Efectele directe ale poluării mediului asupra sănătății

Efectele directe ale poluarii mediului asupra sanatatii

Efectele directe ale poluării mediului asupra sănătății

Poluarea este o problema tot mai serioasa pentru sanatatea noastra. Tot mai multe studii trag alarma despre efectele pe care le are poluarea mediului asupra planetei si implicit asupra locuitorilor sai.

Unii dintre agentii poluanti care se gasesc in mediul vietii noastre au, din nefericire efecte daunatoare foarte bine definite. Alti factori poluanti sunt mai putini "cunoscuti" din prismaefectelor imediate ale sanatatii umane. Si asta pentru ca abia de putina vreme cercetatorii au inceput sa studieze aceste efecte asupra sanatatii copiilor si adultilor...

veti citi
Ce efecte directe produce poluarea asupra sănătății?
categoriile majore de riscuri asupra sănătatii:
Care sunt efectele de sănătate cele mai grave ale poluării?
Copiii, victimele poluarii mediului
Despre efectele poluării

Ce efecte directe produce poluarea asupra sănătății?

Unii dintre agentii poluanti care se gasesc in mediul vietii noastre au, din nefericire efecte daunatoare foarte bine definite. Alti factori poluanti sunt mai putini "cunoscuti" din prismaefectelor imediate ale sanatatii umane. Si asta pentru ca abia de putina vreme cercetatorii au inceput sa studieze aceste efecte asupra sanatatii copiilor si adultilor. In mod cert, viitorul ne va aduce o serie de "surprize" ce vor demonstra cu date si studii efectul dezastruos al poluarii asupra sanatatii.

Iată in continuare categoriile majore de riscuri asupra sănătatii:

Carcinogeni
Agenti cate cauzeaza cancer. Exemple: arsenic, tutun, solventi cu benzenul

Mutageni
Agenti care maresc rata de modificari genetice. Iar acest lucru poate duce la deteriorarea celulelor umane - de unde rezulta cancer. Exemplu: radiatiile ionice.

Teratogeni
Acesti agenti afecteaza fatul in timpul Odiseei Sarcinii, rezultand anomalii la nastere. Exemplu: alcoolul.

Agenti endocrini
Agenti care pot reproduce semnalele purtatorilor chimici ale corpului - hormonii - si pot interfera cu sistemul reproductiv sau glanda tiroida. Exemplu: fitoestrogenii

Neurotoxinele
Acesti agenti distrug sau interfera cu functiile creierului (de exemplu: plumbul, mercurul, Bisfenol policrorinat, pesticide)
Efectele acestor agenti pot fi severe sau subtile - in orice caz sunt agenti care pot produce efecte infricosatoare, desi de abia in colo vom sti mai multe detalii sumbre de la cercetatorii care vor avea si datele dar si curajul sa le publice.

Agenti iritanti si alergeni
Acesti agenti cauzeaza raspunsuri alergice ale sistemului respiratoriu sau pielii.

Care sunt efectele de sănătate cele mai grave ale poluării?

Asa dupa cum spuneamm exista inca prea putine studii concludente despre efectele agentilor poluanti asupra sanatatiii oamenilor, insa e deja de observat ca anumite boli au o rata de crestere alarmanta in ultimele decenii.

Acestea includ:

-Astmul
-Leucemia
-Probleme ale aparatului reproductiv masculin - cum ar fi cancerul testicular la barbatii de origine caucaziana. Aici se constata o crestere de 60% a cazurilor in ultimii 30 de ani. Un alt efect este cresterea ratei de hispospadiaz (o dezvoltare anormala a penisului la baietei) - aici rata de crestere a bolii este de 50% in ultimii 30 de ani. De asemeni, un alt efect este scaderea calitatii spermei.
- Disabilitati de dezvoltare neurologica - cum ar fi dislexia. ADHD sau autism.
- Obezitate.

Poluarea poate cauza nasterea prematura

Copiii, victimele poluarii mediului

Copiii sunt  mai vulnerabili la poluarea mediului
Bebelusii si copiii sunt organisme in crestere si sunt mult mai sensibili la poluarea cu care suntem amenintati zi de zi. Iata Desprecopii iti va prezenta motivele pentru care mediul poate fi un hazard pentru sanatatea copilului tau. Gandeste-te inca o data daca vrei sa locuiesti intr-un oras mare, poluat si incarcat de agenti toxici - sau nu ar fi mai bine sa va mutati spre un orasel mai mic. Desigur, in viata avem de facut alegeri... este insa important sa nu uitam de sanatatea copiilor nostri citeste in continuare cum sunt afectati copiii de poluare.

Despre efectele poluării mai cititi

Poluarea si autismul – o conexiune posibila?

Fumatul pasiv afecteaza arterele copiilor

Cum ii invatam pe copii despre poluare?

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII