Canabisul afecteaza creierul tinerilor

Canabisul afecteaza creierul tinerilor

Canabisul afecteaza creierul tinerilor

  • Cercetatorii americani au demonstrat ca adolescentii consumatori de canabis, prezinta leziuni in zona cerebrala, unde e localizat centrul vorbirii. Leziunile cerebrale ale consumatorilor de canabis sunt asemanatoare persoanelor suferinde de schizofrenie.

Cercetatorii americani au demonstrat ca adolescentii consumatori de canabis, prezinta leziuni in zona cerebrala , unde e localizat centrul vorbirii. Leziunile cerebrale ale consumatorilor de canabis sunt asemanatoare persoanelor suferinde de schizofrenie.

La sfarsitul lunii trecute, in cadrul reuniunii anuale a Societatii de Radiologie Nord-Americana, ce a avut loc la Chicago, s-au prezentat rezultatele neuroimagistice constatate la 114 persoane: unii, mari consumatori de hasis, altii erau schizofrenici, altii fumau canabis.

Va recomandam sa mai cititi si:

 

LEZIUNI - Ei au evidentiat aceste leziuni cu ajutorul unei tehnici noi de imagistica a creierului. Leziunile au fost detectate intr-o structura a creierului, caracterizata printr-o retea densa de fibre nervoase, loc de intalnire a doua zone: respectiv cea a vorbirii si cea a intelegerii. Cele doua zone se afla intr-un proces de dezvoltare in timpul adolescentei, ceea ce explica fragilitatea la substante neurotoxice aflate in compozitia unor droguri, explica profesorul Mazar Ashtari, psihiatru la Colegiul de Medicina Albert Einstein din New York. "Dar este necesara urmarirea pe termen lung, pentru a sti daca anomaliile cerebrale observate la tinerii consumatori de canabis persista sau nu ", spune profesorul Mazar Ashtari, coordonatorul echipei de specialisti implicati in aceasta cercetare.

ABUZ - Doctorul Sanjiv Kumra, unul dintre co-autorii cercetarii, a mers mai departe. El este de parere ca rezultatele sugereaza ca, in cazul adolescentilor care consuma excesiv marijuana, exista un dublu pericol: pe de o parte, afectarea dezvoltarii normale a creierului, iar pe de alta parte, aparitia precoce a schizofreniei. Aceste pericole sunt mai mari la adolescentii predispusi la schizofrenie. Doctorul Amine Benyamina, psihiatru la Spitalul Paul Brousse din Villejuif, nuanteaza aceste concluzii transante, respingand raportul direct de cauzalitate dintre droguri si schizofrenie.

FARA ABSOLUTIZARI - Un alt studiu, de aceasta data efectuat in Danemarca si publicat in British Journal of Psychiatry, s-a axat pe comportamentul a 535 de pacienti aflati in tratament pentru tulburari prepsihotice induse de consumul de canabis. A fost comparat comportamentul pacientilor consumatori de canabis cu cel al pacientilor suferinzi de schizofrenie, care insa nu se drogau. Jumatate dintre persoanele consumatoare de canabis au prezentat simptomele schizofreniei. Studiul nostru nu vrea sa absolutizeze concluziile, sustinand ca schizofrenia este provocata de consumul de canabis. Si aceasta deoarece sunt numerosi factori legati de mediu, de istoria personala sau de familie care concura la aparitia acestei afectiuni, sustine autorul studiului, Mikkel Arendt, psihiatru la spitalul din Aarhus.

TOP - Potrivit unui raport al Institutului de Supraveghere Sanitara dat publicitatii in 2004, Franta este in topul tarilor consumatoare de canabis, cu 850.000 de fumatori, din care 450.000 recurg la acest viciu zilnic.

Pentru a intilni alti parinti de adolescenti, participati la sectiunea speciala a forumului Desprecopii.com: Adolescentii

autor: Desprecopii.com , Toate drepturile rezervate (c) mai 2012

 Despre adolescenti, mai cititi:

Adolescentii si fumatul 
Comunicarea cu adolescentii - 5 sfaturi pentru a o imbunatati
Pubertatea copiilor nostri - sa o intelegem

Sinistrul cult emo: de ce nici un copil nu este la adapost de el
Semne ca fiul sau fiica ta se drogheaza
Pedepse pentru adolescenti
Discutiile despre sex cu copiii
14 ani, varsta marilor provocari& pentru parintii de fete
Presiunea de a fi perfect
Anii de gimnaziu, nevoia de integrare si incurajare
Anii de liceu, nevoia de ghidare si responsabilizare
Cum sa discutatam cu fetele despre sex

  Adolescentii (12-18 ani)
Frumosi, plini de personalitate, incapatinati. Pregati de zbor din cuibul cald al casei parintesti.

Mai cititi:
Sport pentru copii, activitati educative, animalute

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII