Folosirea telefonului mobil in timpul sarcinii afecteaza fatul

Telefonul mobil in timpul sarcinii afecteaza fatul

Folosirea telefonului mobil in timpul sarcinii afecteaza fatul

Cercetatorii Facultatii de Medicina din Yale au stabilit ca expunerea la radiatiile telefoanelor mobile in timpul sarcinii afecteaza dezvoltarea creierului copiilor, putand duce la hiperactivitate.
In timpul sarcinii, folosirea telefonului mobil poate duce la tulburari de comportament ale fatului.
 
Cercetatorii Facultatii de Medicina din Yale, SUA,  au stabilit ca expunerea la radiatiile telefoanelor mobile in timpul sarcinii afecteaza dezvoltarea creierului copiilor, putand duce la hiperactivitate. Rezultatele, bazate pe studii pe soareci, sunt publicate in "Rapoarte Stiintifice"

"Aceasta este prima dovada experimentala ca expunerea fatului la radiatiile telefoanelor mobile, de fapt, afecteaza comportamentul adultilor", a declarat autorul principal Hugh S. Taylor, MD , profesor si sef al Diviziei de Reproducere Endocrinologie si Infertilitate in cadrul Departamentului de Obstetrica, Ginecologie si Stiinte de Reproducere, Yale, SUA.

Taylor si co-autorii au expus soareci gestanti radiatiilor emise de  un telefon mobil setat sa functioneze pe optiunea "silentios", dar aflat intr-o convorbire pe toata durata studiului. Un alt grup de soareci a fost tinut in aceleasi conditii, dar cu telefonul dezactivat.
 
Echipa a masurat activitatea electrica a creierului soarecilor adulti care au fost expusi la radiatii pe cand erau fetusi, si a efectuat o baterie de teste psihologice si comportamentale. Ei au descoperit ca soarecii care au fost expusi la radiatii, au tendinta de a fi mai hiperactivi si au capacitatea de memorare redusa. Taylor a atribuit modificarile comportamentale ca efect al dezvoltarii neuronilor in regiunea cortexului prefrontal al creierului in timpul sarcinii.
 
Deficitul de atentie (tulburarea de hiperactivitate - ADHD)
este o tulburare de dezvoltare asociata cu neuropatologie, localizata in principal in aceeasi regiune a creierului, si se caracterizeaza prin lipsa de concentrare si hiperactivitate.

Despre ADHD, mai cititi:

Stresul viitoarelor mamici creste riscul aparitiei ADHD la copii
Oare copilul meu e perfect sanatos? Impactul ADHD
ADHD-ul la copil (deficit de atenţie/ hiperactivitate impulsivitate)

"Noi am aratat ca problemele de comportament la soareci, care seamana cu ADHD, sunt cauzate de expunerea fatului la telefonul mobil", a spus Taylor. "Aparitia  tulburarilor de comportament la copii, poate fi, in parte, urmare a expunerii fatului la radiatiile emise de telefonul mobil."

Va recomandam sa mai cititi si:


Taylor a declarat ca, pentru a intelege mai bine mecanismele din spatele acestei constatari si pentru a stabili limitele expunerii in siguranta in timpul sarcinii, sunt necesare cercetari suplimentare la om. Cu toate acestea, a spus el, limitarea expunerii fatului pare justificata.
 
Primul autor, Tamir Aldad a adaugat ca perioada de gestatie la rozatoare dureaza 19 zile, iar puii sunt nascuti avand creierul mult mai putin dezvoltat decat cel uman, deci, este necesara mai multa cercetare pentru a determina daca riscurile unei potentiale expuneri la radiatii in timpul sarcinii la om sunt similare.
 
"Telefoanele mobile au fost folosite in acest studiu pentru a limita expunerea potentialului uman de cercetare, dar in viitor vor fi inlocuite cu generatoare de campuri electromagnetice standardizate, pentru a defini mai precis nivelul de expunere", a spus Aldad.

autor: redactor Desprecopii.com Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate (c) 2012
referinte: Yale Journal Research 2012

 Cititi si despre alte alerte pentru parinti:

 La Medicul va Raspunde veti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com

Va recomandam sa mai cititi: Sanatatea familiei:

 Comunitate, grup de suport

Clinica Virtuala DC

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII