Baia bebelusului: cel mai perfect moment pentru joaca, experiente si ingrijire delicata

Baia bebelusului: cel mai perfect moment pentru joaca, experiente si ingrijire delicata

Baia bebelusului: cel mai perfect moment pentru joaca, experiente si ingrijire delicata

Momentul zilei dedicat baitei bebelusului este prilejul ideal pentru relaxare si distractie.  Înconjurat de apa, bebelusul îsi aminteste de timpul petrecut în burtica mamei,  ocazie perfecta pentru a-i oferi destinderea si confortul care îl fac fericit. Însa baia bebelusului este, de asemenea, un  moment delicat, ce necesita o serie de pasi speciali si o îngrijire atenta.

- veti citi:
Baita - momentul cel mai asteptat al zilei ...
Include momente de joaca si distractie
Sfaturi utile înainte de baie
Pasii necesari în timpul baii
Îngrijirea dupa baie
Baita si ingrijirea pielii delicate a bebelusului

Baita - momentul cel mai asteptat al zilei ...

Momentul zilei dedicat baitei este prilejul ideal pentru a crea o legatura speciala între tine si bebelusul tau. Înconjurat de apa, bebelusul îsi aminteste de timpul petrecut în burtica mamei,  ocazie perfecta pentru a-i oferi destinderea si confortul care îl fac fericit. Însa baia bebelusului este, de asemenea, un  moment delicat, ce necesita o serie de pasi speciali si o îngrijire atenta.

Include momente de joaca si distractie

Transforma baia copilului în clipe de relaxare, distractie si joaca.

Baita este un lucru important în viața fiecarui copil, insa daca aceasta nu se desfasoara intr-un mod distractiv de la inceput, poate deveni rapid o corvoada. Din fericire pentru dvs - parintele - acest lucru poate fi evitat usor. Ca și în cazul altor multe lucruri, este în mare parte o chestiune de prezentare :). Daca copilul detecteaza un nivel ridicat de entuziasm în tine, exuberanta se va raspândi!

Pentru a promova entuziasmul la copilul dumneavoastra, va propunem cateva jocuri  practice care se pot juca în timpul baitei.

Puteti pune muzica distractiva în fundal.
Utilizați-va judecata,  și alegeti ceva care suna calm și totodata nu excesiv de stimulator. Stimulati imaginația copilul ! Prefaceti-va un pilot sau un capitan pe o barca. Lucrurile vor arata interesant destul de repede. Scoateti jucariile! Ce distracție este in a face o baie fara jucariile preferate de cauciuc? Sau poate niste galețele de plastic, astfel încât copilul sa poate stropi cu apa în jurul sau. Sau poate o plasa de pescuit mai mica. Utilizati-va imaginatia! Atâta timp cât elementul pare interesant pentru copil, orice merge.

Condimentati lucrurile cu bule si spuma!
Apa plata este prea plictisitoare și... plata. Dar daca se poate juca cu bule, nici un copil nu va ramane vreodata dezamagit. Si copiii la randul lor pot face forme amuzante din spuma, sau pot pretinde ca a început sa le creasca o barba! In cazul în care copilul dumneavoastra nu este prea incantat de procesul de șamponare, exista o soluție simpla la aceasta problema: ajutati copilul sa-si faca o coafura haioasa din ea! Râdeti cu el, și lasați sa se vada cât de mult va bucura momentul.

  În cazul în care copilul se uita în oglinda, puteți paria ca nu vei fi singurul care va rade!
Timpul de baie este ocazia perfecta de a preda celui mic o lectie despre diferite parti ale corpului. Insa nu trebuie sa o transformati într-o lecție de anatomie plictisitoare. Navigati pe internet pentru a gasi melodii interesante scrise tocmai pentru o astfel de ocazie! Indicati spre fiecare parte a corpului specifica cantecelului, atunci când cântati împreuna. Da copilul semne ca nu este pur si simplu interesat? Apoi luati un burete/laveta de spalare și puneți-l pe cap, în timp ce faceti figuri amuzante și vorbiti cu un accent strain. Daca acest lucru nu obține cel puțin un râs de la copil, nimic nu o va face. Stie copilul dvs deja sa scrie? Atunci de ce nu ii scrieti numele  în spuma? Nu e doar distractiv, este o buna practica, precum și în cazul în care copilul dumneavoastra va face același lucru!

Daca aveti senzatia ca nu aveti niciodata suficient timp pentru mâncare, avem o veste buna!
Puteți combina timpul de alimentatie și timpul de baie,  într-un singur proces. Copilul poate face oricat de multa mizerie vrea, pentru ca totul se va spala la scurt timp dupa aceea! E o idee buna pentru a consolida abilitațile motorii ale copilului. O minge de cauciuc este o completare perfecta pentru orice baie.

Puteți incerca diverse jocuri creative , sau pur și simplu puteti juca "prinde-ma".
Asigurați-va doar ca mingea nu este prea grea, astfel încât apa nu va improsca prea tare.Pâna acum ați memorat cu siguranța mai multe moduri noi și interesante pentru a motiva copilul. Dupa ce ati reusit sa-l faceti pe cel mic sa se bucure de procesul de baie, aceasi metoda o puteți folosi în scopuri de relaxare în fiecare zi înainte de a merge la culcare. Pentru a spori efectul, ati putea amesteca de asemenea, unele uleiuri esențiale în apa. Doze mici pentru inceput.

Cel mai important lucru este insa, sa nu grabiti lucrurile!
Este un drum lung in a va face copilul dumneavoastra sa se bucure de baita, este un proces lung. Dar daca luați lucrurile pas cu pas, încercand un joc nou sau jucarie noua de fiecare data, ceva va functiona pana la urma. 

Sfaturi utile înainte de baie

Baia micutilor este un ritual ce necesita o pregatire atenta. Asigura-te, pentru început, ca temperatura camerei este una optima, de aproximativ 22-24° C.
Apoi, protejeaza cadita cu un prosop sau un scutec, pentru evitarea alunecarii bebelusului, si umple-o pe jumatate cu apa.

  Este indicat ca temperatura apei din cadita sa fie de aproximativ 36 - 37° C.
De asemenea, este recomandat sa ai la îndemâna accesoriile si produsele de curatare - samponul, crema, sapunul hidratant, precum si scutece, schimburi si un prosop moale cu care vei înveli bebelusul dupa baita. Dupa ai avut grija de aceste detalii, momentul intim de rasfat al micutului poate sa înceapa.

Pasii necesari în timpul baii

Aseaza-l pe micut cu grija în apa si nu uita sa ii sustii în permanenta capul si spatele.
Începe prin a-i spala pielea din jurul ochilor si a guri fara sapun, folosind doar un burete foarte moale si apa.

Gata cu baita!
La sfârsitul baitei, foloseste un burete moale cu ajutorul caruia sa îl clatesti pe micut si ridica-l cu grija din cadita. Urmeaza câtiva pasi simpli pentru desavârsirea rutinei de îngrijire si rasfat delicat al bebelusului tau.

Îngrijirea dupa baie

Înveleste bebelusul într-un prosop moale, uscat si caldut si tamponeaza usor, fara a freca pielea. Pentru extra-îngrijire, este recomandat sa folosesti un ulei de masaj sau o crema hidratanta pentru bebelusi, când pielea este înca usor umeda. Masajul blând cu ajutorul cremei hidratante este calea ideala de încheia acest moment special de atentie dedicata bebelusului tau. Astfel vei ajuta la stimularea digestiei, a circulatiei sângelui si a sistemului imunitar, iar micutul va fi pregatit pentru un somn profund si linistit.

Baita si ingrijirea pielii delicate a bebelusului

Pielea bebelusului este extrem de fina si este inca in formare. Tocmai de aceea, este extrem de important sa alegem produse de calitate, care ii respecta structura si delicatetea.

Nu ai nevoie de foarte multe produse cosmetice pentru ingrijirea pielii bebelusului, insa ai grija ca cele pe care le folosesti sa fie de calitate. Ideal este sa folosesti produse cosmetice special concepute pentru bebelusi, care sa contina cat mai multe ingrediente naturale. Fiecare produs din gama JOHNSON’S® Baby este special creat pentru pielea delicată a bebelușului și dovedit clinic ca fiind delicat, blând și sigur pentru utilizare citeste in continuare aici >

Despre baita si ingrijirea bebelusului merita citit si:

Prima baie a bebelusului meu
Baita bebelusului: un ghid practic, dincolo de ritualuri sofisticate si idei preconcepute
Baita impreuna cu copilul - DA sau NU?
Cele 5 nevoi esentiale ale unui bebelus
80 de sfaturi si invataturi de la babe
Leziuni cutanate comune la nou-nascuti 
Iritatia produsa de scutece
Traditii romanesti: prima scalda sau prima baita

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate © 2017

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII