13 produse care te ajută sa alăptezi bebelușul mai ușor

13 produse care te ajuta sa alaptezi bebelusul mai usor

13 produse care te ajută sa alăptezi bebelușul mai ușor

Pentru usurarea alaptarii, pe piata exista o serie de produse concepute special  - care pot fi de mare folos unei mamici incepatoare, atunci cand alaptarea are un inceput mai greu: pompe de san, mameloane de silicon, perne pentru alaptare, creme pentru iritatiile de la sfarcuri, comprese cu gel...

→ Iata o lista cu 13 produse utile in alaptarea bebelusului.

- veti citi:
Produse special concepute pentru a usura alaptarea
Mameloane de silicon
Forme pentru mameloane
Creme pentru iritatii ale sfarcului
Perne pentru alaptat
Cantar pentru bebelusi
Pompa pentru san
Biberoane cu tetina in forma de san
Suplimente pentru lactatie
Comprese cu gel pentru sani
Sutienele pentru alaptare

Pentru multe mamici, mai ales pentru cele care alapteaza pentru prima data, alaptarea poate avea un start dificil

A alapta este, in mod cert, un proces natural, care vine de la sine si care se invata din mers. Insa pentru multe mamici, mai ales pentru cele care alapteaza pentru prima data, nu este chiar atat de usor. Uneori bebelusul refuza sanul sau nu are suficienta forta pentru a suge, alteori lactatia se instaleaza mai greu sau apare un disconfort din cauza asa-numitei furii a laptelui. Niciunul dintre obstacole nu este insa suficient de puternic pentru a te face sa renunti la ideea de a-ti alapta copilul, atata timp cat iti doresti acest lucru.
 
Chiar daca maternitatea este o experienta personala, pe care fiecare o traieste in felul sau, n-ar strica sa accepti un mic ajutor din exterior. Sfaturile mamicilor care deja au trecut prin experienta alaptarii iti pot fi de folos, asa ca nu ezita sa apelezi la un grup de suport. Comunitatea DC iti poate oferi un astfel de suport, prin sectiunile speciale ale forumului, dedicate alaptarii .

Produse special concepute pentru a usura alaptarea

Exista, de asemenea, mai multe produse concepute special pentru mamica si pentru bebelusul ei, astfel incat alaptarea sa devina o experienta minunata pentru amandoi. Unele dintre ele s-ar putea sa nu-ti fie neaparat necesare, altele insa te-ar putea ajuta sa depasesti micile neplaceri care apar mai ales la inceput si care, adesea, sunt descurajante. Iata o lista cu produse concepute pentru a te ajuta sa-ti alaptezi bebelusul mai usor:

1. Mameloane de silicon

Adesea, la inceput, alaptarea poate fi dureroasa. Asigura-te ca bebelusul prinde bine nu doar sfarcul, ci si o parte din areola, pentru a crea vidul necesar ca sa curga laptele. De asemenea, asigura-te ca ambele buze sunt intoarse putin spre exterior, astfel incat sa se lipeasca de san si sa nu permita patrunderea aerului. In mod normal, daca bebelusul este pozitionat corect, durerea ar trebui sa fie superficiala si temporara. Daca insa simti un disconfort mai mare atunci cand pui copilul la san, poti utiliza mameloane de silicon, care creeaza o bariera intre gura bebelusului si san, diminuand durerea.


Aici poti mameloane de silicon - la cele mai bune preturi

2. Forme pentru mameloane

Fiecare femeie are sanii diferiti si, in multe cazuri, forma mamelonului sau dimensiunea lui ingreuneaza alaptarea. Daca ai mameloane mici sau plate si copilul nu reuseste sa le apuce, ti-ar putea fi de ajutor niste forme speciale din silicon pe care sa le porti atunci cand nu alaptezi pentru a da forma si volum mameloanelor. Nu vei arata foarte sexy cu aceste cercuri puse pe sani, insa pot fi de ajutor daca sunt purtate chiar si inainte de a naste.


Aici poti gasi forme pentru mameloane - la cele mai bune preturi si cele mai multe modele

3. Creme pentru iritatii ale sfarcului

Pana cand bebelusul se obisnuieste cu sanul si alaptarea devine ceva firesc, s-ar putea sa te confrunti cu disconfortul provocat de iritatii. Iritatiile apar mai ale in primele zile, insa pot aparea si mai tarziu, asa ca e bine sa ai la indemana o crema care sa calmeze durerea si sa vindece eventualele rani. O crema pe baza de lanolina, are efect imediat. Nu contine conservanti si de aceea nu este nevoie sa speli sanul inainte de a alapta. Zona iritata este predispusa infectiilor, asa ca este importanti sa ai o igiena riguroasa a sanilor.

Glicerina boraxata este buna pentru indepartarea bacteriilor si, in plus, previne si eventualele infectii bucale la bebelus. Pentru a preveni insa iritatiile, foloseste oastfel de crema, un unguient care da elasticitate pielii si care poate fi folosit prevenitv, inca din ultima luna de sarcina.


Aici poti gasi creme pentru iritatii ale sfarcului in timpul alaptarii

4. Pernuta pentru alaptat

Gasirea unei pozitii confortabile, atat pentru bebelus, cat si pentru tine este foarte importanta pentru ca alaptarea sa fie un succes. Pernuta pentru alaptat poate fi foarte utila pentru a aduce capul bebelusului la niveul tau, astfel incat sa nu fie nevoie sa te apleci pentru ca el sa poata prinde sanul. Poti incerca, de asemenea, sa iti sprijini piciorul pe ceva mai inalt, astfel incat bratul pe care sta bebelusul sa se poata sprijini pe picior.


Aici poti gasi diverse modele de perne de alaptare

Cantarul electronic pentru bebelusi

Daca esti ingrijorata din cauza ca bebelusul nu suge suficient, atunci gaseste o metoda pentru a te linisti, In primul rand, urmareste cat de des face pipi. Daca schimbi 6  8 scutece pe zi, atunci este ok. Asigura-te insa si ca bebelusul ia in greutate. Un cantar electronic pentru copii poate fi o achizitie utila pentru a urmari daca bebelusul mananca suficient.


aici poti gasi diverse modele si preturi de cantare pentru bebelusi

5. Pompa pentru san

Pompa de san este un aparat extrem de util pentru mamicile care alapteaza. Folosirea ei in primele zile de alaptare, cand bebelusul nu are suficienta forta pentru a goli sanul sau cand canalele de lactatie inca nu sunt bine desfundate este extrem de utila. Poti folosi o pompa manuala sau una electrica. De obicei cele manuale sunt mai ieftine, insa nu intotdeauna foarte eficiente. Majoritatea producatorilor ofera mai multe modele din care poti alege ceea ce crezi ca ti se potriveste. Avent si Medela sunt doi dintre producatorii de care majoritatea mamicilor sunt multumite.


aici vei gasi multe modele de pompe de san - la cele mai bune preturi

Pune bebelusul la san, apoi stoarce cu pompa ce a mai ramas. Repeta procesul mai ales atunci cand sanii se intaresc, pentru a evita o mastita. Pompa este utila si pentru mamicile care isi incep serviciul mai devreme, dar nu vor sa renunte la alaptat, dar si pentru mamicile care se simt epuizate si vor sa ia o pauza pe timpul noptii pentru a se odihni. Taticii pot suplini cu succes rolul mamei daca au la indemana lapte colectat cu ajutorul pompei. Atentie insa la modul de stocare !

6. Biberoane cu tetina in forma de san

Unele mamici folosesc de la inceput si biberonul, astfel incat bebelusul se obisnuieste usor cu ambele variante de hranire. Alte mamici nu folosesc biberonul de la inceput si, atunci cand se hotarasc sa o faca, se tem ca bebelusul ar putea respinge ulterior sanul. Pentru a preveni acest gen de reactie, foloseste un biberon care sa fie cat mai apropiat de forma sanului, astfel incat trecerea sa nu fie prea brusca pentru bebelus.

7. Pelerina pentru alaptare

Alaptarea in public este un subiect controversat despre care se discuta aprins pe forumul DC . Unele mamici sunt mandre sa-si alapteze copiii oriunde, in timp ce altele se simt stingherite cand trebuie sa o faca in public. Daca te incadrezi in ultima categorie, folosirea unei pelerine speciale pentru alaptare te poate ajuta sa depasesti acest complex. In plus, vei crea un cadru intim pentru bebelus, chiar si atunci cand pare imposibil si nu-l vei priva de bucuria unei mese naturale.

8. Dischete pentru alaptare

Scurgerile de lapte nu pot fi controlate si pot fi o problema, mai ales atunci cand nu esti acasa si nu iti poti schimba bluza. Pentru a evita situatii jenante, foloseste dischete speciale, care se plaseaza in sutien si absorb eventualele scurgeri spontane. In comert exista dischete de unica folosinta, dar si dischete ce pot fi refolosite dupa spalare. Alege-le pe cele care ti se potrivesc mai bine.

9. Dischete de silicon

Daca trebuie sa porti o bluza sau o rochie dintr-un material foarte fin, prin care se vad urmele dischetelor clasice, atunci opteaza pentru dischete de silicon. Nu absorb lichidul, insa creeaza suficienta presiune pentru a opri laptele sa curga. Sunt foarte fine si sunt practic invizibile.


Aici gasesti o gama larga de accesorii de alaptare

10. Suplimente pentru lactatie

Daca ti se pare ca nu ai suficient lapte consulta un medic specialist. Acesta iti va spune daca este cazul sa iei anumite medicamente pentru a stimula lactatia. Exista insa si anumite suplimente alimentare naturiste care stimuleaza lactatia. Efectul lor nu este insa dovedit stiintific, dar poti incerca. Schinduful este unul dintre aceste suplimente, despre care multe mamici spun ca ar avea efect benefic.


Aici gasesti o gama larga de accesorii de alaptare

11. Comprese cu gel pentru sani

Daca lactatia este abundenta, s-ar putea ca somnul mai lung al bebelusului pe timpul noptii sa nu mai fie o usurare din cauza durerilor de sani ce apar atunci cand sanul este prea plin. Compresele reci (pe sanul gol) sau caldute (pe sanul plin) pot calma durerea. Si ca sa nu te plimbi mereu intre dormitor si baie pentru a umezi prosoape, poti folosi comprese cu gel, care pot fi folosite calde sau reci, in functie de necesitate. Au avantajul ca pot fi plasate in sutien si de aceea pastreaza-le, pentru ca iti vor fi utile si atunci cand vei intarca bebelusul.


Aici gasesti o gama larga de accesorii de alaptare

12. Prosoape de dimensiuni mici

Cand alaptezi vei observa ca in momentul in care bebelusul trage dintr-un san incepe adesea sa curga lapte si din celalalt. Daca porti sutien si ai dischete absorbante, atunci totul e in regula, dar daca esti acasa si nu porti sutien, poti folosi prosoape mici, de bumbac, pe care sa le introduci intre san si bluza pentru a nu fi nevoie sa te schimbi de fiecare data dupa ce alaptezi.

13. Sutienele pentru alaptare

Vestimentatie speciala pentru alaptare

Fie ca trebuie sa alaptezi undeva in public, fie ca ai inceput serviciul si e nevoie sa storci laptele cu pompa, fie ca pur si simplu te dispera sa iti ridici deasupra sanilor bluza si sa iti desfaci sutientul de fiecare data cand alaptezi, hainele speciale pentru mamicile care alapteaza reprezinta o solutie ideala.

Sutienele pentru alaptare sunt special concepute pentru a putea elibera sanul usor si practic. Exista insa si bluze, tricouri sau chiar rochii gandite de designeri special pentru mamicile care alapteaza. Nu e nevoie sa investesti foarte mult intr-o garderoba pentru alaptare, insa cateva piese vestimentare special concepute pentru aceasta perioada din viata ta te vor face sa te simti mai bine si iti vor usura misiunea. Aici poti gasi cea mai mare gama de sutiene de alaptare.


Aici gasesti o gama larga de accesorii de alaptare

Aici poti gasi cea mai mare gama de sutiene de alaptare.

 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare . Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI 


  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 5 comentarii

  1. andreea
    andreeatrimis la 22/7/2014

    Toate acestea sunt produse ce dau mai mult confort pentru mamica, dar sunt si un cost in plus. Multe dintre ele pot fi inlocuite cu produse mai la indemana si ce nu necesita multe "investitii ". Eu am cumparat intr-adevar o pompa de san si tampoane pentru san, dar ca perna am folosit o perna normala, iar haine de alaptat nu am luat decat un sutien si o bluza speciala..ca in rest acasa stateam cu maieu sau rochita pe care le trageam rapid peste san. Iar pompa am luat manuala, am zis ca electrica iau decat daca intr-adevar o sa am neapart nevoie sa ma mulg...ceea ce oricum nu a fost nevoie, grasutul meu n-a avut probleme sa suga:) Pompa de san e de la Nuvita, e mai ieftina decat altele si si-a facut treaba ca sa zic asa :) O recomand pentru mamicile care cauta o pompa de san manuala si ieftina - http://www.bebejoy.ro/pompa-de-san-manuala-materno.html

    Raspunde la acest comentariu
  2. cazacu claudia
    cazacu claudiatrimis la 7/6/2012

    buna ziua mi se poate intampla ceva daca bebele meu suge doar dintr-un san

    Raspunde la acest comentariu
  3. ioana
    ioanatrimis la 23/5/2012

    adevarul e ca pe mine m-au ajutat si inca ma ajuta mult mameloanele de silicon,pt ca nu am sfarcuri:( si fara ele copilasul meu nu era alaptat,nu putea prinde nicicum,am incercat si cu pompa medela harmony,pana am aflat de mameloane.dar numai m-am chinuit cu ea...multumim mult pentru sfaturi

    Raspunde la acest comentariu
  4. MElise
    MElisetrimis la 18/5/2012

    Diana, cred ca fiecare decide pentru sine cat de folositoare sunt produsele. E drept ca unele le folosesti pentru scurt timp, dar timpul ala poate fi esential ca sa nu te descurajezi si sa reusesti pana la urma sa iti alaptezi normal copilul. Eu, de exemplu, la primul copil nu am folosit nicio crema si am mers pe leacuri babesti, insa nu au avut efect, am facut ragade si a fost cumplit, pana la urma alaptarea a fost un esec pentru ca nu am reusit sa alaptez mai mult de 3 luni. La fel pompa... nu stiam de cele electrice sau oricum erau scumpe atunci... si cu cea manuala nu m-am descurcat. Acum la al doilea copil e cu totul altfel. Nu spune nimeni ca trebuie sa le folosesti non stop sau sa le cumperi pe toate preventiv.... dar e bine sa stii macar de existenta lor, in caz de nevoie.

    Raspunde la acest comentariu
  5. diana
    dianatrimis la 10/5/2012

    multe din produsele prezentate nu sunt de nici un folos, ca de exemplu, mameloanele din silicon. chiar daca alaptarea e un pic dificila la inceput, apoi nu prea mai avem nevoie de un suport plastifiat care se interpune intre noi si bebe. si la creme treb sa fim atente ca propriul nostru copil le va inghiti. mai bine puneti comprese de varza( suna ca un leac babesc dar e ff eficace si mai ales recomandat de toti medicii competenti).eu am folosit o pompa medela(din fericire am avut sansa sa o gasesc la o jumatatea de pret) astfel am constatat ca partea manuala e absolut nefolositoare; cea doar electrica e eficace dar senzatia e oarecum stranie la inceput .am mai gasit folositoare perna de alaptat , mai ales cea circulata , desi multe mame o preferea pe cealalta, dar daca nu avem , e ff ok si sa folosim pur si simplu o perna normala, sau orice simtim noi ca e confortabil pt noi si bebe.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII