Test online de diagnosticare rapida a autismului la copil

Test online de diagnosticare rapida a autismului la copil

Test online de diagnosticare rapida a autismului la copil

  • Cercetatorii de la Harvard Medical School, SUA - au redus semnificativ de la ore la minute, timpul necesar pentru a detecta cu precizie autismul la copiii mici. Iata un test online care va ajuta sa diagnosticati foarte repede autismul la copil.

Test online de diagnosticare a autismului la copil
Algoritmi si mecanisme de implementare asociate, pentru a detecta rapid si cu mare precizie autismul
Modalitatea traditionala de diagnosticare a autismului poate fi dificila si de durata
Test online si video de diagnosticare a autismului
Semne ale autismului
Grupuri de suport despre autism:
Forum despre autism


Test online de diagnosticare a autismului la copil

Diagnosticati rapid si cu exactitate autismul cu ajutorul internetului, sugereaza un studiu. Cercetatorii de la Harvard Medical School, SUA -  au redus semnificativ de la ore la minute, timpul necesar pentru a detecta cu precizie autismul la copiii mici.

Procesul de diagnosticare a autismului este complex si subiectiv

Procesul de diagnosticare a autismului este complex, subiectiv, si de multe ori se limiteaza doar la un anumit segment de populatie careia ii este necesar. Cu cresterea recenta in incidenta de 1 la 88 de copii, necesitatea unor  metode precise si pe scara larga dislocabile pentru screening si diagnostic este substantiala. Dennis Wall, profesor asociat de patologie si director de initiativa in biologia computationala de la Centrul de Informatica Biomedicala de la Harvard Medical School, SUA,  a fost preocupat de rezolvarea acestei probleme si a descoperit o strategie extrem de exacta, care ar putea reduce semnificativ complexitatea si timpul folosit in procesul de diagnosticare.

Algoritmi si mecanisme de implementare asociate, pentru a detecta rapid si cu mare precizie autismul

Algoritmii sunt conceputi pentru a functiona intr-o structura mobila, care combina un set mic de intrebari si un film scurt facut in casa subiectului, pentru a permite evaluari rapide online. Aceasta procedura ar putea reduce timpul pentru diagnosticarea autismului cu aproape 95%, de la ore la cateva minute, si ar putea fi cu usurinta integrat in practicile de rutina de screening pentru copii, pentru a permite o crestere a usurintei cu care poate fi accesata de catre cei expusi riscului bolii.

"Noi credem ca aceasta abordare va face posibil ca mai multi copii sa fie corect diagnosticati din timp, in timpul perioadei critice, atunci cand terapiile comportamentale sunt cele mai eficiente", a spus Wall. Acest studiu este publicat online in Translational Psychiatry.

Despre autism mai cititi si:

Cum este diagnosticat autismul

Autismul este diagnosticat printr-o analiza atenta a comportamentului unui individ. Cand copiii sunt evaluati pentru autism, ei trec prin "Interviul de diagnosticare a autismului", revizuit, cunoscut sub numele de ADI-R, un chestionar de 93 de intrebari, si / sau "Lista de observare si diagnosticare a autismului"  cunoscuta sub numele de examen ADOS, care masoara comportamentele multiple ale copiilor. Impreuna, aceste evaluari pot dura pana la trei ore pana la finalizare si trebuie sa fie administrate de catre un medic calificat.

"Deseori, exista o intarziere de mai mult de un an intre semnele de avertizare initiale si cele ale diagnosticului, din cauza perioadei lungi de asteptare pana la gasirea unui specialist care poate administra testele si oferi diagnosticul oficial", spune Wall.

Folosind tehnici de invatare a calculatoarelor, o metoda a inteligentei artificiale in care computerele sunt instruite pentru a lua decizii, Wall si echipa sa au studiat rezultatele de la ADI-R de la Centrul de Cercetare a autismului genetic a mai mult de 800 de persoane diagnosticate cu autism pentru care examenul nu mai era necesar. Ei au descoperit ca doar sapte intrebari au fost suficiente pentru a diagnostica autismul, cu o precizie de aproape 100%, echivalent cu 93 de intrebari complete din examen. Ei au validat corectitudinea rezultatelor  chestionarului de 7 intrebari pentru 1.600 de persoane de la Fundatia Simons, si a mai mult de 300 de persoane din Consortiul autismului, Boston.

Wall a  aplicat tehnici similare examenului ADOS, de data aceasta clasificand aproape perfect peste 1.050 de persoane, cu un procent de specificitate putin sub 95%. Rezultatul acestui lucru nu a fost doar un mecanism de evaluare micsorat pentru copil (de la 29 de etape la doar 8), dar, de asemenea, o foaie de parcurs pentru evaluarea scurtelor videoclipuri realizate acasa. Impreuna, aceste rezultate au un potential enorm de a muta un procent substantial al efortului intr-un suport de sanatate mobilizat electronic cu o larga acoperire si aplicatii.

"Aceasta abordare este prima incercare de a analiza retrospectiv, baze mari de date pentru a obtine un instrument de clasificare extrem de precis, dar in mod semnificativ simplificat", a declarat Wall, care este, de asemenea, Profesor Asociat de Patologie, al Centrului Medical Deacconess Beth,Israel. "Acest tip de evaluare rapida ar trebui sa ofere contributii valoroase la progresul procesului de diagnosticare si va ajuta la screening-ul mai rapid si la tratarea mai timpurie", a spus el.

Modalitatea traditionala de diagnosticare a autismului poate fi dificila si de durata

Modalitatea traditionala de diagnosticare a autismului poate fi prohibitiva pentru familiile si personalul care ingrijesc bolnavii de autism, deoarece aceasta este de lunga durata si trebuie sa fie administrata de un medic autorizat, de multe ori intr-un mediu care nu este familiar pentru copil, care poate fi o povara extraordinara pentru familiile din zonele indepartate, a spus Wall. "Cu aceasta abordare mobila, mama sau ingrijitorul vor fi capabili sa faca primii pasi cruciali in diagnosticare si tratament beneficiind de confortul propriei case, si in doar cateva minute."
 

Test online si video de diagnosticare a autismului

In prezent, Wall a pus gratuit la dispozitia publicului un sondaj si un site video , pentru a continua evaluarea eficientei abordarilor scurtate, lucrand  la modalitatile  de mobilizare a abordarii generale pentru a permite accesul intregii populatii care are nevoie de acest tip de diagnostic.

Semne ale autismului

Desi cauzele autismului raman misterioase, semnele nu sunt neaparat aparute din senin. Cei mai multi parinti ai copiilor autisti recunosc intarzieri ale limbajului la circa 18 luni. Si de fapt, exista avertismente pe care parintii le pot urmari la copiii lor cu mult inainte de aceasta varsta. Conform unui raport din Octombrie 2007 al Academiei Americane de Pediatrie, printre semnele timpurii (de dinainte de 18 luni) si semnele subtile ale autismului se numara cititi pe larg aici:  Semne ale autismului

Grupuri de suport despre autism:

De ce atatia copii cu autism in Romania? 
Autistii...de linga noi 
Autismul si oxigenarea hiperbara (HBOT)
Copii cu autism (1) 
AUTISM: CHAT & ALTE INSTRUMENTE DE LUCRU


Forum despre autism

   AUTISM 
Totul despre autism. Forum si grupuri de suport ale parintilor cu copii cu autism.

 


✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Autism

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. nora sanda suciu
    nora sanda suciutrimis la 24/3/2014

    Ela se trateaza de gastroenterita. si copilul meu o face in fiecare an. Ba are episoade de voma ba face diaree,ba pe amandoua. important este sa-l tii hidratat ( sa-i dai apa cu lingurita la fiecare 5-10 minute ) si mancare usoara (paine prajita,crakersuri). cand are febra mare si vomeaza si are si diaree este bine sa mergi de urgenta cu el la medic. face perfuzii si totul trece pentru ca virusul asta nenorocit iti ataca stomacul si intestinele,practic nu ramane in tine nimic. vomezi sau ai diaree lichida de nu mai ramane flora intestinala. iti doresc succes!

    Raspunde la acest comentariu
  2. ela
    elatrimis la 29/5/2012

    buna mamici..am si eu o intrebare si va rog sa ma ajutati daca stiti raspunsul. am un baetel de 1 an si 9 luni,am fost internata acum o saptamana pt ca a vomitat ,a facut febra 39,si pe urma a facut si diaree in spital,nu a mancat 3 zile ninic doar cu perfuzii .acum suntem acasa si pana azi totul a fost bine azi dimineata a vomita si nu vrea sa manance, a facut scaun f greu i-am luat temperatura in fundulet si avea 38,2 trebuie sa scad ceva?de la ce poate fi aceste manifestari? va multumesc.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII