Foetus party un nou trend al gravidutelor

Foetus party un nou trend al gravidutelor

Foetus party un nou trend al gravidutelor

Daca botezul sau prima baita de dupa botez fac parte din traditiile legate de sarbatorirea venirii pe lume a unui pui de om, in ultima vreme se pare ca formele de celebrare a nasterii unui bebelus incep sa cunoasca noi dimensiuni, adaptate lumii in care traim. Un obicei din ce in ce mai des intalnit mai ales in SUA si in tarile anglofone este asa-numita Foetus party care tinde sa se transforme intr-un adevarat trend.
Daca botezul sau prima baita de dupa botez fac parte din traditiile legate de sarbatorirea venirii pe lume a unui pui de om, in ultima vreme se pare ca formele de celebrare a nasterii unui bebelus incep sa cunoasca noi dimensiuni, adaptate lumii in care traim. Un obicei din ce in ce mai des intalnit mai ales in SUA si in tarile anglofone este asa-numita foetus party care tinde sa se transforme intr-un adevarat trend.

In ce consta asa-zisa petrecere? La drept vorbind este un fel de reuniunie a familiei si a apropiatilor acesteia pentru a asista la una dintre ultimele ecografii ale bebelusului, inainte ca acesta sa se nasca. Si, pentru ca totul sa fie si mai spectaculos, ecografia trebuie sa fie musai 3D sau 4D.

Mai cititi:

Desi pare sa aiba mare succes in occident, aceasta practica a starnit criticile specialistilor, exprimate recent pe site-ul BBC News, care considera ca este o metoda de transformare a sarcinii in ceva derizoriu, prin expunerea publica nejustificata. Ecografia se transforma practic intr-o forma de divertisment familial, uitandu-se scopul initial al acesteia. De altfel, chiar inaintea aparitiei acestor foetus parties, tendinta de a transforma ecografiile bebelusului intr-un instrument de divertisment se profilase deja, prin aceea ca ecografiile pot fi inregistrate pentru a fi ulterior vizionate in familie.

Ce este, asadar, in neregula cu aceste obiceiuri legate de ecografiile bebelusului? In primul rand, faptul ca viitoarea mamica isi mediatizeaza sarcina inainte ca aceasta sa fie dusa cu bine la final, poate afecta negativ starea unei femei care intampina probleme legate de maternitate. Sa nu uitam ca, din nefericire, uneori pot aparea lucruri negative in ultima clipa. Presiunea psihologica ce s-ar putea crea intr-o astfel de situatie este considerabil marita prin existenta unor astfel de episoade de divertisment maternal.

O alta problema tine de etica, mai exact de drepturile bebelusului inainte ca acesta sa se nasca. E drept ca in majoritatea tarilor legislatia actuala ii permite mamei sa ia toate deciziile referitoare la fatul sau inainte de nasterea acestuia. Dar acest abuz de ecografiile fara o finalitate medicala nu expune oare bebelusul la anumite riscuri? In plus, aceasta exhibare a sarcinii sub aparenta unei simple formalizari a mandriei viitorilor parinti nu este oare un atentat la intimitatea copilului?

Anne Bacus, specialist in psihologia copilului, autoare a mai multor studii despre cresterea copiilor se declara uimita de aceasta noua practica, intrebandu-se care este scopul ei, atata timp cat inainte de nastere un fat nu se deosebeste de altii, pentru ca parintii sa se laude cu bebelusul lor.

Specialista crede ca ceea ce este socant e tocmai aceasta nevoie de exteriorizare a unor lucruri prin excelenta intime. In plus, micii fiinte in devenire ii este violata intimitatea, ca sa nu mai vorbim de inutilele riscuri medicale la care este supusa prin supraexpunerea ecografica. In plus, Anne Bacus considera ca parintii se expun pe ei insisi unui risc psihologic, proiectand asupra bebelusului lor inca nenascut, o multime de calitati pe care nu se stie daca le va avea in momentul cand se va naste. Un copil nu este o fotografie... iar greutatile pe care parintii le vor intampina dupa nasterea copilului lor vor dovedi din plin acest lucru, asa incat exagerarea virtutilor ecografice nu poate decat sa dauneze unei atitudini corecte a viitorilor parinti fata de propriul copil.

autor: Redactor Desprecopii.com A.G., Toate drepturile rezervate (c) 2012

 Cititi: Folosirea medicamentelor in timpul sarcinii

  • Nu uitati sa cititi: Odiseea sarcinii - de 40 de saptamani:

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

     Un sfat: Comunicati cu colegele de generatie! Comunitatea Desprecopii.com este cea mai mare comunitate online de limba romana si va asteapta si pe dvs in randurile sale. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

    Alt sfat: scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe Jurnaldesarcina.com. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

  • Odiseea sarcinii in 40 de saptamani Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

     La Medicul va Raspundeveti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com

  • Dezvoltarea Sarcinii

    Sarcina: frumusete, trup, sex

    Teste in sarcina

    Alegerea unui nume

    Complicatii ale sarcinii

    Cazuri speciale in sarcina

    La Medicul va Raspunde veti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com

  • ✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

    Comentarii vizitatori

    Citeste toate comentariile

    Ce sentimente ti-a produs acest articol?

    Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

    Scrie un comentariu

    Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

    Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

    DA (este întrebare)
    NU (nu este întrebare)


    Cod:

    Ai o întrebare pentru alte mămici?
    ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII