Cum prevenim incontinenta urinara dupa nastere ?

Cum prevenim incontinenta urinara dupa nastere ?

Cum prevenim incontinenta urinara dupa nastere ?

  • Dupa o perioada de 6 - 8 saptamani de la nastere este necesara inceperea unei reeducari a perineului. Un kinetoterapeut va poate ajuta sa realizati acest lucru in aproximativ 10 sedinte, efectuate o data sau de doua ori pe saptamana. Chiar daca vi se pare ca nu aveti nevoie de exercitii pentru stimularea muschilor perineului pentru ca nu va mai jeneaza senzatia ca vreti sa urinati, este important sa faceti aceste exercitii. In caz contrar, riscati ca in anii care urmeaza sarcinii sa aveti din nou probleme legate de incontinenta. In plus, reeducarea perineului va va ajuta foarte mult in reluarea fara probleme a vietii sexuale.
Dupa o perioada de 6 - 8 saptamani de la nastere este necesara inceperea unei reeducari a perineului. Un kinetoterapeut va poate ajuta sa realizati acest lucru in aproximativ 10 sedinte, efectuate o data sau de doua ori pe saptamana. Chiar daca vi se pare ca nu aveti nevoie de exercitii pentru stimularea muschilor perineului pentru ca nu va mai jeneaza senzatia ca vreti sa urinati, este important sa faceti aceste exercitii. In caz contrar, riscati ca in anii care urmeaza sarcinii sa aveti din nou probleme legate de incontinenta. In plus, reeducarea perineului va va ajuta foarte mult in reluarea fara probleme a vietii sexuale.

Este foarte important sa nu reluati brusc sporturile care va solicita intens (jogging, baschet, aerobic etc.). De altfel, este indicat sa nu faceti efort care sa solicite muschii abdominali inainte ca reeducarea perineala sa fie finalizata.

Mai cititi:

Incercati sa va mentineti o alimentatie echilibrata si sa evitati pe cat posibil cofeina si alcoolul. De asemenea, evitati alimentele care constipa, deoarece constipatia reprezinta si ea un factor de risc in ceea ce priveste incontinenta urinara.

Pentru a va mentine perineul in forma, faceti-va un obicei din a va contracta muschii perineali dimineata si seara, de cate 10 ori. Este foarte simplu: contractati timp de 6 secunde, apoi relaxati timp de 12 secunde, dar fara sa implicati in exercitiu muschii abdominali, pe cei ai coapselor sau ai feselor.

autor: Redactor Desprecopii.com A.G., Toate drepturile rezervate (c) 2012

 Probleme emotionale dupa nastere

Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatoarele forumuri:

Parintii intreaba, parintii raspund! In aceste forumuri puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

Clubul scutecelor (0-4 ani)Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

Mai cititi pe site-ul nostru:

Igiena si ingrijirea nou-nascutului

Stimularea nou-nascutului

Diversificarea si hranirea bebelusului

Dezvoltarea nou-nascutului

Primul anisor pe luni

Luna 1, Luna 2, Luna 3, Luna 4 Luna 5, Luna 6, Luna 7, Luna 8 Luna 9, Luna 10, Luna 11, Luna 12

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 180.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Cum prevenim incontinenta urinara dupa nastere ?.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

Discutii generale

Discutii generale

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII