Cum să îți ajuți fiica adolescentă să depășească sindromul premenstrual și crampele: Ghid pentru zile mai ușoare

Cum sa iti ajuti fiica adolescenta sa depaseasca sindromul premenstrual si crampele: Ghid pentru zile mai usoare

Pentru multe adolescente, atât perioada premenstruală cât și crampele din timpul menstruației pot fi momente cu adevărat neplăcute!

Sindromul premenstrual (PMS) poate să apară ca un companion nedorit, aducând cu sine o serie de simptome neplăcute: de la schimbări de dispoziție și oboseală la crampe menstruale intense și alte inconveniente neplăcute. Tocmai din acest motiv, pentru mamele de adolescente dar și pentru tinerele fete care citesc, este important să discutăm despre cum putem face această perioadă mai ușor de gestionat.

Susține și înțelege perioada menstruală a fiicei tale

Menstruația este o parte normală și sănătoasă a vieții unei femei. Cu toate acestea, pentru multe dintre noi, este o luptă continuă cu propriul nostru corp.

Atunci când navighezi pe rețelele sociale și vezi discuții despre menstruație, devine evident că există o varietate de percepții despre această experiență. Unii o consideră o povară, alții o numesc un "blestem" sau chiar o "durere regală".

Pentru adolescentele care descoperă pentru prima dată lumea menstruației, este normal să se simtă speriate sau copleșite de gândul durerii și al disconfortului. Simptomele menstruației pot fi, într-adevăr, neplăcute pentru fetele tinere. Deși în general nu sunt motive de îngrijorare, unele aspecte pot necesita consult medical.

Iată cum îți poți ajuta fiica să gestioneze cu încredere majoritatea problemelor menstruale.

Ce este sindromul premenstrual (PMS/SPM)?

Sindromul premenstrual este perioada în care fiica ta (dar și majoritatea femeilor, de altfel) poate experimenta o varietate de schimbări de dispoziție și ale corpului înainte sau în timpul menstruației. De obicei, aceste simptome sunt cele mai intense cu aproximativ 4 zile înainte de menstruație și se atenuează în primele 2 până la 3 zile ale acesteia.

Pentru multe fete, aceste schimbări pot fi destul de vizibile, incluzând iritabilitate, sensibilitate crescută, stări de furie, anxietate sau chiar tristețe. Este un moment dificil nu doar pentru fiica ta, ci și pentru întreaga familie. Acordându-i spațiu și intimitate în această perioadă, poți face lucrurile mai ușoare pentru toți, fără a necesita eforturi semnificative.

Dacă observi că schimbările de dispoziție ale fiicei tale sunt severe și afectează semnificativ activitățile de zi cu zi, este posibil să fie util să discuți cu medicul de familie.

Care sunt semnele și simptomele sindromului premenstrual?

Când vine vorba de sindromul premenstrual, este ca și cum ai avea un călător neinvitat în mașină în drum spre destinație. Poate fi trist și capricios uneori, iar alteori poate transforma drumul într-o adevărată aventură plină de provocări. Astel, o fată care suferă de sindrom premenstrual poate experimenta tristețea, iritabilitatea, oboseala, pofta de mâncare (și nu neapărat pentru alimentele cele mai sănătoase), sau chiar un bagaj nelipsit care conține dureri de cap și de spate, balonare, și multe altele.

Este ca și cum ai străbate un drum pietruit - plin de denivelări, dar totuși, ajungi la destinație cu zâmbetul pe buze.

Cum poți să o ajuți pe fiica ta dacă trece prin sindromul premenstrual?

Iată câteva recomandări care ar putea să-i fie de ajutor fiicei tale în cazul în care se confruntă cu sindromul premenstrual:

Pentru a gestiona pofta de mâncare: încurajeaz-o să adopte o dietă echilibrată, plină de fructe și legume proaspete.
 Pentru a reduce balonarea: recomandă-i să limiteze consumul de sare.
 Pentru a calma nervozitatea sau anxietatea: sugerează-i să evite consumul de cofeină și să facă exerciții fizice.
 Pentru a ameliora durerile de spate, de cap sau de sâni: încurajeaz-o să folosească o pernă încălzită sau să ia medicamente fără prescripție medicală dar recomandate de medic, cum ar fi acetaminofen sau ibuprofen.
 Pentru a se relaxa: îndeamn-o să practice yoga sau meditația.
 Pentru a preveni și trata acneea: sfătuiește-o să colaboreze cu un dermatolog.

Cumulul de simptome fizice și emoționale care însoțesc menstruația lunară a femeii a fost denumit generic sindrom premenstrual. În această perioadă, vă puteți confrunta cu retenție de apă, dar și cu stări emoționale de tristețe, anxietate, nervozitate, oboseală și insomnii. Statisticile arată că 3 din 4 femei aflate la vârsta fertilă trec prin diferite forme ale sindromului premenstrual, iar o mare parte dintre acestea prezintă simptomatologie moderată, care le afectează calitatea vieții.

Pentru a face față acestor provocări, există produse precum Mastrelle® Premenstrual, special concepute pentru femeile care experimentează simptomele sindromului premenstrual.

Avantajele utilizării Mastrelle® Premenstrual includ:

Vitex Agnus-Castus, care ameliorează simptomele sindromului premenstrual
Splinuța, menținând sănătatea tractului urinar
Ghimbirul, care tonifică organismul
Vitamina B6, reglează activitatea hormonală și contribuie la menținerea sănătății psihice

Acest produs reprezintă o soluție eficientă pentru femeile care resimt disconfort în perioada premenstruală, ajutându-le să gestioneze mai bine simptomele și să ducă o viață mai confortabilă.

Detalii KIT menstruatie >>aici

Ce poate ajuta la ameliorarea crampelor menstruale?

Crampele menstruale sunt acele dureri resimțite în partea inferioară a abdomenului în timpul menstruației unei fete. Ele pot apărea în special în primele zile ale ciclului menstrual și sunt cauzate de prostaglandine, acele substanțe chimice din corp care determină contractarea mușchilor uterului.

Dacă fiica ta se confruntă cu crampe menstruale, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a-i ușura disconfortul:

 Încurajeaz-o să rămână activă. Exercițiile fizice regulate pot aduce un mare ajutor în ameliorarea crampelor.
 Sugerează-i să facă exerciții de întindere și un masaj ușor al abdomenului pentru a relaxa mușchii.
 Nu ezita să discuți cu medicul despre posibilele tratamente sau medicamente care ar putea să reducă simptomele.
 Îi poți oferi o sticlă cu apă caldă sau o pernă încălzită, pe care să o plaseze pe abdomenul inferior sau pe spate pentru un efect de calmare suplimentară.

În plus, o recomandare eficientă pentru ameliorarea durerilor menstruale este utilizarea plasturelui Mastrelle Dureri Menstruale. Acest plasture cu efect de încălzire este indicat adolescentelor cu vârsta peste 12 ani și oferă o soluție noninvazivă pentru disconfortul asociat menstruației. Forma specială a plasturilor permite aplicarea indiferent de zonă și momentul zilei, oferind libertate de mișcare. Plasturele poate fi utilizat timp de până la 8 ore, asigurând o temperatură continuă de 50-60°C, contribuind astfel la ameliorarea durerilor menstruale.

Sprijin reciproc între adolescente: Învățăm împreună

Încurajează-ți fiica să înțeleagă că experiențele legate de menstruație sunt comune și că se află în aceeași situație cu alte adolescente. A oferi sprijin este un gest pozitiv care poate întări sentimentul de apartenență și comunitate.

A păstra un absorbant sau un tampon de rezervă pentru o prietenă care are nevoie este un gest mic, dar important. De asemenea, să observi discret dacă o prietenă sau o altă fată are un accident și să-i oferi ajutor este o modalitate de a arăta empatie și sprijin.

Prin extinderea bunăvoinței față de ceilalți, adolescenții (atât fetele cât și băieții) își pot consolida sentimentul de comunitate și solidaritate, transformând experiența menstruației dintr-una înfricoșătoare și solitară într-una pozitivă și plină de putere.

Mai multe despre produsele din gama Mastrelle® pentru dureri menstruale.

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

 

Promoții speciale și reduceri

Accesează chiar acum ShopFiterman.ro și profită de reducerile și promoțiile speciale.

În fiecare săptămână descoperi noi surprize la produse pentru tine și cei dragi.

Produse pentru bebeluși
Produse pentru adulți
Produse mămici frumoase
Îngrijire personală
Produse pentru tătici puternici

www.ShopFiterman.ro