Este aspirina buna la orice?

Este aspirina buna la orice?

Este aspirina buna la orice?

Este aspirina buna la orice?

Beneficiile aspirinei fac parte din multe reclame si stiri care exclama ca ar putea preveni cancerul. Deci, noi ar trebui cu siguranta sa folosim acest medicament? Nu este asa. Consumul aspirinei aduce numeroase beneficii sanatatii, dar exista de asemenea si riscuri. Iata ce trebuie sa stiti.

Exista numeroase beneficii de sanatate ale aspirinei, dar nu fara riscuri.

Beneficiile aspirinei fac parte din multe reclame si stiri care exclama ca ar putea preveni cancerul. Deci, noi ar trebui cu siguranta sa folosim acest medicament? Nu este asa. Consumul aspirinei aduce numeroase beneficii sanatatii, dar exista de asemenea si riscuri. Iata ce trebuie sa stiti.

Ar trebui sa luam toti aspirina?

Nu. Cu toate acestea, stim ca riscul de a face cancer creste la persoanele de peste 50 de ani, dar consumand aspirina, puteti sa reduceti riscul dezvoltarii unor anumitor tipuri de cancer. Daca aveti membri in familie cu boli de inima sau cancer, care nu pot consuma medicamente care irita stomacul (aspirina poate deteriora mucoasa stomacului), este bine sa luati acest lucru in considerare. Intotdeauna cereti sfatul medicului de familie.

Va preveni cu adevarat aparitia cancerului?

Desi studiile arata ca reduce riscul de cancer, mai sunt necesare si alte studii. Deci, daca aveti un istoric familial de cancer de prostata sau colorectal, trebuie sa urmariti semnele de avertizare si sa consulati un medic. 

Cine ar trebui sa ia aspirina?

Orice persoana careia i-a fost prescrisa - cei cu risc de accident vascular cerebral sau atac de cord, sau orice alt motiv cardiovascular.

Si cine nu ar trebui sa ia?

Daca luati  medicamente care va irita stomacul, trebuie sa solicitati sfatul medicului. Acestea includ steroizi, antidepresive sau ibuprofen, pentru boli precum artrita. Ibuprofenul luat o data pe saptama pentru o durere de cap nu ar trebui sa provoace probleme, dar acest lucru s-ar putea schimba la o adminstrare frecventa. Persoanele cu ulcere gastrice si Haemophiliacs nu pot consuma aspirina.

Ce doza ar trebui sa luam?

Un comprimat de 75 mg pe zi, pe stomacul plin. Luata cu un pahar de lapte - nu pentru a reduce iritarea stomacului (cum se crede), ci deoarece calciul ajuta la absorbtia ei in organism.

Care sunt efectele secundare ale aspirinei?

Un anumit grad de iritare a stomacului este inevitabila. Aspirina stimuleaza prostaglandinele in stomac, dar acest lucru nu va provoca probleme intotdeauna. Unele persoane vor dezvolta ulcere, mai ales cele care consuma alcool sau fumeaza foarte mult.

Sarcina si aspirina: ce trebuie sa stii

Desi pare un medicament bun la toate, aspirina nu este un medicament fara riscuri in sarcina. Dozele mari de aspirina pot determina hemoragii la mama si la copil dupa nastere, pot produce un retard al cresterii intrauterine a fatului si chiar moartea bebelusului. Dozele mici de aspirina s-ar parea ca sunt totusi sigure in sarcina, dar si mai sigur este sa stai departe de acest medicament daca medicul tau nu ti-a spus ca ai neaparata nevoie de el. Iata ce trebuie sa stii despre folosirea aspirinei in timpul sarcinii.

Despre aspirina mai cititi si:

Cat de periculoasa este aspirina?
Aspirina lupta impotriva cancerului
Aspirina poate creste riscul de impotenta

autor:  redactor Desprecopii.com Mihaela Vilcu, Toate drepturile rezervate (c) 2018

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Adriana
    Adrianatrimis la 9/2/2018

    Multumesc pentru articol !

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII