Calendarul national de vaccinare 2014

Calendarul national de vaccinare 2014

Calendarul national de vaccinare 2014

  • Iata cum arata schema in vigoare de vaccinari nationale, valabila de la 1 iunie 2012, reglementata prin ordinul 272 din 26 martie 2012 (272/2012):

Schema vaccinurilor recomandate in 2014

Iata cum arata schema in vigoare de vaccinari nationale in 2014 , valabila de la 1 iunie 2012, reglementata prin ordinul 272 din 26 martie 2012 (272/2012):

Varsta recomandata Vaccinul Descrierea vaccinului Unde se administreaza vaccinul
Primele 24 de ore de viata Hep B Vaccin impotriva hepatitei B In maternitate
2-7 zile BCG Vaccin de tip Calmette Guerrin, impotriva tuberculozei In maternitate
2 luni DTPa-VPI-Hib-Hep B Vaccin diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic-Haemophilus Medicul de familie
4 luni DTPa-VPI-Hib B-hepatitic B Medicul de familie
6 luni DTPa-VPI-Hib-Hep B Vaccin diftero-tetano-pertussis acelularpoliomielitic-Haemophilus B-hepatitic B Medicul de familie
12 luni DTPa-VPI-Hib, RRO Vaccin diftero-tetano-pertussis acelularpoliomielitic-Haemophilus B + Vaccin rujeolic-rubeolic-oreion Medicul de familie
4 ani DTPa Vaccin diftero-tetano-pertussis acelular Medicul de familie
6 ani ** DTPa-VPI Vaccin diftero-tetano-pertussis acelular + vaccin polio inactivat Campanii scolare
7 ani (in clasa I) RRO Vaccin rujeolic-rubeolic-oreion Campanii scolare
9 ani *** VPI Vaccin polio inactivat Campanii scolare
14 ani dT Vaccin diftero-tetanic pentru adulti Campanii scolare
**  Pentru copiii in varsta de 6 ani neinscrisi in invatamantul primar sau la care se inregistreaza abandon scolar vaccinarea se poate efectua de catre medicul de familie.
*** Se realizeaza inclusiv in anul 2014.

Ministerul Sănătăţii din Romania recomandă imunizarea copiilor împotriva unei serii de afecţiuni începând din primele zile de viaţă. Vaccinurile recomandate, intervalul de administrare şi cadrul medical responsabil sunt detaliate în Ordinul privind modificarea și completarea Normelor tehnice de realizare a programelor naționale de sănătate publică pentru anii 2013 și 2014, aprobate prin Ordinul ministrului sănătății nr. 422/2013. Toate vaccinurile si rapelurile aferente prevăzute in Programul National de Imunizare sunt gratuite şi toţi copiii născuţi in România au dreptul să beneficieze de acest program.

Conform Legii nr. 46 din 21.01.2003 privind Drepturile Pacientului, părinţii, ca tutori legali ai copilului, au responsabilitatea să se informeze din surse legitime despre beneficiile şi riscurile vaccinării şi să îşi dea consimţământul informat pentru toate vaccinurile administrate copilului lor.

Despre vaccinare si vaccinuri, mai cititi:


De ce sa ne vaccinam copiii - 15 argumente De ce sa ne vaccinam copiii - 15 argumente

Vaccinurile copilariei: raspunsuri directe la intrebari dificile Vaccinurile copilariei: raspunsuri directe la intrebari dificile

Principalele vaccinuri la bebelusi Principalele vaccinuri la bebelusi 

Atentie: Nu tot ceea ce scrie prin imensitatea internetului este corect

Atentie, nu va jucati cu vaccinarea copilului dvs. Chiar daca pe un anumit website gasiti informatii enumerate de persoane care au la titulatura "medic" sau diferitele sale combinatii, cantariti-le cu mare atentie. Sunt sanse sa nu fie asa reale cum se vor a fi. Contin aberatii si ipoteze iresponsabile.

Oricat de multe cunostinte credeti ca ati acumulat citind o multitudine de informatii, nu neglijati lipsa unui fundament stiintific de baza, care nu este prezent intotdeauna.

Participa la dezbaterea parintilor pe forumul Comunitatii Desprecopii la acest topic: Atentie: Pericolul poliomelitei in Europa si pericolul iresponsabilitatii parintilor


Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatoarele forumuri de mamici :


PARINTII INTREABA, PARINTII VA RASPUND

CLUBUL SCUTECELOR:
Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Desprecopii.com  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII