Când este greața la copii un motiv de îngrijorare și cum reducem natural stările de rău?

Cand este greata la copii un motiv de ingrijorare si cum reducem natural starile de rau?

Când este greața la copii un motiv de îngrijorare și cum reducem natural stările de rău?

Pe scurt

  • Greața poate fi definită ca o senzație de rău în stomac, însoțită de un impuls involuntar de a vomita. Dar greața nu este o boală, ci un simptom complex al diferitelor afecțiuni de bază ce poate fi deseori gestionată acasă.

     

    Cu toate acestea, e important să știm când să cerem ajutor dacă starea copilului nu se îmbunătățește.

Ce cauzează greața la copii?

Greața poate fi declanșată de diverse condiții. Următoarele sunt cele mai frecvente cauze ale senzației de greață în rândul copiilor și adolescenților.

 Toxiinfecții alimentare: bacteriile, virusurile sau paraziții pot pătrunde în tractul gastrointestinal prin alimente și apă contaminate. Acești agenți infecțioși eliberează toxine, care pot provoca intoxicații alimentare. Câteva exemple de agenți patogeni sunt salmonella, shigella, E. coli și norovirusurile. Simptomele comune includ greață, vărsături, diaree, crampe abdominale și febră.

 Gastroenterita: Este o inflamație a mucoasei intestinale cauzată de agenți patogeni. Gastroenterita virală (gripa stomacală) este un tip comun de gastroenterită cauzată de norovirus, rotavirus, adenovirus, enterovirus sau alte virusuri. Simptomele pot include greață, diaree, dureri abdominale, vărsături, dureri de cap, febră și frisoane. Gastroenterita se răspândește prin alimente contaminate sau prin atingerea suprafețelor infectate. Virușii care provoacă de obicei gastroenterita se răspândesc ușor. Doar igiena atentă (în special spălarea mâinilor) poate preveni răspândirea acestor infecții.

 Constipația: Constipația poate provoca uneori greață. Un efect colateral al constipației este apariția senzației de greață.

 Indigestia: Mâncatul în exces sau prea repede poate duce la indigestie. Poate provoca disconfort, greață (cu sau fără vărsături), eructație, arsuri la stomac sau balonare.

 Stresul: Stresul emoțional (anxietate, depresie sau stres mental) poate provoca greață funcțională (când nu a fost identificată nicio afecțiune de bază) în rândul copiilor și adolescenților. Alte simptome pot include dureri abdominale funcționale, piele palidă (paloare) sau oboseală.

 Reacția la anumite alimente, mirosuri sau situații: Anumite alimente sau mirosuri puternice pot provoca greață sau vărsături. În plus, intoleranța la anumite produse alimentare, cum ar fi produsele pe bază de lactate (intoleranță la lactoză) poate provoca greață, balonare sau dureri abdominale la copii. Răul de mișcare duce, de asemenea, la greață.

 Expunerea la substanțe chimice sau toxine: Substanțele sau produsele toxice care sunt utilizate în viața de zi cu zi, cum ar fi alcool, anumite produse cosmetice, pesticide și produse de curățenie pot provoca toxicitate ușoară până la gravă la copii. Unele dintre simptomele comune ale toxicității includ greață, vărsături, dureri de cap, iritații ale pielii și ochilor, etc.

 Medicamente: Greața indusă de medicamente este unul dintre cele mai frecvente efecte secundare ale medicamentelor. Greața și vărsăturile pot fi, de asemenea, induse din cauza chimioterapiei sau anesteziei administrate înainte de o operație.

 Ulcer peptic: Aceste răni apar în stomac sau în partea superioară a intestinului subțire. Sunt adesea cauzate de infecția cu bacteria Helicobacter pylori și se caracterizează prin greață, dureri abdominale acute, eructație, sughiț, pierderea poftei de mâncare și scădere în greutate.

 Pietre la rinichi: Acestea sunt o masă solidă tare de minerale și elemente formate în rinichi. Unele dintre simptomele comune ale afecțiunii sunt dureri severe de spate sau laterale, greață și vărsături.

 Boala vezicii biliare: Această afecțiune apare din cauza blocării căii biliare, adesea ca urmare a calculilor biliari. Semnele timpurii pot include dureri abdominale, greață sau vărsături, mai ales după masă.

 Boala de reflux gastroesofagian (GERD): Această afecțiune apare atunci când conținutul stomacului revine (reflux acid) și irită esofagul. Simptomele comune pot include greață, arsuri la stomac, respirație urât mirositoare și vărsături.

 Infecția tractului urinar: Aceasta este mai frecventă la femei decât la bărbați. Simptomele pot include greață, vărsături, dureri abdominale sau de spate, febră și frisoane și durere sau arsură în timpul urinării.

 Sindromul intestinului iritabil (IBS): Această problemă cronică afectează intestinul gros sau colonul. În IBS, colonul pare normal, dar nu funcționează corespunzător, ceea ce duce la simptome precum dureri abdominale, greață, crampe abdominale, balonare și mucus în scaun.

 Hepatita virală: Hepatita virală este o inflamație a ficatului și este asociată cu consumul de alimente și apă contaminate. Simptomele precoce pot include febră, oboseală, dureri de cap, greață, vărsături și dureri abdominale.

