Roseola la copil: simptome si tratament - sfatul pediatrului | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 12 comentarii

  1. Alex
    Alextrimis la 22/6/2021

    Pana când trebuie sa nu ieşim cu bebeluşii afara???

    Raspunde la acest comentariu
  2. pia
    piatrimis la 29/11/2011

    Roseola poate aparea si la 19 ani? Multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  3. Gabriela
    Gabriela trimis la 11/10/2011

    Fetita mea are 10 luni si are si ea roseola.a debutat cu 3 zile de febra pe care i-am tinut-o sub control cu Nurofen.A 4-a zi i-a disparut febra si a 5-a zi i-a aparut o eruptie pe fata si trunchi.Cand stranuta ii curge nasul,are ochii injectati si umezi si e somnoroasa si afectuasa.Am fost si la control ,dar s-a stabilit ca are febra de la eruptia dintilor.Se pare ca nu a fost asa.Acum astept sa ii dispara eruptia.Ma bucur totusi ca am aflat ce are pt ca febra timp de 3 zile ma inebunea.Sanatate tuturora.

    Raspunde la acest comentariu
  4. NADIA
    NADIAtrimis la 12/5/2011

    Baietelul meu de 10 luni a fost diagnosticat azi cu Roseola, a avut febra (38.5) timp de 3 zile in care,tuse, iritabilitate , somnolenta ,scaune moi, lipsa poftei de mancare, a si slabit mult in aceste zile apoi ieri a aparut aceste pete rosii cu bubite fine care la apasare dispareau cateva minute ,brusc si febra a disperut. medicul a prescris Nurofen, aerosol pentru gat, antihistaminic (Aerius) plus ca i s-a recoltat sanga pentru analize. Sper sa se faca bine piutul meu si doresc multa sanatate pentru toti copii.

    Raspunde la acest comentariu
  5. Ana Zamfir
    Ana Zamfirtrimis la 19/11/2010

    Si fetita mea a avut roseola la 9 luni, numai ca nu a avut febra deloc, boala manifestandu-se direct cu eruptie, incepand cu fata si gatul. In momentul in care eruptia a disparut de pe fata si de pe gat, a aparut pe piept si pe spate. Totul a durat 2 zile. Medicul a diagnosticat-o din prima cu roseola infantum.

    Raspunde la acest comentariu
  6. simsi
    simsitrimis la 2/2/2012

    BUNA SI PRINTESA MEA AVEA ASEMENEA BUBITE DAR CAD ERA MICUTA SI ACUM RAREORI ..DAR NUMAI ATUNCI CAND O BAGAM LA BAITA ....MAI BINE ZIS ,CAND AVEA CONTACT CU APA.ACUM MAI PUTI FACEM. ALTADATA DELOC. VA PUP

    Raspunde la acest comentariu
  7. vio
    viotrimis la 17/9/2009

    Si fetita mea a facut roseola saptamana asta. Totul a debutat cu diaree, apoi febra mare 3 zile care i-a scazut numai cu Nurofen pt copii si impachetari.A fost diagnosticata cu enterocolita iar dupa ce i-a scazut febra si i-au aparut bubitele roz-rosii pe trunchi am fost din nou la medic si ne-a spus ca are roseola. Pentru iritatie si mancarime i-a dat Peritol, iar pt ca era si putin ragusita i-a dat calciu. Vrau sa spun ca ieri i-au aparut bubitele si azi deja incep sa dispara. Sper sa-i treca cat mai repede si sa fie totul bine.Multa sanatate la copii.

    Raspunde la acest comentariu
  8. mehes mihaela
    mehes mihaelatrimis la 27/1/2012

    buna,de mult incerc sa vb cu cineva despre aceasta boala a copiilor deoarece baietelul meu de 1 an si o luna a facu roseola si inainte de asta a avut febra f mare 39,8 iar pediatra mi-a dat medoclav deoarece avea rosu in gat iar dupa 3 zile febra a scazut cucomprese si cu paracetamol suspensie si nurofen dar imediat dupa iau aparut bubitele.acum eu sunt foarte nelinistita deoarece stiu ca nu e bine sa se administreze nici un fel de antibiotic la aceste boli,poate sa aiba ceva efecte adverse asupra baietelului toate acestea?de erupt au erupt foarte bine si peste tot dar ma intereseaza efectele adverse asupra lui datorate de antibiotic.va multumesc.

    Raspunde la acest comentariu
  9. Mihaela P.30
    Mihaela P.30trimis la 7/1/2009

    Si eu ma bucur ca am reusit sa ajung la voi! Copilul meu de 10 luni a avut roseola, adica exanthema subitum sau roseola infantum... locuim in Germania. aici am inteles despre ce e vorba, dar cautam ceva pe romaneste, in internet... si am gasit aici.. este exact asa... dar pacat ca la noi nu prea se stie despre asta.... acum am scapat, multumim Lui Dumnezeu! Dar mai avem alta problema: eczeme in zona fetei, piele uscata, eventual neurodermita.... As fi dornica sa primesc niste sfaturi, ca nu mai stiu ce sa fac.... nu prea scapam de ele, doar unguentul cu cortizon mai amelioreaza....

    Raspunde la acest comentariu
  10. puscasu catalina
    puscasu catalinatrimis la 5/8/2008

    FETITA MEA A FOST DIAGNOSTICATA CU ROSEOLA INFANTUM LA 9 LUNI , DUPA CE FUSESEM LA 2 MEDICI CARE AU PUS DIAGNOSTICUL DE RINOFARINGITA SI ERUPTIE DENTARA,A PRIMIT TRATAMENT CU ANTIBIOTICE ,CU ANTIPIRETICE DAR TEMPERATUA ERA DE 38.8 AM DAT PESTE AL TREILEA MEDIC CARE A DIAGNOSTICAT-O DIN PRIMA.ESTE O BOALA CE SE INTALNESTE DES DAR TOTUSI PUTINI STIU CEVA DESPRE EA.MULTUMIM CA EXISTATI SI NE DATI SI NOUA,MAMICILOR POSIBILITATEA DE A NE INFORMA CORECT.

    Raspunde la acest comentariu
  11. Livutz
    Livutztrimis la 25/6/2008

    Foarte bine venit acest articol. Saptamana trecuta a facut si baietelul meu aceasta boala. Aproape nici unul din cei trei medici la care am fost nu au stiut despre ce e vorba... Culmea, unii medici cand aud de roseola... dau din umeri. NU am mai auzit. Noroc cu internetul asta...Felicitari!

    Raspunde la acest comentariu
  12. niculescu loredana
    niculescu loredanatrimis la 23/12/2011

    foarte bun aricolul,copilul meu tocmai a inceput cu eruptia, nu am mai auzit de boala asta si nu am pe nimeni care sa ma informeze, traiesc in spania si nu stiam cum se numeste in romana

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. �ți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema: