Diagrama cu puseele de creștere ale bebelușului alăptat

Diagrama cu puseele de crestere ale bebelusului alaptat

Diagrama cu puseele de creștere ale bebelușului alăptat

In timpul unui puseu de crestere, cea mai mare ingrijorare a unei mămici este despre cantitatea de lapte si dacă are suficient lapte pentru bebelușul care pare greu de săturat.

Puseele de crestere ale bebelusului alăptat se repetă de cateva ori pe parcursul primului an de viată - vezi cele  8 pusee de creștere ale bebelușului alăptat, in diagrama de mai jos.

- veti citi:
Perioadele când bebelușul vrea să fie alăptat mai des sunt așa numitele pusee de creștere
Puseele de creștere ale bebelușului alăptat - când sunt exact:
Am suficient lapte?
Ce sunt puseele de creștere?
Alăptarea la cerere este cheia producerii de lapte suficient pentru bebeluș
Cum se poate produce mai mult lapte matern
Semne ca bebelușul are un puseu de creștere

Perioadele când bebelușul vrea să fie alăptat mai des sunt așa numitele pusee de creștere

In primele zile dupa nastere (de obicei cand bebelusul vine acasa, de la maternitate) are primul puseu de crestere. Aceste zile speciale, pusee de crestere, se mai repeta de cateva ori pe parcursul primului an de viata - vezi cele  8 pusee de crestere ale bebelusului alaptat, in infograficul de mai jos.

Puseele de creștere ale bebelușului alăptat - când sunt exact:

- In primele 3 zile de nastere

- Intre a 7-a si a 10-a zi de la nastere

- Intre 2-3 saptamani

- Intre 4-6 saptamani

- La 3 luni

- La 4 luni

- La 6 luni

- Intre 7-9 luni

Nu uitati insă ca fiecare bebelus este diferit și nu există nicio regulă fixa si exacta despre cand anume trece un bebelus printr-un puseu de crestere. Bebelușii nu își urmăresc calendarele, dar deseori au comportamente asemanatoare - asa se explica si aceasta diagrama.

Am suficient lapte?

In zilele unui puseu de crestere, cea mai mare ingrijorate a unei mamici este despre cantitatea de lapte matern si daca are suficient lapte pentru bebelusul care pare greu de săturat.

In special dupa cateva zile in care totul pare sa mearga ca pe roate ... brusc, copilul pare să aibă nevoie de mai mult.

Ce sunt puseele de creștere?

Un puseu de crestere este o parte normala din dezvoltarea unui bebelus.  SI este perfect normal ca o proapata mamica, neexperimentată, sa se intrebe de ce copilul ei este mai agitat decât de obicei sau de ce are nevoie să se hraneasca mai des. In acele zile ea poate pune la îndoială faptul ca produce suficient lapte pentru bebelus dar adevărul este că un puseu de crestere este pur și simplu atunci când corpul copilului crește mai repede decât în ​​mod normal. Nu este nevoie să vă faceți griji! Iar corpul fiecarei mamici stie sa se adapteze.

De fapt, copilul va trece prin pusee de crestere pe tot timpul copilăriei sale. Cu toate acestea, bebelușul alaptat are mai multe pusee de crestere deoarece bebelușii cresc mai repede decât copiii sau adolescenții.

Alăptarea la cerere este cheia producerii de lapte suficient pentru bebeluș

Corpul fiecarei mamici a fost proiectat pentru si pentru a face fata puseelor de crestere. De aceea, o alaptare la cerere va da semnalul corpului tau de a produce mai mult lapte matern.

Cum se poate produce mai mult lapte matern

Dacă doriți să accelerați un pic procesul de producere al laptelului matern, este in regula. Există modalități de creștere a producției de lapte matern. De fapt, puteți găsi o listă întreagă aici (preferata nostru este să mâncați biscutitii care stimuleaza lactatia) Citeste detalii aici 5 sfaturi pentru stimularea lactatiei cand ai impresia ca nu ai lapte suficient

Atunci când un bebelus crește, el poate fi mai agitat decât de obicei. El se poate trezi de mai multe ori pe timp de noapte pentru a alăpta și el va îngriji mai mult în timpul zilei. Nu vă faceți griji dacă copilul dumneavoastră dorește să alăpteze mai des decât de obicei. El primește ceea ce are nevoie. Bebelușii care papa bine, cresc mai repede in timpul acestui puseu.

Semne ca bebelușul are un puseu de creștere

Când bebelusul trece printr-un puseu de crestere, adică o etapă in care creste cu o viteză mai mare decat in alte etape, pare mai greu de săturat si este mai agitat ca in alte săptamani. Bebelusul va creste rapid in primul an de viata, cel mai mult in salturi. Dar cum poti să iti dai seama că bebelusul trece printr-o perioadă de crestere mai rapida, că are un puseu de crestere? Iată la ce semne trebuie sa dati atentie:

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

➡️  Aplicația de alăptare a bebelușului - o găsești aici:

aplicatie de alaptare

🔸 În Google Play aici:

Alăptarea Bebelușului

🔸 În Apple Store aici:

Alăptarea Bebelușului

➡️ Forumul de ALAPTARE

Pe forumul desprecopii.co exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa te linisteasca. 

→ Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

 

 autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023
referinte: breastfeeding-magazine.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII