Cand doarme bebelușul toată noaptea: un răspuns pentru mămicile obosite

Cand doarme bebelusul toata noaptea: un raspuns pentru mamicile obosite

Cand doarme bebelușul toată noaptea: un răspuns pentru mămicile obosite

Odată ce devii mamică de bebeluș, vine și o buna zi in care începi să iti pui zeci de intrebări legate de somnul bebelușului. Una din primele intrebări presante este despre somnul de noapte....

De ce adoarme asa de greu, de ce adoarme numai cu mine, de ce doarme așa de putin, de ce se trezește atat de des ... și, intrebarea pe care și-o pun toatea mamicile de bebeluși: când doarme bebelușul toată noaptea?

- despre Cand doarme bebelusul toata noaptea: un raspuns pentru mamicile obosite, veti citi:
Cand doarme bebelusul toata noaptea?
Cand bebelusul are un orar intern de somn
Doar cine nu are copii crede ca stie cum doarme un bebelus
Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte
Somnul bebelusului: cat doarme si de ce nu doarme
Ajutor bebelusul plange non stop si eu am nervii pe bigudiuri
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Despre somnul bebelusului merita citit si
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi? 

Cand doarme bebelusul toata noaptea?

Odata ce devii mamica de bebelus, vine si o buna zi in care incepi sa iti pui zeci de intrebari legate de somnul bebelusului. De ce adoarme asa de greu, de ce adoarme numai cu mine, de ce doarme asa de putin, de ce se trezeste atat de des ... si, intrebarea pe care si-o pun toatea mamicile de bebelus: cand doarme bebelusul toata noaptea?

Cand bebelusul are un orar intern de somn

Cu siguranță, mulți părinți așteaptă cu nerăbdare momentul în care bebelușul lor va începe să doarmă toată noaptea. Este important să înțelegem că aceasta este o dezvoltare treptată și individuală pentru fiecare copil. De obicei, în primele 18-20 de săptămâni, bebelușii nu au un program regulat de somn și se trezesc frecvent pe parcursul nopții.

Cu toate acestea, în jurul vârstei de 5 luni, mulți bebeluși încep să dezvolte un anumit model de somn și să doarmă perioade mai lungi pe timpul nopții. Este important să avem răbdare și să înțelegem că această tranziție variază de la un copil la altul. Până atunci, este recomandat să ne adaptăm la nevoile lor și să le oferim confort și siguranță pe timpul nopții. Cu timpul, majoritatea bebelușilor își vor regla treptat obiceiurile de somn, iar părinții vor putea să se bucure de nopti mai liniștite.

A dormi toata noaptea - pentru un bebelus - inseamna sa doarma 6 ore de somn ne-intrerupt in timpul noptii. Asa ca atunci cand ajungeti la aceste momente, ti se va parea si tie, mamico - o noapte lunga :)

Ceea ce trebuie sa mai stii insa este ca pana si copilasii de 4-5 ani se vor trezi in miezul noptii cu anuntul: Mami am avut un vis urat...

Pana cand bebelusul va incepe sa doarma noaptea, tu vei fi o mombie - citeste Mombie: acele mamici ...

Doar cine nu are copii crede ca stie cum doarme un bebelus

Pe scurt, conceptul ca un copil doarme toata noaptea exista in special in mintea celor care nu au copii....Pentru ca iata Cat trebuie sa doarma zilnic un nou-nascut: intrebari si clarificari

Vise frumoasa nou-nascutului tau, mamico!

► Citeste in continuare Bebe plange mult noaptea - ce vor crede vecinii? 4 strategii pentru ca sa nu te simti vinovata

Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte

Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere? Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare.

In primele zile el e treaz cam o ora pe zi, aceasta perioada crescand la trei ore pana la sfarsitul plinei luni de viata. De asemenea, incepand de la o luna copilul va reusi sa doarma mai mult timp fara pauza.

ncepand de la noua luni, copilul va dormi ceva mai putin, ii sint de obicei suficiente doua reprize de somn pe zi, una in jurul orei 10, una pe la 2 dupa-amiaza. AIci vei gasi DIAGRAMA DE SOMN A BEBELUSULUI.

Somnul bebelusului: cat doarme si de ce nu doarme

Cat de mult doarme un bebelus?

Ei bine, unii bebelusi dorm cate opt ore incontinuu inca de la bun inceput, in timp ce altii se trezesc de nenumarate ori pe noapte. Iata cat doarme bebelusul si de ce ar putea sa nu doarma precum si sfaturi pentru un somn linistit al bebelusului. Citeste pe larg multe raspunsuri la intrebarea: Somnul bebelusului: cat doarme si de ce nu doarme?

► Citeste si Somnul bebelușilor și obsesia părinților obosiți - oare nu abordăm greșit problema?

Ajutor bebelusul plange non stop si eu am nervii pe bigudiuri...

Ajutor bebelusul plange, e inconsolabil, am nervii pe bigudiuri si sunt asaltata de sfaturi din care nu mai inteleg nimic.

Ce facem cand bebe plange si iar plange?  Bine ai venit in clubul mamicilor inteligente ... si iata niste sfaturi de bun simt pe care le poti citi in liniste despre momentele cand crezi ca o iei razna ...citeste mai departe aici.

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

 Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor. DESCARCA ACEASTA APLICATIE PENTRU ANDROD AICI.

Despre somnul bebelusului merita citit si:

Bebelusul este agitat si nervos: 5 modalitati de a-l calma
Ritualul de somn al unui bebelus
10 motive pentru care bebelusul nu doarme noaptea sau doarme agitat
Somnul bebelusului si copilului: Asteptari realiste de la nastere pana la 5 ani
Invata-ti bebelusul sa doarma in numai 7 zile: diagrama lectiei si sfaturi de somn
Rutina Somnului la bebelus (VIDEO)

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2023
Referinte:
The Journal of Psychology
Acedemia Americana de Pediatrie

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. nicoleta
    nicoletatrimis la 7/7/2019

    foarte util

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII