Mai vreau copii si telefonia mobila ...

Mai vreau copii si telefonia mobila

Mai vreau copii si telefonia mobila ...

In pana de idei, creatorii romani de reclame pentru telefonia mobila au descoperit un nou accesoriu: copiii. Mai vreau copii - este o insulta (poate prea fina pentru unii creatori de reclame) la adresa familiilor care au probleme cu fertilitatea, la adresa familiilor cu un copil bolnav, si la adresa fiecarei femei care, conform reclamei, este pusa in situatia de executant fara decizie.

Mai vreau copii ....spune personajul femeii buimace din asternut,  ridicandu-se mistic dintr-un somn cerebral...

In pana de idei, creatorii romani de reclame pentru telefonia mobila au descoperita un nou accesoriu: copiii.
Ce idee brilianta, s-au felicitat intre ei trupa pretioasa si obosita de atatea brainstorminguri. Dupa multe pitchuri, negocieri spionari, s-a decis: Ei erau echipa predestinata sa nasca un nou concept menit sa creasca vanzarile abonamentelor si pachetelor de vorbareala intr-o tara in care numai ne-cuvantatoarele au ramas fara un telefon mobil.

Scenariul s-a tesut in timp, exact ca o sarcina: cu testari, cu implemetari, cu tranchilizante (sub forma de cafea), si cu pregatiri. Asa a intrat in scena, rebranduit, un personaj - pentru mine antipatic, dar e pur si simplu o opinie personala  - ale carui motive de celebritate imi sunt necunoscute.

Sesizand o nisa, domnul cu nume de artist cerebral (aici avem de ales daca are prea mult sau prea putin - e iar o optiune personale ...) a luat cu asalt rolul de tatic. De cum a facut odrasla lui ochi, in graba mare, i-a facut pagina de facebook, si fara a-i cere permisiunea s-a apucat sa-i administreze imaginea publica si sa ii numere like-urile.


personajul tata al natiunii...

Si iata cum si de unde le-a inflorit idea publicitarilor, idea de copil pe post de accesoriu. Pentru ca desigur in Romania, despre copii nu putea vorbi, visa, gandi si inspira la procreatie decat acest tata-cu nume de creier, care noaptea viseaza o gasca de robotei cu chipul, varsta si asemanarea ... cum altfel, odraslei.

Roboteii se agita, se lanseaza si se propulseaza in mintea Creierului si acesta, se trezeste mahmur, langa nevasta, apostoland filozofic: Mai vreau copii (Nu am gasit traducerea in latina).

Ce relatie exista intre acest personaj, copii si abonamente la telefoane si alte pachete de vorbareala, ramane la imaginatia si libertatea fiecarui telespectator. Coplestiti de genialitatea momentului, publicitarii nu au mai insistat.

Asadar, iata deci cum copiii sunt transformati in accesorii. 'Hai sa mai tragem niste plozi femeie' sau idea din spatele elegantului Mai vreau copii - este in sine o insulta la institutia familiei. Inutil de a explica, dar totusi copiii nu se fac la idea si indemnul unui barbat animat de un vis. Continuind logica, copii nu se fac pentru a a-ti cumpara un abonament telefonic si nici abonamentele avantajoase nu se dau daca vii cu copiii la ghiseu. (inca nu ...)

Mai vreau copii este o insulta (poate prea fina pentru unii creatori de reclame) la adresa familiilor care au probleme cu fertilitatea, la adresa familiilor cu un copil bolnav, si la adresa fiecarei femei care, conform reclamei, este pusa in situatia de executant fara decizie.

Ca au emigrat milioane de romani se alte tari se stie, daca daca a ramas doar acest personaj sa joace rolul de tata al natiunii - care mai comanda niste copii ca pe o lada de bere... asta da, lipsa de inspiratie...

Nu stiu cat va convinge sau nu aceasta reclama ne-inspirata, de care trupa de creatori este probabil foarte mandra, dar un lucru este sigur: habar nu au despre copii.

Intr-o tara macho insa, unde abuzurile si insultele mediatice trec deseori ca amuzante ... e totul posibil. La fel de posibil ca sloganul Mai vreau copii sa fie folosit cu succes si la urmatorul pitch cu reclame la bere ...

autor: Milena S., redactor Desprecopii.com Toate drepturile rezervate, noiembrie 2011, Desprecopii.com

Despre meseria de parinte, cititi:

Evalueaza acest articol
 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)
forumuri specializate Forumuri specializate
 • In unul sau n doi, mergem ai departe
  In unul sau in doi... mergem mai departe!

  Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

 • La Bucatarie
  La Bucatarie

  Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Bucatarii si bucataresele au cuvantul!

 • Ajutor umanitar

  Esenta comunitatii noastre este oferirea ajutorului celor care trec prin momente grele. Nu uita ca si tu poti face un bine.

 • Forumul General

  Sufrageria Comunitatii DC. Aici ne intalnim, ne prezentam si sporavaim despre orice.Vii?

 • Clinica Virtuala DC

  Consultanta medicala online.


5 comentarii din 6
Trimis de Gabi

Ha, ha, ha! Karina, credeam ca o sa simti ironia...Evident c-am scris ca sa fiu in ton cu articolul. Dar se pare ca nu mi-a iesit...de vreme ce nu te-ai prins. Poate alta data. Pina una alta, cine scrie are totusi dreptate: ne infasuram in tot felul de mantii doar-doar atragem lumea. Prea usor (ieftin?) se vind unii...

Trimis de elisaelisa

fetita mea adora acea reclama si cand aparea la tv dansa si ea ca acei copii,si nu numai fetitei mele ii placea aceea reclama,cunosc mai multi,am sesizat ca nu o mai baga asa de des si nu stiam de ce ?

Trimis de Karina

pentru gabi: se scrie altminteri, si nu alminterea ...Si pe mine ma irita reclama asta dar vad ca au scos-o si au inlocuit-o cu alta varianta ... deci la mai multa lume nu a placut.!!

Trimis de Gabi

HM! ”Idea” se scrie cu doi ”e” si dupa ”Mai vreau copii” trebuie pus semnul exclamarii. Alminterea, articolul sustine bine. Pentru cine vrea sa vada asa treaba. Pe mine m-a distrat reclama. Si o prefer uneia cu-o siliconata despuiata...

Trimis de Roxana

Foarte bine ati remarcat.E o reclama iritanta si lipsita de imaginatie.O urasc si cand vad ca apare dau repede pe alt canal.

Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

(!) Adresa de e-mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

Inchide

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.