În ce spitale se poate face recoltarea de celule stem? Ne explică medicul ginecolog

In ce spitale se poate face recoltarea de celule stem? Ne explica medicul ginecolog | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

Colectarea de celule stem este posibilă în toate spitalele din România (de stat sau private) și indiferent de tipul nașterii – naturale sau prin operație cezariană. Acum că femeile însărcinate știu că recoltarea de celule stem se poate face în orice maternitate decid să nască, doamna Dr. Matei Irina, Medic Specialist Obstetrică - Ginecologie, la Rețeaua Medicală Wellborn, ne va povesti în continuare despre beneficiile pe care le aduce această procedură.

 Ce sunt celulele stem?

Țesuturile noastre sunt în mare parte compuse din celule specializate, există aproximativ 200 de tipuri diferite. Printre cele mai cunoscute se numără: globulele roșii, neuronii, adipocitele, fibroblastele sau osteocitele. Aceste celule au o durată de viață mai mică decât durata noastră de viață. Prin urmare, ele trebuie înlocuite atunci când mor. Celulele stem sunt celule care nu au fost încă diferențiate sau specializate pentru a îndeplini o funcție definitivă și specifică. Au atât capacitatea de a se autoreînnoi, cât și de a se diferenția în mai multe tipuri de celule în funcție de nevoile organismului nostru.

 Celulele stem nu sunt toate la fel

Există o distincție fundamentală între celulele stem embrionare și celulele stem adulte. Celulele stem embrionare, prezente în embrionul de o săptămână, sunt capabile să producă toate tipurile de celule diferențiate găsite în corpul nostru (celule stem totipotente). Utilizarea lor nu este etică, deoarece extracția unei celule stem embrionare duce la distrugerea embrionului în sine.

Celulele stem adulte, prezente în anumite țesuturi și organe, pot da naștere la diferite tipuri de celule specifice (celule stem multipotente sau pluripotente) sau pot da naștere unui anumit tip de celulă (celule stem unipotente).

 Cele mai frecvente surse de celule stem sunt: măduva osoasă, cordonul ombilical și țesutul adipos

În decursul ultimilor 10 ani au fost acordate 2 premii Nobel pentru cercetarea în acest domeniu. Peste 5000 de studii clinice sunt în acest moment în desfășurare pentru evaluarea eficacității noilor terapii celulare.

Se pare că celulele stem, nu numai din sângele din cordonul ombilical, ci și din țesutul cordonului ombilical, sunt deosebit de potrivite pentru utilizarea în medicina regenerativă. Deja astăzi, țesutul osos, țesutul pielii, țesutul nervos și țesutul cardiac pot fi regenerate folosind celule stem. Așadar există un potențial enorm ale celulelor stem perinatale.

Ceea ce este clar astăzi este că celulele stem din cordonul ombilical oferă o posibilitate de tratament - de multe ori singura - pacienților care suferă de boli grave, în special de sânge, dar nu numai. Pentru viitor, se are în vedere ca datorită celulelor stem se poate găsi o soluție pentru un număr mare de boli foarte grave și difuze.

Pachetele Biogenis

Cât costă recoltarea?

Biogenis este o bancă de celule stem privată ce face parte din grupul FamiCord, grup European de bănci de celule stem cu locaţii de stocare proprii, partenere şi comerciale în România, Spania, Letonia, Polonia, Germania, Italia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bosnia Herzegovina, Statele Unite.

Accesează mai jos pagina unde sunt explicate clar pachetele de recoltare Biogenis şi preţurile acestora.

Consultă lista de prețuri

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️