 Comoția: Este o leziune traumatică ușoară a creierului din cauza unei căderi sau a unei lovituri la cap. Câteva simptome ale comoției includ dureri de cap, greață, vedere încețoșată, amețeli și probleme la mers.

 Migrena: Cefaleea sau migrena primară este subdiagnosticată la copii și adolescenți. Alături de durerile de cap, simptomele migrenei pot include greață, sensibilitate la lumină, oboseală și pierderea poftei de mâncare.

Când este greața la copii un motiv de îngrijorare?

Greața este un simptom comun la copii și de multe ori nu este cauzată de o problemă gravă de sănătate. Cu toate acestea, există unele situații în care greața poate fi un semn al unei afecțiuni mai grave și ar trebui să soliciți imediat ajutorul medicului dacă copilul:

 are vărsături severe și nu poate păstra lichidele sau alimentele în stomac;
 are simptome care includ diaree, febră și dureri abdominale;
 are durere de cap severă sau vărsături după o accidentare la cap;
 are dureri de stomac severe care durează mai mult de câteva zile;
 are o creștere a greutății sau o scădere bruscă în greutate;
 are o presiune arterială scăzută, oboseală, confuzie sau amețeli;
 are simptome care includ pierderea conștienței, convulsii sau probleme de respirație.

În general, greața la copii este adesea cauzată de o indigestie, un virus sau o reacție la un aliment sau medicament.

Cum poți reduce natural stările de rău?

Există câteva modalități simple și naturale de a reduce greața și voma la copii:

 Hidratare adecvată: Asigură-te că al tău copil bea suficiente lichide pentru a preveni deshidratarea. Apa, supele sau sucurile naturale pot fi bune pentru hidratarea copilului.
 Mese ușoare: Alimentele ușoare, cum ar fi bananele, orezul, merele sau pâinea prăjită, pot fi ușor de digerat și pot ajuta la reducerea greaței.
 Aromaterapia: Parfumurile sau mirosurile plăcute, cum ar fi uleiurile esențiale de mentă, lavandă sau lămâie, pot ajuta la reducerea senzației de greață.
 Odihnă adecvată: Asigură-te că are suficient timp de odihnă pentru a se recupera și pentru a preveni exacerbarea senzației de greață.

Fitoterapia previne și reducere senzația de greață

Greața nu este niciodată o senzație plăcută, mai ales pentru copii, deoarece îi lasă epuizați și obosiți. Cu toate acestea, folosirea suplimentelor alimentare pentru a o preveni și reduce, a îmbunătăţi digestia sau a calma crampele abdominale, poate ajuta copilul mai mult decât ai putea crede.

Timp de generații, oamenii au folosit remediile casnice ca prim pas de acțiune pentru a trata orice probleme sau simptome legate de sănătate la copii. În timp ce acestea pot fi sigure pentru copii, unele pot fi prea puternice pentru ca aceștia să le metabolizeze. Prin urmare, este întotdeauna recomandat să alegi un remediu care a fost testat și dovedit eficient conform studiilor științifice.

Ghimbirul (Zingiber officinale) este unul dintre cele mai consumate condimente alimentare din lume, dar este folosit și pentru tratarea a numeroase afecțiuni. Este, de asemenea, recunoscut de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) ca aditiv alimentar sigur de utilizat.

Nausolvit® picături orale conține extract standardizat de ghimbir, fiind indicat în combaterea răului de mișcare, dar și în reducerea semnificativă a stărilor de greață și vărsăturilor legate de consumul excesiv de alimente și tratament medicamentos.

Ghimbirul blochează receptorii gastrici serotoninergici implicaţi în reflexul vomei, ducând astfel la o reducere a stării de greaţă.

Ghimbirul are acţiune antiinflamatoare prin capacitatea de a influenţa activitatea Cox şi Lox, diminuând producţia de prostaglandine proinflamatoare.

De asemenea, are capacitatea de blocare a receptorului serotoninergic care duce la o creştere a eliberării de acetilcolină, neurotransmiţător capabil să crească motilitatea gastrică -> acţiune prokinetică -> stimulează secreţiile salivare, biliare şi gastrice -> efect colagog şi hepatoprotector.

NAUSOLVIT® PICĂTURI ORALE - De primă intenție în eliminarea disconfortului dat de greață și vărsături.

NAUSOLVIT® PICĂTURI ORALE: Citeste prospectul | Cumpara online

 

Supliment alimentar cu extract din plante şi îndulcitori

BENEFICII:

 Previne starea de rău de mişcare.
 Reduce stările de greaţă.
 Îmbunătăţeşte digestia.
 Calmează crampele abdominale.

Combaterea răului de mişcare

Tulburările digestive legate de consumul excesiv de alimente şi tratament medicamentos

Cumpara NAUSOLVIT PICĂTURI ORALE | 39.30 lei

Copii 6 luni - 1 an: 2 picături/kg corp o dată pe zi

Copii 1 – 3 ani: 10 picături de 3 ori pe zi

Copii 3 – 6 ani: 15 picături de 3 ori pe zi

Copii 6 – 12 ani: 20 picături de 3 ori pe zi

*0.5 ml de produs este echivalentul a 10 picături.

Extract standardizat de ghimbir (Zingiber officinalis)

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII