Sfaturi pentru parintii cu copii hiperactivi

Sfaturi pentru parintii cu copii hiperactivi

Sfaturi pentru parintii cu copii hiperactivi

 • Apropate toti copiii au momente cand atentia sau comportamentul sunt de necontrolat. De la joaca plina de exuberanta pana la dezinteresul aratat temelor pentru acasa, parintii trebuie sa gaseasca solutii creative pentru a mentine viu interesul copiilor lor asupra sarcinilor pe care le au.
Aproape toti copiii au momente cand atentia sau comportamentul sunt de necontrolat. De la joaca plina de exuberanta pana la dezinteresul aratat temelor pentru acasa, parintii trebuie sa gaseasca solutii creative pentru a mentine viu interesul copiilor lor asupra sarcinilor pe care le au.

Cu toate acestea, pentru unii copii, hiperactivitatea si neatentia sunt sunt mai mult decat o problema ocazionala.

"Copiii cu tulburari de atentie, sau ADHD, au probleme de comportamnet, care sunt atat de frecvente si severe, incat ele inerfera cu capacitatea lor de a functiona intr-un mod adecvat in programul lor de zi cu zi." spune Mark Wolraich, MD, FAAP al Academiei Americane de Pediatrie.

AAP a alansat noile linii directoare pentru medici in diagnosticrea si tratarea ADHD-ului la copiii cu varste cuprinse intre 4 si 18 ani, orientarile anterioare acoperind copiii intre 6 si 12 ani.

Aflati mai multe despre ADHD:

ADHD-ul la copil (deficit de atenţie/ hiperactivitate impulsivitate) Oare copilul meu e perfect sanatos? Impactul ADHD

Parintii care sunt ingrijorati de neatentia sau hiperactivitatea copilului lor, ar trebui sa aiba in vedere urmatoarele simptome:

Copilaria timpurie (3-7 ani)
Este normal pentru copilul la aceasta varsta sa alerge in cercuri sau sa puna intrebari constante. Dar daca copilul dvs. Face aceste lucruri in mod frecvent, se loveste des, nu sta jos atunci cand maninca sau cand i se citeste, el ori ea ar putea avea probleme de comportament hiperactiv.
 
Copilaria mijlocie (7-12 ani)
In aceasta perioada, copilul ar trebui sa poata finaliza jocuri, dar poate reactiona impulsiv atunci cand este entuziasmat. Comportamentul problematic, de obicei, este acela in care copilul intrerupe jocurile altor copii, se framanta sau se foieste chiar si atunci cand se uita la televizor.

Adolescenta (13-18 ani)
Adolescentii angajeaza in mod normal un comportamnet social riscant, in timp ce adolescentii hiperactivi au tulburari de atentie, sunt de multe ori agitati si zvapaiati in timp ce fac activitati linistite, intrerup alte persoane si au dificultati in a completa sarcinile scolare.

"ADHD este o afectiune cronica a creierului care poate avea un impact negativ asupra activitatii de invatare a copilului, a abilitatii de reglare a comportamentului, a aptitudinilor sociale si a stimei de sine." spune dr. Wolraich. "Dar, odata ce diagnosticul este confirmat, tratamentele pentru ADHD ii pot ajuta sa-si controleze comportamentul.'

Pentru a ajuta parintii sa inteleaga noile orientari privind ADHD, AAP a publicat o carte detailata si actualizata, intitulata "ADHD - CE TREBUIE SA STIE FIECARE PARINTE". In aceasta carte, parintii pot gasi cele mai noi optiuni de tratament si strategii de management care echilibreaza terapia comportamentala, medicamentele cu tehnicile parentale.

De exemplu, la copiii prescolari cu ADHD, pediatrii sunt acum instruiti sa incerce interventii comportamentale , cum ar fi instruirea parintilor individual sau in grup asupra tehnicilor de management comportamental.

Pentru prescolarii cu simptome moderate pana la severe, care nu prezinta o imbunatatire semnificativa dupa terapia comportamentala, medicamentele pot fi luate in considerare. Pentru copiii de scoala primara, cat si pentru adolescenti, AAP recomanda atat medicamentele, cat si terapia comportamentala.

ADHD este o afectuine cronica , care necesita o abordare in echipa considera expertii, incluzind parintii, medicii pediatri, terapeuti si profesori.

Aflati mai multe despre ADHD:

ADHD-ul la copil (deficit de atenţie/ hiperactivitate impulsivitate) Oare copilul meu e perfect sanatos? Impactul ADHD

autor: redactor Desprecopii.com Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate (c) 2012

  Va asteptam pe forumul special:

    Copii cu nevoi speciale
  Sunt ai nostri. Si au nevoie de mai multa intelegere si mai multa dragoste.

   Bolile copilului

  Toate bolile aici>

   

  Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)

  Meseria de parinte

 • Comunitatea Desprecopii

  Toate Forumurile

  Peste 180.000 de membri inregistrati!

  Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Sfaturi pentru parintii cu copii hiperactivi.

  intrebari

  Intrebari si raspunsuri

  Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

  Forumuri Recomandate

  Clinica Medicala Desprecopii

  Clinica Medicala Desprecopii

  Consultanta medicala online.
  Cabinet stomatologic

  Cabinet stomatologic

  Tot felul de probleme cu dintisori. Cabinet ce se bucura de sprijinul medicilor de la Clinica Dentestet.
  Discutii generale

  Discutii generale

  LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.
  Discutii generale

  Discutii generale

  LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.

  Comentarii vizitatori

  Citeste toate comentariile

  Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

  Scrie un comentariu

  Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

  Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII