Voi naste la Arcadia

Voi naste la Arcadia

Voi naste la Arcadia

  • In primele luni, n-am prea avut timp sa-mi fac planuri in legatura cu nasterea. In plus, mi se parea ca mai este timp. Recunosc insa ca gandul de a naste la Arcadia, singura maternitate privata din Iasi, imi dadea tarcoale in fiecare dimineata cand imi beam cafeaua si admiram cladirea imensa a spitalului, care se profileaza pe geamul de la bucatarie. Acum stiu si ma bucur: Voi naste la Arcadia !!

Vestea venirii unui copil pe lume cred ca aduce oricarei femei o bucurie care nu se aseamana cu nimic altceva. E un alt fel de fericire, singura care aduce cu sine implinirea adevarata ca om. Si ca de orice lucru minunat care ni se intampla, ar trebui sa avem grija de ea, sa o pastram in suflet pentru tot restul vietii. Pentru mine, fiecare dintre cele doua sarcini pe care le-am trait a fost un fel de binecuvantare. Mi-am dat seama ca, desi niciodata nu suntem suficient de pregatite pentru miracolul nasterii, de fapt, il traim exact atunci cand fiinta noastra are nevoie mai mult de aceasta experienta.

Am aflat ca voi avea un al doilea copil intr-o zi cu ploaie calduta de vara, intr-o perioada in care vizitam de zor apartamente mai mari tocmai pentru ca ne faceam planuri de marire a familiei. Desi imi doream foarte mult sarcina, am avut reactii contradictorii la inceput. Eram usor confuza si speriata de tot ce va urma. Era prima vara, dupa mult timp, cand nu vroiam decat liniste si hoinareala prin locuri minunate. Si asa a si fost... saptamanile s-au scurs rapid, intre avioane si trenuri, analize de inceput de sarcina, controale, schimbari de medici si... inevitabilele greturi, de care de data asta am avut parte din plin.

Arcadia  o alternativa promitatoare pentru nastere

In primele luni, n-am prea avut timp sa-mi fac planuri in legatura cu nasterea. In plus, mi se parea ca mai este timp. Recunosc insa ca gandul de a naste la Arcadia, singura maternitate privata din Iasi, imi dadea tarcoale in fiecare dimineata cand imi beam cafeaua si admiram cladirea imensa a spitalului, care se profileaza pe geamul de la bucatarie. Fusesem la Arcadia o singura data, cu putin timp inainte de a ramane insarcinata, dupa un episod hemoragic neplacut care m-a speriat cumplit. Impresia a fost placuta inca de atunci, atat cat puteam sa retin impresii in starea in care eram... N-am facut insa mai mult decat sa ma gandesc la nasterea la Arcadia ca la o posibilitate, pana cand doamna doctor Mihalceanu, medicul meu curant, nu m-a intrebat, cu ceva timp in urma, daca m-am gandit unde voi naste. Atunci, ideea cu care doar cochetasem timp de cateva luni a inceput sa prinda contur. Am inceput sa caut informatii pe site-ul www.arcadiamedical.ro . Am gasit aproape tot ce ma interesa, insa mai aveam nevoie de ceva pentru a ma hotari  de acea incredere pe care nu o poti capata decat daca vezi cu ochii tai despre ce este vorba. Am discutat cu sotul meu despre alternativa nasterii la Arcadia, punand oarecum in balanta aceasta varianta cu cealalta, pe care o traisem pe pielea mea cu 10 ani in urma, a nasterii la o maternitate din sistemul sanitar de stat. Pachetele de nastere prezentate pe site pareau promitatoare, iar preturile mult mai rezonabile fata de ce auzisem eu despre spitalele private. N-am mai stat pe ganduri. Intr-o dupa-amiaza am mers la fata locului pentru a ma convinge ca merita sa fac aceasta alegere...

Vizita la biroul pentru consilierea clientilor

De la receptie am fost indrumati catre biroul Relatii Clienti, unde ne-a intampinat domnisoara Roxana Mazilu, care ne-a dat toate detaliile despre nasterea la Arcadia si ne-a raspuns la toate intrebarile pe care le-am avut vizavi de oferta despre care citisem pe site. E aproape inutil sa mai spun ca m-a cucerit din primul moment atitudinea Roxanei (imi voi permite sa ii spun astfel, pentru ca intre timp am avut mai multe intalniri cu ea si de fiecare data m-a facut sa ma simt ca in preajma unui prieten). Zambitoare, cu o gandire pozitiva, inarmata cu raspunsuri pentru absolut orice nelamurire, ca de altfel tot personalul din departament, Roxana mi-a prezentat pas cu pas tot ceea ce urma sa fac pentru a profita din plin de avantajele nasterii la Arcadia. In primul rand, trebuia sa iau decizia de a naste acolo, pentru a semna un acord. E important de stiut ca la semnarea acordului se plateste doar un avans din suma ce reprezinta costurile serviciilor, restul urmand sa fie achitat la externarea din spital. Impreuna cu Roxana am facut programul pe care aveam sa il urmez pana la nastere si care cuprindea o serie de investigatii, incluse in pachetul de nastere, si cateva intalniri cu diversi specialisti de la Arcadia pentru ca totul sa fie in regula atunci cand va urma sa se intample minunea.

Ce include pachetul de nastere

Trebuie sa mentionez de la inceput ca eu am optat pentru pachetul de nastere Lamaze, fara anestezie epidurala si asta nu pentru ca era cea mai ieftina varianta, ci pentru ca prima nastere, care a fost tot naturala si tot fara epidurala, mi s-a parut foarte usoara. Ce include, asadar, pachetul de nastere la Arcadia? Include foarte multe servicii necesare si utile in perioada pre si post nastere, de la analizele pentru mama si pentru bebelus recomandate de medic, la ingrijire completa pentru mama si bebelus pe toata durata spitalizarii, incluzand tot ce inseamna consumabile (pampers, produse de igiena pentru mama si bebe etc.). Pe scurt, pachetul de nastere are 3 componente:

Servicii medicale
- analize pentru mama si bebelus, recomandate de medicii specialisti
- ingrijire completa a mamei si a bebelusului de catre personal specializat
- onorariile personalului medical care participa la nastere si la ingrijirea mamei si a bebelusului
- manopera pentru recoltarea celulelor stem
- medicamentele si consumabilele necesare pe durata spitalizarii
- vaccinurile obligatorii din primele zile de viata ale bebelusului
- primul consult medical al bebelusului, dupa externare
- o sedinta de pregatire a nasterii, cu instructor certificat, in cazul nasterii Lamaze

Servicii de spitalizare
- 2 zile pentru nastera Lamaze, respectiv 3 zile pentru nasterea prin cezariana
- meniu complet (3 mese pe zi) pentru mama si produse de completare pentru nou-nascut (daca este cazul)
- lenjerie si produse de igiena pentru mama, hainute, scutece si produse de ingrijire pentru bebelus

Servicii conexe actului medical
- asistenta si materiale informative pentru nastere si pentru alimentatia nou-nascutului
- materiale informative legate de produsele cosmetice si farmaceutice recomandate dupa nastere pentru mama si bebelus, precum si importante reduceri la achizitia lor din farmacia Fiterman din incinta spitalului.
- asistenta referitoare la serviciile de neonatologie si pediatrie
- card de fidelitate My Arcadia (care ofera discounturi importante la numeroase servicii ulterioare, precum si in reteaua de parteneri Arcadia Net)

Pe langa aceste servicii, pachetul include si niste bonusuri foarte importante:

- tratament si servicii medicale complete pentru situatii neprevazute si complicatii (in anumite conditii)
- servicii din protocolul pre-anestezic de dinainte de nastere (analize pentru mama, consiliere cu medici specialisti)
- la semnarea contractului, un voucher de 3 sedinte de kinetoterapie (ce pot fi efectuate pre sau post natal) si 3 sedinte de masaj vacuumatic (postnatal, pentru remodelare corporala)

Contra cost, se poate beneficia si de foarte multe alte servicii optionale, a caror lista de preturi poate fi consultata pe site-ul www.arcadiamedical.ro sau direct la biroul de consiliere a clientilor. Roxana mi-a prezentat in detaliu tot pachetul si, evident, mi-a raspuns la toate nelamuririle. De exemplu, am aflat ca unii medici, care lucreaza in regim de colaborare cu Arcadia, percep un tarif suplimentar la nastere. Exista o lista a acestora, ce poate fi consultata la biroul de consiliere a clientilor. Discutia a durat destul de mult, insa mi-au placut seriozitatea si profesionalismul cu care mi s-a raspuns la absolut orice intrebare. Roxana mi-a spus la final ca ar fi bine sa iau o hotarare cu cel putin o luna inainte de nastere, pentru a avea timp sa trec prin toate etapele necesare unei nasteri ca la carte. I-am zambit si i-am spus ca ma voi decide cat de curand. De fapt, cand am plecat de acolo stiam deja ca voi naste la Arcadia...

Vizita in maternitate

Cred ca a fost momentul cel mai emotionant de pana acum, desi stiu ca vor urma altele si mai emotionante pentru mine. Abia asteptam sa vad daca totul e pe masura descrierilor. Am ramas incantata. Maternitatea face parte practic din structura spitalului multidisciplinar Arcadia, asigurand pentru paciente garzi permanente formate din medic obstetrician, medic neonatolog, medic anestezist, asistente, infirmiere, ingrijitoare, care asigura desfasurarea in bune conditii a nasterilor si a celorlalte servicii medicale la orice ora din zi sau din noapte. Rezervele pentru mamici se afla la etajul al III-lea si arata extraordinar, avand toate dotarile necesare unei rezerve de spital, dar si confortul unei camere intime. Tot aici se gaseste si sectorul Neonatologie, unde nou-nascutii beneficiaza de toate serviciile medicale specifice, de la protocolul de adaptare la viata extrauterina, totul desfasurandu-se sub stricta supraveghere medicala. Neonatologia este impartita in 4 zone:

Zona 1 - Terapia Intensiva Nou-Nascuti  aici are loc monitorizarea nou-nascutului in primele 2-3 ore de la nastere, cu parcurgerea protocolului standard de adaptare la viata extrauterina. Dupa cele 2-3 ore de adaptare si monitorizare, nou-nascutul este mutat in salonul bebelusilor. De asemenea, in unitatea Terapie Intensiva Neonatologie sunt asigurate serviciile necesare in cazul in care apar anomalii sau disfunctii in evolutia starii de sanatate a bebelusului.

Zona 2 - Salon  locul in care stau nou-nascutii cu  experienta de viata (in varsta de minimum cateva ore), atunci cand nu sunt in rezerve impreuna cu mamicile lor.

Zona 3 - Locul in care se fac baia si masajul bebelusului (proceduri la care mama participa in mod activ, fiind consiliata si ajutata de catre personalul medical). Este interesant de stiut ca apa cu care sunt spalati bebelusii este filtrata, sterilizata si incalzita la temperatura optima pentru micuti, produsele cu care se face toaleta sunt dermatocosmetice (se gasesc si in Farmacia Fiterman de la parterul cladirii), iar masa pe care sunt schimbati copii este incalzita la temperatura optima pentru ei.

Zona 4 - Biberoneria  locul in care se prepara hrana de completare pentru nou-nascuti. Arcadia sustine si promoveaza alaptarea la san, astfel incat hrana de completare pe baza de lapte praf se ofera numai la recomandarea medicului, din ratiuni ce tin de starea copilului si/sau a mamei.

Pregatirile pentru nastere si consultul pre-anestezic

Luarea hotararii de a naste la Arcadia cu cat mai mult timp inainte ca evenimentul sa se produca este destul de importanta pentru ca inainte de nastere trebuie urmate anumite proceduri, incluse in pachetul de nastere. Initial am crezut ca va fi complicat si numai de umblat prin spital nu aveam eu chef in plina iarna si cu burta la gura. Totul a fost insa foarte simplu si chiar mi-a prins bine experienta. Dimineata am fost programata pentru analize si ECG, iar dupa-amiaza m-am intalnit cu specialisti de la Arcadia, cu care am discutat diverse aspecte legate de nastere. E important de stiut ca tati trebuie sa faca si el un exudat nazal pentru a putea avea acces in rezerva mamei dupa nastere. Este o masura igienica prin care se impiedica patrunderea oricarui tip de microb in zona de spitalizare a micutilor.

Am inceput cu vizita la medicul anestezist. De garda in ziua aceea era doamna doctor Gabriela Burlacu, care m-a facut sa inteleg de ce este necesara o astfel de discutie, chiar daca eu am optat deja pentru nasterea fara anestezie. Mi-a explicat ca uneori pot aparea situatii neprevazute, in care se impune schimbarea tipului de nastere si atunci optiunile anestezice nu mai sunt la fel de multe ca atunci cand hotararea de cezariana se ia inainte de nastere. Rahianestezia este, practic, cea mai eficienta in acest caz. Recunosc, ma cam sperie gandul ca ar putea fi necesara o cezariana si o anestezie, insa doamna doctor mi-a explicat ca totul se efectueaza dupa standarde inalte si ca nu e cazul sa imi fie frica. Mi-a povestit si despre eventualele efecte secundare ale anesteziei si m-a asigurat ca totul va fi ok in cazul in care va fi nevoie de anestezie. La obstetrica-ginecologice deja banuiam cum aveau sa mearga lucrurile. In luna a opta, orice gravida are o oarecare experienta in astfel de cabinet. Dr. Ema Ciuta a fost cea care m-a consultat. Recunosc, mi-a placut teribil discutia cu doamna doctor Demetra Tugurlan, medic neonatolog. Deja mi-a raspuns la multe intrebari legate de ce se va intampla imediat dupa nastere si m-a asigurat ca voi avea tot sprijinul in ceea ce priveste alaptarea. Si inca ceva... mi-a placut ca totul este foarte personalizat, ca si cum toata lumea era acolo pentru mine. In plus, in toate fisele completate bebe are deja un nume  Tudor.

Cursul Lamaze si sedintele de kinetoterapie prenatala

Initial mi-am spus ca aceste bonusuri nu-mi sunt absolut necesare, mai ales ca eu am mai trecut o data printr-o nastere de tip Lamaze. Si fiind practic in luna a noua cand am semnat contractul pentru nasterea la Arcadia, numai de iesit din casa pentru Lamaze pe zapada asta nu-mi ardea. Dar daca tot erau incluse in pachet, am zis ca nu-mi strica putina miscare si nu-mi pare deloc rau ca am infruntat gerul pana la Arcadia. Sedinta de pregatire Lamaze a fost extraordinara, mai ales ca am fost impreuna cu sotul meu care a fost foarte emotionat cand a vizionat un material cu nasteri naturale la care asistau si taticii. Mai mai ca-i dadeau lacrimile si m-a surprins cand mi-a spus ca ar fi in stare sa asiste si el la nastere. Il stiam eu curajos, dar asa sentimental nu l-am mai vazut de mult timp. Pe langa tot felul de lucruri practice legate de travaliu, sedinta Lamaze m-a lamurit intru totul si in privinta exercitiilor Kegel, despre care auzisem, dar care nu-mi inspirau cine stie ce incredere. Adina Casapu, instructor certificat Lamaze, este o persoana extrem de draguta, cu o gandire optimista pe care ti-o insufla din momentul in care intri pe usa cabinetului. Tot cu ea am facut si sedintele de kinetoterapie prenatala. A fost cam greu la inceput, pentru ca eu in timpul sarcinii in afara de mersul pe jos, si acela din an in Pasti, nu prea am facut niciun alt exercitiu. Acum cred ca ar fi trebuit sa fac mai multe sedinte de kineto, pentru ca au un efect miraculos asupra durerilor de spate care m-au sacait in ultima vreme. Iar mingile acelea medicinale sunt o minune. Pacat ca nu m-am trezit mai devreme, dar, cine stie, poate data viitoare...

Asadar totul e pregatit. Sambata mergem la un nou consult, la Arcadia Palas de data asta, pentru ca acolo acorda consultatii doamna doctor. Iar luni ar trebui sa fie ziua cea mare, dupa calculele calendaristice. Insa, cine stie... bebe ne poate face surprize oricand. Toata lumea ma intreaba daca am emotii, insa eu zambesc de fiecare data si o spun cu mana pe inima  N-am emotii, pentru ca totul va fi bine. Nu are cum sa nu fie... voi naste la Arcadia!

autor: Anamaria G., redactor Desprecopii.com -  Toate drepturile rezervate (c) 2012

 Cititi impresii directe de la mamici care au nascut la spitalul Arcadia, Iasi : Nasterea la spitalul Arcadia Iasi. Nasterea la spitalul Arcadia (1), Nasterea la spitalul Arcadia (2), Nasterea la spitalul Arcadia (3), Nasterea la spitalul Arcadia (4), CNasterea la spitalul Arcadia (5), Nasterea la spitalul Arcadia (6), Nasterea la spitalul Arcadia (7)

Cititi: Gravidele cu risc crescut de travaliu prematur - Mituri si realitati despre sarcina

Mai cititi:

Despre depresia postpartum, e important sa cititi:

Sfaturi importante de la Desprecopii

  1. Inainte de a va hotari cum veti naste, cel mai bine este sa discutati cu medicul si sa aflati care este calea cea mai sigura pentru ca atat bebelusul cat si dumneavoastra sa fiti in deplina siguranta.
  2. Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
  3. Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum.
  4. Nu uitati sa cititi toate articolele despre nastere.

Stelele generatiei Desprecopii.com

Povestiti pe forumul Nasterea unei Stele, povestea unica a nasterii copilului dvs. unic. In acest fel, devinde deja o Stea a Generatiei Desprecopii.com.

Sa speram ca 20 de ani de acum in colo experienta nasterii iti va aduce lacrimi de bucurie si sentimentul de satisfactie si mindrie. Daca o vei publica pe forumul NASTEREA UNEI STELE, o vei avea pe internet pentru totdeauna. Si, cine stie, poate va tine si prima pagina pe site-ul tau preferat, la STELELE GENERATIEI DESPRECOPII.COM

Legat de acelasi subiect, mai cititi pe site-ul nostru:

Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatoarele forumuri:

Nasterea unei stele
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la intensitate maxima.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

Despre nastere si sanatatea familiei mai cititi:

 

Pregatirea pentru nastere

Alimentatia sanatoasa a familiei

Recuperarea mamei dupa nastere

Sanatatea femeii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII