Vaccinul anti-gripal in sarcina

Vaccinul anti-gripal in sarcina

Vaccinul anti-gripal in sarcina

  • Vaccinarea femeilor gravide impotriva virusului gripal pare sa aiba un efect semnificativ pozitiv asupra greutatii la nastere a copiilor, potrivit unui studiu publicat in CMAJ (Canadian Medical Association Journal).
Bebelusii sunt avantajati atunci cand mamele lor sunt vaccinate impotriva gripei in timpul sarcinii.

Vaccinarea femeilor gravide impotriva virusului gripal pare sa aiba un efect semnificativ pozitiv asupra greutatii la nastere a copiilor, potrivit unui studiu publicat in CMAJ (Canadian Medical Association Journal).

Studiul, care a avut ca subiecti 340 de femei insarcinate in al treilea trimestru de sarcina, sanatoase, alese la intamplare, si-a propus sa arate ce efect are vaccinarea antigripala asupra bebelusilor nascuti din aceste mame. Acest studiu urmareste siguranta si eficacitatea vaccinurilor pneumococice si a celui impotriva gripei la femeile gravide. 

Participantele au fost impartite in doua grupuri, unul cu 170 de femei care au primit vaccinul gripal, si al doilea care a primit vaccinul pneumococic ca un control. Cercetatorii au comparat greutatea copiilor nascuti in doua perioade, una in care un virus gripal a fost in circulatie si una in care circulatia lui a fost limitata.

Bebelusii care sunt prea mici in greutate pentru varsta gestationala pe care o au, sunt supusi unui risc crescut din punct de vedere al problemelor de sanatate si nu numai.

Va recomandam sa mai cititi si:

Cercetatorii au descoperit ca au existat mai putini copii cu greutate mica pentru varsta lor gestationala, nascuti din mame din grupul celor vaccinate in cazul in care virusul a fost in circulatie, 25,9%, dintre copii erau mici in comparatie cu 44,8% in grupul de control. Atunci cand virusul a fost inactiv, proportia de copii aflati sub greutatea normala a fost similara in ambele grupuri. In timpul perioadei cu virusul gripal circulant, greutatea la nastere medie a fost de 3178g in grupul de vaccin gripal, cu 7% mai mare, decat 2978g in grupul de control. Rata nasterilor premature a fost mai mica in grupul de vaccin gripal, de asemenea.

"Am constatat ca imunizarea impotriva gripei in timpul sarcinii, a avut un efect semnificativ asupra greutatii medie la nastere si asupra procentului de copii care au fost mici pentru varsta gestationala," scrie Dr. Mark Steinhoff, Cincinnati Childrens Hospital Medical Center, Cincinnati, Ohio. "Datele noastre sugereaza ca prevenirea infectiei cu gripa sezoniera la femeile gravide prin vaccinare pot influenta cresterea fatului", sustin autorii.

Mai cititi si: Cat de daunatoare pot fi vaccinurile?

Cercetatorii au calculat ca 10 vaccinari antigripale materne acordate pe tot parcursul anului au dus la nasterea unui bebelus cu greutate normala, numarul scazand la 6 pe parcursul perioadei in care virusul gripal a circulat.

Autorii sugereaza ca in cazul in care cercetarea sprijina in continuare concluziile lor, adaugarea unui vaccin gripal la programele de vaccinare de rutina din timpul sarcinii ar putea oferi copiilor un start mai bun in viata.

autor: redactor Desprecopii.com Mihaela Vilcu, Referinte: Canadian Medical Association Journal - Toate drepturile rezervate (c) 2012

 Mai cititi despre neplaceri in timpul sarcinii:

 Un sfat: Comunicati cu colegele de generatie!
Comunitatea Desprecopii.com este cea mai mare comunitate online de limba romana si va asteapta si pe dvs in randurile sale. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

 Admirati Miss Odiseea Sarciniiaici Galeria . si Admirati Albumul Starurilor cu Burtica aici >>

Nu uitati sa cititi: Odiseea sarcinii - de 40 de saptamani:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani

Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

 

 La Medicul va Raspundeveti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com

Mai cititi despre sarcina

Dezvoltarea Sarcinii

 

Sarcina: frumusete, trup, sex

Cazuri speciale in sarcina

Teste in sarcina

Alegerea unui nume

Complicatii ale sarcinii

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 200.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Vaccinul anti-gripal in sarcina.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

Odiseea Sarcinii, 40 de saptamani, Grupuri de Gravidute

Odiseea Sarcinii, 40 de saptamani, Grupuri de Gravidute

Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.
Nume de copii.

Nume de copii.

Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...
Ghidul sarcinii

Ghidul sarcinii

Informatii utile si necesare despre sarcina. Tot ce trebuie sa stie o graviduta pentru a aduce pe lume un copil sanatos.

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII