Femeile obeze si riscul de a avea copii cu autism

Femeile obeze si riscul de a avea copii cu autism

Femeile obeze si riscul de a avea copii cu autism

Obezitatea in timpul sarcinii poate creste sansele de a avea un copil cu autism spune un studiu recent.

Obezitatea, in general (aproximativ 15 kilograme peste greutatea normala), este legata de inflamatie si, uneori, de nivelurile ridicate de zahar din sange. Excesul de zahar din sange si inflamatia, alaturi de substante din sangele mamei pot ajunge la fat, afectand dezvoltarea creierului bebelusului din burtica.

- veti citi:
Femeile obeze au un risc crescut de a avea un copil cu autism
Obezitatea creste riscul sanatatii sarcinii
Ce este autismul?
Aproximativ unul din 100 de copii  au tulburari caracteristice autismului
Obezitatea este legata de inflamatie si de nivelurile ridicate de zahar din sange
Sarcina si riscurile de autism ale bebelusului din burtica: ce trebuie sa stii
Exista o legatura intre diabetul gestational si autism?
Acidul folic si legatura cu autismul copilului
Sarcina si paracetamolul: riscul de autism al copilului
Gripa in timpul sarcinii si riscul autismului la copil
Alte riscuri in timpul sarcinii de care e bine sa stii

Femeile obeze au un risc crescut de a avea un copil cu autism

Obezitatea in timpul sarcinii poate creste sansele de a avea un copil cu autism, sugereaza noi studii interesante. Acest studiu este printre primele care face legatura dintre cele doua, si desi nu dovedeste ca obezitatea cauzeaza autismul, autorii spun ca rezultatele lui ridica probleme de sanatate publica, din cauza nivelului ridicat de obezitate din aceasta tara.

Posibilitatea de a avea un copil cu tulburari de dezvoltare creste la femeile obeze si cele cu diabet zaharat de tip 2.

Femeile care au fost obeze in timpul sarcinii au cu 67% mai multe sanse decat cele cu greutate normala de a avea copii cu autism. Ele sunt expuse de doua ori mai mult riscului de a avea copii cu alte intarzieri in dezvoltare.

Obezitatea creste riscul sanatatii sarcinii

In medie, femeile se confrunta cu o sansa din 88 de a avea un copil cu autism, rezultatele sugereaza ca obezitatea in timpul sarcinii ar creste la o sansa din 53, spun autorii. Studiul a fost lansat online in revista prestigioasa americana "Pediatrics .

Deoarece mai mult de o treime din femeile din SUA de varsta fertila sunt obeze, rezultatele sunt potential ingrijoratoare, adaugandu-se astfel, inca un alt stimulent pentru mentinerea greutatii normale", a declarat cercetatorul Paula Krakowiak, de la Universitatea din California, Davis (co-autor al studiului).

Ce este autismul?

Autismul se refera la o serie de tulburari legate de dezvoltare, afectiune care incepe in copilarie si poate afecta persoana pentru toata viata.

Simptomele pot fi impartite in trei grupe:

1) Probleme cu interactiunea sociala
2) Limbaj si abilitati de comunicare insuficiente
3) Modele neobisnuite de gandire si de comportament

Persoanele cu autism pot fi, de asemenea, peste sau sub-sensibile la sunete, atingere, gust, mirosuri, lumina sau culoare.

Simptomele pot varia de la usoare pana la severe, dar toate pot provoca anxietate.In timp ce unele persoane cu autism pot trai relativ independent, altele au nevoie o viata intreaga de sprijin de specialitate.

Afectiunea este incurabila, dar exista un numar de tratamente pentru a ajuta oamenii cu autism sa se descurce mai bine in realitatea din jurul lor.

Aproximativ unul din 100 de copii  au tulburari caracteristice autismului

Acesta este de trei ori mai frecvent in randul baietilor, decat al fetelor.

Studii anterioare au legat obezitatea din timpul sarcinii, cu copiii nascuti morti, nasteri premature si cu unele defecte congenitale.

Dr. Daniel Coury, sef de dezvoltare si comportamentale de pediatrie de la Spitalul de Copii Nationwide din Columbus, Ohio, a declarat ca "rezultatele sunt ingrijoratoare."

El a mentionat ca in Statele Unite ratele de autism au crescut odata cu cele de obezitate si a spus ca cercetarea sugereaza ca ar putea fi mai mult decat o coincidenta.

Mai multe cercetari sunt necesare pentru a confirma rezultatele. Dar, in cazul in care obezitatea mamelor este cu adevarat legata de autism, aceasta ar fi doar unul dintre numerosii factori care contribuie si care nu a fost implicat in studiu, a spus Coury.

Genetica a fost legata de autism, iar oamenii de stiinta se intreaba daca bolile mamelor si utilizarea anumitor medicamente in timpul sarcinii ar putea juca, de asemenea, un rol important.

Studiul a implicat aproximativ 1.000 de copii din California, cu varste cuprinse intre 2 si 5 ani. Aproape 700 au avut autism sau alte intarzieri de dezvoltare, si 315 nu au avut aceste probleme.

Mamele au fost intrebate despre sanatatea lor. Fisele medicale au fost disponibile pentru mai mult de jumatate dintre femei, confirmand afectiunile lor. Nu este clar modul in care obezitatea mamelor ar putea afecta dezvoltarea fatului, dar autorii ofera cateva teorii.

Obezitatea este legata de inflamatie si de nivelurile ridicate de zahar din sange

Obezitatea, in general (aproximativ 15 kilograme peste greutatea normala), este legata de inflamatie si, uneori, de nivelurile ridicate de zahar din sange (glicemie). Excesul de zahar din sange si inflamatia, alaturi de substante din sangele mamei pot ajunge la fat, afectand dezvoltarea creierului , a spus Krakowiak.

Ea a adaugat concluziile: "..ar putea avea grave implicatii asupra sanatatii publice."

Studiul nu are informatii cu privire la testele de sange din timpul sarcinii. Nu exista, deasemenea,  informatii cu privire la dietele femeilor si alte obiceiuri in timpul sarcinii, care ar putea influenta dezvoltarea fatului.

"Nu exista diferente de rasa, educatie, etnie, asigurare de viata intre mamele copiilor cu autism si cele cu care au copii neafectati care ar putea influenta rezultatele" au spus cercetatorii. 

Sarcina si riscurile de autism ale bebelusului din burtica: ce trebuie sa stii 

Orice femeie insarcinata isi doreste un copil sanatos. Dar care sunt efectele deficitul de fier in timpul sarcinii, a anesteziei epidurale la nastere, a kilogamelor in plus sau a diabetului asupra sanatatii bebelusului si ce legatura pot avea cu autismul? Afla in continuare. Iata o serie de informatii foarte informative despre legatura intre sanatatea sarcinii si autismul copilului, mai tarziu ... 


Exista o legatura intre diabetul gestational si autism?

Un studiu realizat in aprilie 2015, in Journal of American Medical Association (JAMA), a constatat ca gravidutele care sunt diagnosticate cu diabet gestational in saptamana 26 de sarcina, au cu 63% mai multe sanse de a avea un copil cu autism.

7 din 1000 de mamici cu diabet gestational ar putea avea copii cu autism. Citeste mai departe...

Acidul folic si legatura cu autismul copilului

Administrarea de vitamine prenatale, cu trei luni inainte de conceptie si cel putin in prima luna de sarcina, reduce riscul de autism al unui copil.

Dar, atentie - Nici prea mult acid folic nu e bine. Iata care este legatura posibila intre autism si consumul de acid folic al mamicii dar si care este doza recomandata. Citeste mai departe...

Sarcina si paracetamolul: riscul de autism al copilului

Este paracetamolul un medicament sigur in timpul sarcinii?  Desi era considerat pana nu demult ca fiind un medicament sigur in timpul sarcinii - un studiu efectuat in Norvegia concluzioneaza ca femeile care folosesc des Paracetamol (sau alte medicamente care contin Acetaminofen) au un risc mare de a naste copii cu autism. Citeste mai departe... 

Gripa in timpul sarcinii si riscul autismului la copil

Mamele care fac gripa in timpul sarcinii ar putea risca sa afecteze creierul copilului lor - lucru care ar putea conduce la un "autism infantil". Un studiu danez arata ca, copiii ai caror mame au avut gripa in timpul sarcinii au mai multe sanse de a dezvolta aceasta afectiune pana la trei ani.

Cercetatorii sustin ca, in momentul in care sistemul imunitar al mamei este declansat - de exemplu atunci cand aceasta are un virus gripal - este posibil ca creierul fatului in curs de dezvoltare sa fie afectat. Citeste mai departe... 

Alte riscuri in timpul sarcinii de care e bine sa stii:

Sunt permise radiografiile in timpul sarcinii?
Varsta parintilor si autismul copilului: legaturi, riscuri si raspunsuri la intrebari complicate
Cum poate afecta fumatul pasiv sarcina?
Gripa in sarcina: ce trebuie sa stie orice graviduta
Gonoreea in timpul sarcinii: riscuri si tratament
Virusul Zika: intrebari si raspunsuri importante pentru sarcina si sanatatea bebelusului
Sarcina si paracetamolul: riscul de autism al copilului

Alti factori de risc in timpul sarcinii aici: Factori de risc in sarcina 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta BebelusuluiGeanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii   

autor: desprecopii.com  - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2018
referinte:
SIngapore General Hospital /www.sgh.com.sg
Journal of Pediatrics, New York  2018

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII