Toaleta bebelusilor cu displazie congenitala de sold

Toaleta bebelusilor cu displazie de sold

Toaleta bebelusilor cu displazie de sold

  • Una dintre dificultatile pe care le presupune ingrijirea unui copil cu displazie de sold este toaleta zilnica si aplicarea regulilor de igiena. In functie de tratamentul prescris de medic, de accesoriile utilizate in tratarea displaziei, trebuie aplicate anumite reguli de igiena.
Una dintre dificultatile pe care le presupune ingrijirea unui copil cu displazie de sold este toaleta zilnica si aplicarea regulilor de igiena. In functie de tratamentul prescris de medic, de accesoriile utilizate in tratarea displaziei, trebuie aplicate anumite reguli de igiena.

Cititi totul despre displazia de sold la bebelus:

  • Displazia de sold (luxatia congenitala de sold)
  • Termeni uzuali legati de displazia de sold
  • Tratarea displaziei congenitale de sold
  • Tratarea displaziei congenitale de sold  tratamentul chirurgical

    Toaleta copiilor cu hamuri Pavlik

    Daca in tratament se folosesc hamurile Pavlik, atunci scutecele de unica folosinta sunt mai indicate decat cele textile. Atunci cand schimbati copilul, amintiti-va sa nu il tineti de picioruse, ci mai degraba de coapse. La inceput, schimbatul este dificil, dar pe parcurs devine o obisnuinta. Nu uitati, de asemenea, sa plasati intotdeauna marginea scutecului sub hamuri.

    In principiu, hamurile nu pot fi scoase in timpul baii. De aceea trebuie sa gasiti o modalitate de a spala partile corpului expuse murdariei, fara a afecta integritatea hamurilor. Puteti utiliza un burete mai mare pe care sa asezati bebelusul, langa chiuveta plina cu apa. Spalati partile corpului care sunt expuse cu ajutorul unui prosop umed. Nu lasati nicio clipa copilul nesupravegheat! Unii medici permit scoaterea hamurilor pe timpul baii. Daca vi s-a permis acest lucru, acordati o atentie sporita modului in care puneti la loc hamurile.

    Toaleta copiilor cu Bretele Hewson

    Bretelele Hewson sunt foarte usor de scos si de pus la loc. Aveti mare grija sa puneti corect scutecul, pentru ca orice incretitura va presa pielea beblusului. In general, scoaterea bretelelor este permisa. Totusi, nu lasati copilul prea mult timp fara ele, decat daca doctorul va spune sa faceti acest lucru.

    Toaleta copiilor cu mulaj spica
     
    Toaleta copiilor cu mulaj spica poate fi extrem de dificila. Iata o solutie practica  aveti nevoie de scutece Pampers (marimea 1 si 5), de tampoane folosite de adulti in cazurile de incontinenta si de role de bumbac de tipul celor folosite de stilisti in realizarea permanentului. Taiati complet banda din spate a unui scutec de marimea 1. Inserati un tampon pentru adulti in scutec, apoi presati-l pentru a se lipi de acesta. Infasurati o fasie de rola de bumbac in jurul picioarelor copilului. Introduceti scutecul in partea din spate, ridicand usor fesele bebelusului, apoi fixati si partea din fata.

    Scutecul mai mare, folositi-l pentru exteriorul mulajului. Schimbati scutecele des (la 1  2 ore), pentru a evita murdarirea mulajului. Cand scoateti un scutec murdar, apucati-l mai intai de partea din fata si trageti-l usor. Unele mamici inlocuiesc pur si simplu scutecul marimea 1, cu un absorbant pentru adulti. Incercati mai multe variante, pentru a vedea care e cea mai potrivita pentru copilul vostru.

    Instructinuile referitoare la baie sunt aceleasi ca si in cazul hamurilor Pavlik. Pentru a proteja marginile mulajului de murdarie, introduceti intre piele si mulaj o fasie de tesatura impremeabila. Cand banda se murdareste, poate fi inlocuita usor cu alta noua.

    Pentru a combate mirosul neplacut al mulajului, puteti folosi putin parfum. Acest lucru va face mirosul suportabil. Alegeti un parfum care sa plac ain primul rand copilului.

    Oricat de greu vi se pare la inceput toaleta unui bebelus cu displazie, nu uitati ca rabdarea este cheia reusitei!

    Toate drepturile rezervate - autor: Anamaria Ghiban; desprecopii.com (c) 2011

    Pe forumul Desprecopii.com cititi despre experientele si sfaturile parintilor cu copilasi care au avut Displazie de sold:

    displazie de sold‎ - 
    Ham Pavlik pt displazie de sold!‎ - 
    Depistare displazie/luxatie congenitala de sold‎ -
    Displazie de sold

     Comunitate, grup de suport

    Clinica Virtuala DC
    Consultanta medicala online.

    Dosarul cu bolile copilului

    Sanatatea bebelusului (0-12 luni)

    Mai cititi :

    Alaptarea - dosar complet

    Dezvoltarea nou-nascutului

    Recuperarea mamei dupa nastere

    Sanatatea bebelusului (0-12 luni)


     
  • ✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

    Comentarii vizitatori

    Citeste toate comentariile

    Ce sentimente ti-a produs acest articol?

    Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

    Scrie un comentariu

    Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

    Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

    DA (este întrebare)
    NU (nu este întrebare)


    Cod:

    Ai o întrebare pentru alte mămici?
    ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII