Copiii de la oras sunt mai expusi la alergiile alimentare

Copiii de la oras sunt mai expusi la alergii

Copiii de la oras sunt mai expusi la alergii

  • Copii care locuiesc la oras au mai multe sanse sa dezvolte alergii alimentare decat cei care traiesc la tara - sustine un nou studiu recent.
Copii care locuiesc la oras au mai multe sanse sa dezvolte alergii alimentare decat cei care traiesc la tara - sustine un nou studiu.

Un studiu din SUA sustine ca tinerii crescuti in zone urbane aglomerate sunt de doua ori mai succeptibili sa dezvolte alergii la alune sau crustacee decat cei din mediul rural. Alergiile ar putea fi declansate de catre expunerea la poluanti de la o varsta frageda, cred expertii.

In schimb, cei care traiesc la tara ar putea dezvolta imunitati, datorita fapului ca sunt expusi la bacteriile raspandite in natura.

Aproape 10% dintre cei nascuti in zonele dens populate au o alergie la alimente, in comparatie cu doar 6% dintre cei nascuti in zonele cu o populatie redusa.

"Am gasit pentru prima data ca densitatea populatiei are corespundenta cu o probabilitate mai mare de alergii alimentare la copii", a spus autorul principal al studiului.

Mai cititi despre alergii si:

"Acest lucru arata ca mediul are un impact asupra dezvoltarii alergiilor alimentare. Tendinte similare au fost observate legate de aceste conditii si in ceea ce priveste astmul. Marea intrebare este - ce anume din mediu le declanseaza? O mai buna intelegere a factorilor de mediu ne va ajuta in eforturile de preventie."

Studiul a inclus 38,465 copii sub 18 ani, dintr-o gama variata de medii.

Aproape 40% dintre copiii alergici din studiu avusesera deja o reactie severa, care le-a pus viata in pericol. Studiul a aratat ca reactiile lor au fost la fel de severe, indiferent de locul in care traiau. Doar 1,3% dintre copiii din comunitatile rurale au fost alergici la arahide, in timp ce in randul celor proveniti din zone urbane, procentul a crescut la 2.8 %.

Mai putin de 1% dintre copiii de la tara au avut alergii la crustacee, in timp ce 2,4 la suta dintre cei de la oras au fost alergici la acest aliment. Cercetarile anterioare au aratat o prevalenta crescuta de astm, eczeme, rinita alergica si conjunctivita, an mediul urban fata de cele rurale.

Cercetarea in curs de desfasurare privind prevalenta alergii alimentare, furnizeaza informatii importante pentru a ne ajuta sa abordam problema tot mai mare a alergiilor alimentare .

Cititi si: Alergiile, pavaza impotriva cancerului

Cercetatorii sunt hotarati sa gaseasca un tratament pentru alergii alimentare si acest studiu ofera informatii suplimentare despre motivele pentru care anumite persoane au alergii alimentare, iar altele nu. Procentele alergiilor alimentare au crescut brusc in ultimii 20 de ani. Simptomele includ prurit, o eruptie pe piele rosie, umflarea fetei, si, in cazurile cele mai grave, un soc anafilactic , care poate pune viata in pericol.

Se estimeaza ca aproximativ un copil la fiecare 14 copii sub varsta de trei ani are una sau mai multe alergii alimentare, potrivit cifrelor NHS. Ele se declanseaza atunci cand sistemul imunitar trateaza gresit proteinele gasite in produsele alimentare, luandu-le drept o amenintare la adresa organismului, cand, de fapt, ele ar trebui sa fie inofensive.

Se estimeaza ca patru din cinci copii cu alergii la arahide raman alergici la arahide pentru tot restul vietii lor.

autor: redactor Desprecopii.com Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate (c) 2012

Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatoarele forumuri:

Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

Scoli, gradinite, crese, bone...
La ce cresa merge copilul tau? As vrea si eu o recomandare!
Am nevoie de un baby-sitter...

 

Bolile copilului

Toate bolile aici>

Articole despre Psihologia Copilului

Mai multe despre psihologia copilului aici >

Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII