Fenilcetonuria la bebelus | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 4 comentarii

  1. irina
    irinatrimis la 6/11/2015

    Nu stiu daca citesc burticile despre ce teste trebuiesc cerute dupa na tin asa o dieta pt eistere, daca da, CERETI TESTUL e gratuit si salveaza si copilul si familia. E grea dieta, dar e complit daca nu e pornita de la primele saptamani de viata. Mamicile care au scris vad ca au copii cu PKU, sunteti pe grupurile americame ale parintilor de pitici PKU? cautati cook for love rintre altele, au informatii multe, support, si retete minunate. O imbratisare pt copilasii PKU si pt mamicile lor.

    Raspunde la acest comentariu
  2. cojocariu anda vasilica
    cojocariu anda vasilicatrimis la 1/5/2015

    am si eu un baitel de 8 luni diagnosticat cu fenilcetonurie.mie foarte greu sa cred k sufera de asa ceva ,e al doilea copil imi e foarte greu cu regimul .am avut mare noroc k a fost descoperit tocmai de la nastere ,imi era agitat de a 2 zi de viata ,plangea si nu stiam de ce .am fost sunata de la ias a fost un soc pt mine atunci,cu toate ca nu eram de acord sa se ia analiza asta din picior la nastere k la fetita ii facusem si nu am fost anuntata si ii multumesc domnului k nu are nimik.asa k le sfatuiesc pe toate mamicile sa fie de acord ku analiza asta k e foarte importanta .am avut noroc k am dat de o dr foarte buna si specialista in asa ceva

    Raspunde la acest comentariu
  3. ana
    anatrimis la 8/12/2011

    Am nascut o fetita pe data 07- 09- 2006, se pare ca se facea testul din pacate nu mi s-a spus l-a nastere si am depistat tirziu ca are Fenilcetonurie si acum sufera din cauza sistemului sanitar romanesc o familie toata viata din cauza nepasari. Pe langa ca ne-au nenorocit viata nici nu ne ajuta cu nimic. A trebuit sa plec in alta tara sa-mi caut dreptul la o sansa pt copilul meu, pt ca in tara lui nu are nici un drept Din pacate sist. Ro. e praf ii rog sa i-a ex altor tari sa nu mai nenoroceasca la nesfarsit vietii. Mamicilor cereti sa se faca testul copiilor si cereti rezultatul..

    Raspunde la acest comentariu
  4. lavinia
    laviniatrimis la 29/9/2011

    Data fiind gravitatea fenilcetonuriei, incepand din 2002, testul Guthrie se efectueaza gratuit si obligatoriu tuturor nou-nascutilor de pe teritoriul Romaniei. fals- sistemul sanitar din romania este departe de a fi decent. Am un baietel cu fenilcetonurie nascut in 2008 caruia nu i s-a facut testul la nastere, de asemenea 90% din copii cu PKU din Ro au retard psihomotor datorita diagnosticarii tardive.Cereti in maternitati sa se faca testul copiilor si cereti rezultatul!!!!!!!!!!!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. �ți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema: