Cum să aveți cel mai SANĂTOS copil - pornind de la ziua conceperii sale: sfaturi care te vor ajuta | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 44 comentarii

  1. Monica Petriuc
    Monica Petriuctrimis la 11/2/2004

    In momentul in care suntem hotarati sa facem un copil, care sunt primele etape,pt. a naste un copil sanatos? Ce analize trebuie sa fac? Intreb acest lucru deoarece eu am in general lipsa de calciu si vitamine. Cu cate luni inainte trebuie sa fac tratament de vitaminizare ca sa fiu pregatita, din punct de vedere medical, sa raman insarcinata Anticonceptionalele provoaca sterilitate? Va doresc succes si astept, daca puteti, sa-mi raspundeti.

    Raspunde la acest comentariu
  2. Amalia
    Amaliatrimis la 24/9/2003

    Din pacate, acest articol contine prea putine indicatii in favoarea unei sarcii si nasteri reusite, avandu-se in vedere si faptul ca foarte putine sarcini sunt "programate" aici, in Romania: majoritatea femeilor se "trezesc " pur si simplu in postura de "femeie insarcinata" . Va doresc succes si numai bine!

    Raspunde la acest comentariu
  3. cecilia
    ceciliatrimis la 31/8/2003

    acest articol este unul din cele mai bine venite pentru ca pune in garda si mamicile neavizate cum am fost eu .am ignorat multe sfaturi si abia acum realizez ca am gresit desi am o fetita sanatoasa si frumoasa .

    Raspunde la acest comentariu
  4. Kamelya
    Kamelyatrimis la 22/8/2003

    Am 28 ani si anul trecut am pierdut o sarcina la 4 luni. Mi-am facut o serie de analize, care nu au iesit toate buna, am primit tratament ptr ele. Acum 2 luni am facut o rezectie ptr o rana virala pe col. Mi s-a trimis la laborator bucatica rezectata ptr biopsie si am primit rezultatul "carcinom in situ". Distrusa psihic am inceput sa alerg din doctor in doctor, fiecare si-a dat cu parerea. In fine, saptamana trecuta am fost la noua colposcopie si doctora mi-a zis ca e excelent si ca sunt salvat si ma pot gandi sa fac un bebe. Ce parere aveti nu-mi poate afecta sarcina problema care am avut-o?

    Raspunde la acest comentariu
  5. andalui
    andaluitrimis la 20/7/2003

    ...Daca as fi stiut cat este de frecventa sarcina oprita in evolutie, nu as fi incercat nimic fara sfat genetic. Asa, am pierdut o sarcina de 5 saptamani. As vrea sa stiu daca determinarea cariotipului ambilor soti este suficienta pentru a identifica un risc pt. sarcini cu probleme. Daca nu, ce alte investigatii ar fi necesare?

    Raspunde la acest comentariu
  6. danitin
    danitintrimis la 15/7/2003

    Am 32 de ani si, din motive obiective, abia acum ne-am hotarat sa avem un bebe. Sunt insarcinata intr-a 6-a saptamana, m-am lasat de fumat, nu mai pun picatura de alcool in gura, am fost la primul control la 3 zile dupa ce mia- intarziat ciclul... Ceea ce citesc pe acest site ma sperie insa grozav... Sarcini pierdute din motive necunoscute, copii nascuti cu malforamtii chiar daca analizele au fost bune, nasteri chinuitoare.. E chiar asa de greu sa ai un copil sanatos, sa nasti fara probleme? De cand am citit comentariile de pe site imi vine sa plang mereu si mi-e o teama cumplita de tot felul de nenorociri!

    Raspunde la acest comentariu
  7. anda
    andatrimis la 24/5/2003

    sunt insarcinata in luna a 6 -a si sunt foarte fericita.Singura problema este una psihica,destul de stupida dar...trebuie sa stiu cate ceva si despre acest lucru deoarece nu este specificat niciodata nimic despre vreo situatie similara cu a mea.De mica am crescut cu animale de apartament in jurul meu.In prezent am un catel de talie pitica ,foarte sanatos.As dori sa stiu daca din punct de vedere medical ,acest catel dauneaza copilului pe timp de sarcina si...daca toate vorbele babesti(sa nu il pun pe burta ca o sa am un copil plin de par )sunt adevarate si au existat cazuri concrete.Eu una nu am auzit de un caz concret.Nu cred in ele...dar in momentul in care pe strada multe femei imi spun o gramada de prostii -nu poti sa le treci cu vederea si ajung sa te obsedeze.Totusi-exisata un adevar in toate astea?Eu sunt optimista si stiu ca D-zeu ma va ajuta sa am un copil sanatos din toate punctele de vedere...dar as vrea sa aud cateva comentarii pe acest subiect.multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  8. trimis la 9/5/2003

    Cu privire la povestea Inei M are cea mai mare dreptate si noi am patit la fel, am facut ecografii tridimensionale,am facut o gramada de analize, am fost si eu la fel de exagerata, nu am baut alcool, nu am fumat, nu am mancat tampenii,nu am luat pastile, m-am ferit de tot ce poate dauna bebelusului si la fel am patit dupa nastere la 60 ore bebelusul a murit. La nastere era un bebelus la 3.600 kg. a primit nota 9, deci era totul perfect ca dupa cinci ore sa se depisteze boala. Deci, ce este de facut? Medicii nu stiu din ce cauza apar aceste malfomatii, se descopera foarte greu si nici nu se pot rezolva. La fel si mie imi spune toata lumea mai bine, ca ramanei cu un copil handicapat,dar numai noi stim cat suferim. Ce este de facut? Putem sa mai facem copii? Ce putem sa facem sa nu mai trecem prin acest calvar? Eu una as face orice numai sa stiu ca bebelusul meu o sa fie. Asa ca ii cer parerea si Inei; "Ce ne facem?"

    Raspunde la acest comentariu
  9. Andreea
    Andreeatrimis la 5/5/2003

    As vrea sa stiu ce analize trebuie sa facem si unde am putea sa le facem, eu si sotul meu, deoarece am avut un baietel care a murit la trei zile pentru ca avea o malformatie la inima. Ne dorim foarte mult un copil, dar imi este frica de orice, cu toate ca toti doctorii au spus ca nu este o boala ereditara. Dar sti cum e "cand te frigi cu ciorba sufli si in iaurt". V-as fi recunoscatoare pentru orice fel de informatie.

    Raspunde la acest comentariu
  10. Madalina
    Madalinatrimis la 2/5/2003

    Eu si sotul meu ne dorim un copil si la recomandarea dvs de a verifica bolile membrilor de gradul I din familia noastra, va semnalez ca tatal sotului meu are o boala psihica provocata de un accident de masina.Va mentionez ca declansarea bolii a avut loc inaintea nasterii sotului meu. Exista vreun risc ascuns(transmis genetic) pentru viitorul nostru copil? Multumesc.

    Raspunde la acest comentariu
  11. Ami G.
    Ami G.trimis la 24/3/2003

    Am 31 ani, un baietel sanatos si destept de 2.7luni si intrebarea mea este unde as putea sa ma informez daca o a doua sarcina la 33-34 ani (sotul meu este cu 5 ani mai mare ca mine)este lipsita de risc. Am vazut la TV ca exista un centru de planning unde fac o multime de analize prenatale, daca il cunoasteti va rog sa-mi scrieti.Multumesc frumos

    Raspunde la acest comentariu
  12. Simona
    Simonatrimis la 14/3/2003

    Foarte interesant acest articol. As vrea sa stiu si eu daca exista riscul ca bebelusul sa aiba vreun defect, daca viitorul tata sufera de semipareza spastica dreapta. Mama viitorului tata a suferit de cativa ani o comotie cerebrala. V-as fi recunoscatoare daca mi-ati putea da un sfat pentru ca totusi imi doresc foarte mult un copil.

    Raspunde la acest comentariu
  13. Claudia
    Claudiatrimis la 12/3/2003

    As fii interesata de un cabinet sau clinica medicala la care sa existe personal specializat (medic si chiar psiholog) unde sa fii informat cam ce analize trebuie sa faci inainte de sarcina atat pentru viitoarea mama cat si pentru viitorul tata, ce schimbari apar in viata de cuplu la aparitia "omuletului" si daca viitorii parinti sunt indeajuns pregatiti sufleteste pentru acest moment - daca in viata cuplului s-a ales momentul potrivit.

    Raspunde la acest comentariu
  14. ADRIANA
    ADRIANAtrimis la 27/2/2003

    CE INSEAMNA DOZARE CU ANTICORPI SI CARE SUNT AVANTAJELE SI DEZAVANTAJELE ACESTEI DOZARI

    Raspunde la acest comentariu
  15. MariC
    MariCtrimis la 31/1/2003

    Multumesc ca existati. Vreau sa stiu cat mai multe despre ce e bine sa fac si ce nu trebuie sa fac in primele saptamani de sarcina, ce influenta poate avea un pahar de vin consumat la conceptie sau in zilele imediat urmatoare; daca si consumul de cafea este daunator sarcinii sau este permis intre anumite limite; Sanatate la toate mamicile!!!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. �ți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema: