

Tratamentul sindromului descendent

Cumpara RINODEP® spray nazal | 41.80 lei

Copii cu vârsta de peste 2 ani: 1 pulverizare în fiecare nară, de 1-2 ori pe zi (copiii sub 2 ani – la recomandarea medicului)

Adulți și copii cu vârsta de peste 6 ani: 1-2 pulverizări în fiecare nară, de 3 ori pe zi

coacăz negru (Ribes nigrum), perilla (Perilla frutescens), gălbenele (Calendula officinalis), măceș (Rosa canina), arin negru (Alnus glutinosa), apă de mare concentrată, brad alb (Abies pectinata), mangan.

RINODEP spray nazal nu conține alcool, gaz propulsor și alergeni.

Coacăzul negru

Este indicat în reacții inflamatorii de origine alergică ale sistemului respirator.

Perilla

Reduce inflamația alergică și este utilă în tratamentul astmului bronșic.

Gălbenelele

Inhibă procesele antiinflamatoare care afectează pielea și mucoasa. Au acțiune emolientă, hidratantă și de reepitalizare.

Măceșul

Are acțiune antiinflamatoare și antialergică, util și în caz de inflamații recidivante, în special asociate cu o componentă alergico-astmatică. Vitamina C conținută stimulează biodisponibilitatea carotenoidelor și flavonoidelor, acțiunea lor sinergică cu acidul ascorbic potențând efectul antioxidant.

Arinul negru

Acționează în toate fazele procesului inflamator al mucoasei, fiind util în rinită și în inflamația mucoasei rinosinuzale și traheobronșice.

Apa de mare concentrată

Este bogată în săruri minerale (calciu, magneziu) și micronutrienți (fier, cupru, mangan, zinc și seleniu), utilă în descongestionarea mucoasei nazale și consolidarea sistemului imunitar.

Bradul alb

Acționează sinergic cu cele din măceș și coacăz negru fiind eficient în rinofaringite recurente și stări inflamatorii ale tractului respirator superior datorate alergiilor.

Manganul

Este un micronutrient util în tratamentul stărilor alergice ca rinită și hipersensibilitatea tractului respirator superior.

ALLERDEP® sirop - De primă intenție în prevenția și reducerea manifestărilor alergice asociate infecțiilor de tract respirator

Acest sirop susține funcționarea normală a tractului respirator datorită componentelor active din fitoextractele conținute.

Are efecte benefice datorate diminuării manifestărilor alergice asociate infecțiilor de tract respirator și contribuie la reducerea manifestărilor alergice cutanate (erupții, prurit, roșeață).

ALLERDEP® sirop - pentru tratamentul infecțiilor de tract respirator superior și inferior (recomandat copiilor cu vârsta de peste 6 luni).


Beneficii ALLERDEP® sirop:

Reduce hiperreactivitatea bronșică;
Previne și reduce manifestările alergice asociate infecțiilor de tract respirator prin scăderea inflamației și descongestionarea căilor respiratorii;
Ajută la normalizarea răspunsului organismului la agenții alergeni;
Calmează tusea și fluidifică secrețiile bronșice;
Contribuie la reducerea manifestărilor alergice cutanate (erupții, prurit, roșeață).

 

Prevenția și reducerea manifestărilor alergice asociate infecțiilor de tract respirator

Tratamentul infecțiilor de tract respirator superior și inferior: amigdalite, laringite, bronșite (acute, cronice, astmatiforme), bronhopneumonii, faringotraheobronșite în prezența unui teren atopic

Tratamentul tusei reziduale

Cumpara ALLERDEP® sirop| 51.10 lei

Sugari 6 luni-1 an: 2,5 ml de două ori pe zi, dizolvați în puțină apă, la o oră distanță de mese

Copii 1-3 ani: 5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 3-6 ani: 7,5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 6-12 ani: 10 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 10 ml de 3-4 ori pe zi, la o oră distanță de mese

Recomandări de administrare

Prevenție: cu 2 săptămâni înainte de sezonul infecțiilor respiratorii.

Faza acută: minim 3-4 săptămâni până la 3 luni.

coacăz negru (Ribes nigrum)/(1:66), măceș (Rosa canina)/(1:200), carpen (Carpinus betulus)/(1:200), ginkgo (Ginkgo biloba)/(1:200), urzică (Urtica urens)/(4:1), lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), arin negru (Alnus glutinosa)/(1:200), mentă (Mentha piperita).

ALLERDEP® sirop nu conține zahăr, gluten și lactoză. Nu se recomandă administrarea produsului în timpul sarcinii și alăptării.

Coacăzul negru

Este indicat în reacții inflamatorii de origine alergică ale sistemului respirator. Se comportă în organism ca un cortizon natural, lipsit însă de toxicitate. Determină creșterea nivelului de corticosteroizi, activând astfel răspunsul endogen în procesele inflamatorii și alergice. Acțiunea sa antiinflamatoare se datorează prezenței antocianinelor și flavonoidelor - au o acțiune vitamina P-like și un efect reglator asupra permeabilității membranelor, potențând acțiunea acidului ascorbic și inhibând eliberarea de substanțe inflamatoare.

Măceșul

Are acțiune antiinflamatoare și antialergică, util și în caz de inflamații recidivante, în special asociate cu o componentă alergico-astmatică. Vitamina C conținută stimulează biodisponibilitatea carotenoidelor și flavonoidelor, acțiunea lor sinergică cu acidul ascorbic potențând efectul antioxidant.

Lemnul-dulce, carpenul și arinul negru

Lemnul-dulce conține glicirizină, o saponină cu acțiune antiinflamatoare, emolientă și antispastică, având și roluri importante modulatoare: stimulează fagocitoza realizată de neutrofile și producția de interferon gamma, fiind indicată cu precădere în tratamentul bolilor inflamatorii cronice (bronșita cronică). Carpenul este indicat în tratamentul sinuzitei și, datorită acțiunii spasmolitice și antitusive, în bronșită cronică, iar arinul este recomandat în tratamentul rinitei și toate procesele inflamației mucoasei rinosinusale și traheobronșice.

Urzica și menta

Susțin sănătatea tractului respirator, având acțiune spasmolitică, descongestionantă, expectorantă și balsamică. Menta, datorită mentolului, este utilă în tratamentul afecțiunilor catarale ale tractului respirator superior

Ginkgo

Ginkgolidele conținute inhibă numeroase reacții tipice stărilor alergice și inflamatorii – inhibă bronhoconstricția și edemul induse de PAF, un mediator chimic implicat în reacții inflamatorii, alergice și astmatice, inhibă chemotaxia și degranularea neutrofilelor și reduc citotoxicitatea IgE-mediată. Acțiunea acestora este potențată de prezența flavonoidelor care determină efecte spasmolitice, antiinflamatoare, antialergice și antiastmatice.

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII